در این مقاله علمی و پزشکی تصمیم داریم به شکلی کامل و مفصل موضوع رژیم غذایی برای پرولاکتین بالا را برای شما خوانندگان و مخاطبین عزیز تشریح نماییم. لطفا تا انتهای مقاله با ما همراه باشید
جهت مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر در مورد رژیم غذایی برای پرولاکتین بالا با ما در تماس باشید.
همان گونه که اطلاع دارید، با توجه به شرایطی که امروزه بر زندگی مردم سطح دنیا حاکم می باشد، برخی از انسان ها با مشکلاتی جسمی و روحی مواجه می باشند. از مهم ترین علت های این ناراحتی ها و بیماری های می توانیم به نبود تحرک کافی در بین مورد و یا مشکلات مربوط به تغذیه و انوع غذاهاییی که مردم میل می کنند، اشاره داشته باشیم.
فعالیت های ورزشی و همچنین نوع غذاها تاثیر فراوانی را بر روی سلامتی جسم و روح دارند. نقش تغذیه نیز در این جا بسیار حائز اهمیت می باشد. در حالی که برخی از مواد غذایی که به لحاظ بهداشتی و پزشکی سالم محصوب می شوند، تاثیرات مثبت و مناسبی را بر روی جسم و روح افراد دارند، برخی از مواد نیز غذایی نیز هستند که دارای اثرات و نتایج منفی و بدی بر روی بدن افراد مختلف می باشند،
البته این نکته نیز حائز اهمیت می باشد که شرایط و وضعیت تاثیر همه انواع مواد غذایی برای روی تمام انسان ها یک گونه نمی باشد و ممکن است، بر طبق شرایطی که در بدن ایشان حاکم باشد، تاثیراتی که بر بدن افراد مختلف می گذارند، اندکی متفاوت باشد.
امروزه برخی از افراد جامعه دارای ناراحتی ها و یا بیماری هایی می باشند. از مهم ترین امراض رایج در جامعه امروز می توانیم به نامیزان بودن فشار خون، بالا و پایین شدن مقدار قند خون و بیماری دیابت، ناراحتی های قلبی و عروقی، نارسایی هایی در کبد، کلیه ها، بالا بودن کلسترول، مشکلاتی در دستگاه و سیستم گوارش و… اشاره نماییم.
حتی می توانیم مواردی از ناراحتی های روحی و روانی را به این لیست بلند بالا اضافه نماییم.
ممکن است، بسیاری از فاکتورها و پارامترهای درونی بدن افراد مختلف دچار تغییرات و تحولاتی شوند، مثلا بر اثر تغذیه ای خاص ممکن است، میزان فشار خون به ویژه در فردی با سن بالا، افزایش پیدا کند و یا این که فشار خون فرد دیگری نسبت به شرایط نرمال خود شرایطی کاهشی را داشته باشد. برخی از افراد در آیتم هایی مانند کلسترول مشکلاتی را تحمل می کنند و مککن است، با افزایش زیاد تر از حد این پارامتر به مشکلاتی نظیر پولیپ های کیسه صفرا دچار شوند.
به هر حال لازم است که افراد جامعه به صورت های دوره ای و در تایم های مناسب و مشخصی این گونه فاکتورهای حیاتی بدن خویش را مورد آزمایش و چکاپ قرار دهند تا در صورتی که وضعیت هر یک از این پارامتر ها نسبت به شرایط طبیعی دچار تغییراتی مشکوک شد، بتوانند و قادر باشند که در کم ترین زمان نسبت به بهبود شرایط آن اقدام نمایند.
به این شکل آن ها فرصت مناسبی را برای اقدامات لازم و درمانی خواهند داشت و بعد ها غصه این که دیر متوجه تغییرات فلان گزینه شده اند، نخواهند خورد. یکی از این پارامترها و فاکتورها که ممکن است، بر اساس اتفاقات و شرایطی دچار تغییرات و تحولاتی بعضا نگران کننده شود، فاکتور پرولاکتین می باشد.
ما در این مقاله قصد داریم این گزینه را به خوبی برای شما مخاطبین عزیز تشریح نماییم. شرایط مربوط به بالا و پایین شدن پارامتر پرولاکتین را برای شما خوانندگان عزیز توضیح خواهیم داد و شما را با وضعیت های مختلفی که ممکن است، برای پرولاکتین پیش بیاید آشنا خواهیم نمود و در بخش های اصلی و مهم تر نوشتار علمی خود، وارد مبحث های مربوط به رژیم غذایی برای پرولاکتین بالا خواهیم شد.
در ادامه و برای تفهیم و بسط بهتر موضوع رژیم غذایی برای پرولاکتین بالا، به طرح و تشریح برخی از تیترها و پرسش های مهم در خصوص رژیم غذایی برای پرولاکتین بالا خواهیم پرداخت. لطفا تا انتها ما را همراهی نمایید:
آیا در خصوص هورمون پرولاکتین اطلاعاتی دارید و می دانید این هورمون چیست؟
آیا با علامت ها و نشانه های غیر طبیعی بودن هورمون پرولاکتین در زنان آشنا هستید؟
آیا با علامت ها و نشانه های غیر طبیعی بودن هورمون پرولاکتین در مردان آشنا هستید؟
آیا در خصوص چگونگی انجام آزمایش ها و تست های مربوط به هورمون پرولاکتین اطلاعاتی دارید؟
آیا اقدام نسبت به آزمایش و تست هورمون پرولاکتین می تواند دارای خطرات و یا عارضه هایی باشد؟
آیا در خصوص شرایط و میزان نرمال هورمون پرولاکتین در مردان و زنان اطلاعاتی دارید؟
آیا می دانید بالا بودن مقدار پارامتر هورمون پرولاکتین در آزمایش ها و تست های انجام شده دارای چه مفهومی می باشد؟
آیا در خصوص ارتباط میان میزان ترشح هورمون پرولاکتین و موضوع باروری دارای اطلاعاتی می باشید؟
آیا در خصوص مهم ترین اقدامات درمانی در زمان بالا بودن میزان هورمون پرولاکتین اطلاعاتی دارید؟ آیا در خصوص مجموعه هدف های انجام آزمایش مربوط به هورمون پرولاکتین اطلاعاتی دارید؟
آیا می دانید در چه زمان هایی انجام تست و آزمایش هورمون پرولاکتین مورد درخواست قرار می گیرد، آیا با مهم ترین شیوه های تغذیه برای کم نمودن میزان هورمون پرولاکتین آشنایی دارید؟
آیا به جز موارد تغذیه ای برای کم نمودن هورمون پرولاکتین می توانیم اقدامات دیگری را نیز انجام دهیم؟
آیا مصرف گیاه Chasteberry برای کم شدن میزان هورمون پرولاکتین موثر می باشد؟
آیا در خصوص مجموعه اقدامات درمان برای کم نمودن هورمون پرولاکتین بالا در زمان بارداری اطلاعاتی دارید؟
اقدامات مهمی که فرد قبل از انجام آزمایش مربوط به هورمون پرولاکتین می بایست انجام دهد، کدام موارد می باشند؟
آیا می دانید شیوه جمع نمودن نمونه برای تست و آزمایش هورمون پرولاکتین به چه صورتی می باشد؟
آیا در خصوص عواملی که می توانند سبب تداخل و ایجاد نتیجه هایی کاذب در تست هورمون پرولاکتین شوند، اطلاعاتی دارید؟
آیا در خصوص چگونگی گزارش تست و آزمایش هورمون پرولاکتین خون اطلاعاتی دارید؟
آیا در خصوص دیگر نام های آزمایش هورمون پرولاکتین خون اطلاعاتی دارید؟
در بخش های آغازین مقاله علمی و پزشکی خود در خصوص رژیم غذایی برای پرولاکتین بالا لازم است، در ابتدا با مفهوم پرولاکتین آشنا شویم. پس لطفا به این بخش توجه فرمایید.
پرولاکتین یکی از هورمون ها در بدن انسان می باشد که توسط غذه ی هیپوفیز و درون مغز ترشح می شود. نام اختصاری آن prl و یا لاکتوژنیک نیز می باشد. مهم ترین کاربرد این هورمون این می باشد که زنانی که زایمان می نمایند بعد از اتفاق زایمان، در سینه های خویش شیر داشته باشند و بتوانند به نوزاد خویش شیر کافی بدهند.
وجود این هورمون برای داشتن سلامتی کامل در امر باروری در مردان و زنان بسیار حائز اهمیت می باشد. ما در بخش های دیگر این مقاله بیشتر در مورد پرولاکتین، آزمایش های مربوط به آن، شرایط بالا و پایین شدن این هورمون در بدن و موارد تغذیه در حالت بالا و پایین بودن هورمون پرولاکتین صحبت خوانیم نمود. لطفا با بخش های بعدی نیز همراه باشید.
در این قسمت از مقاله علمی و پزشکی در زمینه ی رژیم غذایی برای پرولاکتین بالا مواردی را در خصوص علامت ها و نشانه های غیر طبیعی بودن هورمون پرولاکتین در زنان برای شما بیان خواهیم نمود. لطفا با ما همراه باشید.
برخی از زنان دارای علامت های مبنی بر پرولاکتینوما می باشند و لازم است که این افراد آزمایش ها و تست های مربوط به هورمون پرولاکتین را در اسرع وقت انجام دهند. پرولاکتینوما یکی از تومورها درون مغز انسان می باشد که از انواع غیر سرطانی می باشد. این پدیده در غده ی هیپوفیز رخ می دهد. در این شرایط مقادیر بالایی از هورمون پرولاکتین مورد ترشح قرار می گیرد.
آزمایش های مربوط به هورمون پرولاکتین برای این می باشند که مقدار پاسخ گویی بدن فرد نسبت به بهبود و درمان های ویژه ی تومورها مورد بررسی قرار گیرد، همچنین در برخی از شرایط که خانم دچار مشکلات و اختلال هایی در زمینه ی باروری و یا دوره های نامنظم قاعدگی می باشد، لازم است که تست ها و آزمایش های هورمون پرولاکتین مورد اجرا قرار گیرند، همچنین با انجام این آزمایش ها در خصوص هورمون پرولاکتین، می توان مشکلاتی دیگر از قبیل اختلال هایی در غده های هیپوفیز و هیپوتالاموس را نیز مورد تشخیص و شناسایی قرار داد.
در این بخش از نوشتار علمی و پزشکی در مورد رژیم غذایی برای پرولاکتین بالا مواردی را در خصوص علامت ها و نشانه های غیر طبیعی بودن هورمون پرولاکتین در مردها برای شما تشریح خواهیم نمود. لطفا با ما همراه باشید.
مردها نیز اگر دارای تجربه هایی در خصوص حالت پرولاکتینوما هستند، بهتر است که نسبت به آزمایش های هورمون پرولاکتین اقدام نمایند. از مهم ترین موارد و نشانه ها در خصوص مقادیر غیر طبیعی در هورمون پرولاکتین می توانیم به موارد ذیل اشاره داشته باشیم:
این آزمایش بسیار شبیه انواع آزمایش های خون می باشد. مدت زمانی که برای انجام آزمایش و تست هورمون پرولاکتین لازم است، نهایتا چند دقیقه می باشد. امکان انجام این تست و آزمایش در مطب پزشک و یا انواع آزمایشگاه ها وجود دارد، همچنین نیاز نیست که فرد برای اقدام نسبت به آزمایش هورمون پرولاکتین از قبل آمادگی خاصی را داشته باشد.
اقدام به نمونه گیری در آزمایش هورمون پرولاکتین معمولا بین ۳ الی ۴ ساعت پس از صرف بیدار شدن فرد در ابتدای روز صورت می گیرد. در زمانی که قرار است، از فرد خون گرفته شود، ممکن است، درد بسیار ضعیفی را احساس نماید. بعد از آن نیز ممکن است، ناحیه ی مورد نمونه گیری دچار مقدار خیلی کمی آزردگی شود.
به این مورد نیز توجه داشته باشید که برخی از دارو ها که در خصوص ضد بارداری دارای کاربرد می باشند، می توانند بر روی نتیجه های به دست از این آزمایش اثر بگذارند، همچنین برخی از داروهای ضد افسردگی هم دارای برخی تاثیرات بر روی نتایج آزمایش مربوط به هورمون پرولاکتین می باشند.
پس بهتر است، شما قبل از اقدام نسبت به انجام آزمایش هورمون پرولاکتین موارد ذکر شده فوق را با پزشک مربوطه در میان بگذارید و ایشان را از این موارد آگاه سازید.
تست های مربوط به هورمون پرولاکتین می توانند دارای موارد کمی از عوارض باشند. این امکان وجود دارد که در بخشی از بدن که خون گیری صورت گرفته است، مقداری تیرگی و یا کبودی ایجاد شود که آن هم بعد از مدتی کوتاه از بین می رود. مناسب تر این می باشد که فرد بعد از این که کارهای مربوط به خون گیری انجام شد، برای مدتی کوتاه دست خود را بر روی محل مورد نظر قرار دهد. در این صورت احتمال این که زخم و یا کبودی در ان ناحیه ایجاد شود، بسیار کم تر می شود.
در برخی موارد و شرایط این امکان وجود دارد که فرد مورد آزمایش بعد از این که خون گیری از ایشان انجام شد، دچار مقداری ضعف و یا حالت سرگیجه شود.
یکی دیگر از موارد و عارضه های احتمالی در آزمایش های مربوط به هورمون پرولاکتین این می باشد که رگ مورد خون گیری دچار مقداری التهاب شود. به لحاظ فنی و تخصصی به این حالت فلبیت یا افروخته شدن سیاه رگ نیز می گویند. بهتر است، برای این که از این عارضه نیز خیلی زود رها شده و مشکل را حل نمایید، در طول یک روز چند مرتبه از کمپرس آب گرم بر محل خون گیری استفاده نمایید. در این صورت خیلی زود مشکل رفع و حل خواهد شد.
اگر فردی که مورد آزمایش و خون گیری هورمون پرولاکتین، قرار میگیرد دارای اختلال هایی در خصوص خون ریزی باشد، این امکان وجود دارد که خون ریزی ممتدی و بدون توقفی در آن ناحیه ایجاد شود. پس بهتر است، در خصوص این موارد قبل از اقدام به خون گیری و آزمایش هورمون پرولاکتین، با پزشک خویش مشورت نمایید و ایشان را در جریان مصرف برخی از داروها بگذارید. برخی از داروها مانند وارفارین و یا آسپرین هستند که شرایط را برای انعقاد خون آهسته تر می کنند و بهتر است، اگر از این موارد نیز مصرف می نمایید موضوع را به پزشک معالج خویش بگویید.
در بخش دیگری از متن علمی و پزشکی در مورد رژیم غذایی برای پرولاکتین بالا مواردی را در خصوص شرایط و میزان نرمال هورمون پرولاکتین در مردان و زنان برای شما توضیح خواهیم داد. لطفا ما را در این قسمت نیز همراهی نمایید.
معمولا هر یک از پارامترها و فاکتورهایی که مورد آزمایش قرار می گیرند، دارای محدوده هایی مشخص به عنوان میزان های نرمال می باشند. این موضوع در مورد هورمون پرولاکتین نیز وجود دارد. پزشک های متخصص نتیجه های حاصل شده از آزمایش های مربوط به هورمون پرولاکتین را بر طبق برخی عامل های متنوعی مورد سنجش و اندازه گیری قرار می دهند. وضع عمومی و سلامتی که جسم فرد دارا می باشد، یکی از پارامترهایی می باشد که پزشک آن را لحاظ می نماید. مقدار به دست آمده از هورمون پرولاکتین در آزمایشگاه های متفاوت مختلف می باشد و با هم مقداری فرق دارند.
اما به شکلی عمومی آزمایش مربوط به هورمون پرولاکتین می تواند در محدوده های نرمال زیر قرار بگیرد:
شما در حال مطالعه ی مقاله ای علمی و پزشکی در خصوص رژیم غذایی برای پرولاکتین بالا می باشید. لطفا در بخش های بعدی این مقاله نیز ما را همراهی نمایید.
معمولا زمانی که مقدارای به دست آمده از آزمایش و تست هورمون پرولاکتین پایین باشد، جای هیچ گونه نگرانی وجود ندارد، ولی زمانی مقدار مربوط به هورمون پرولاکتین در وضعیتی بالاتر از نرمال می باشد، احتمال دارد که در بدن فرد مشکلاتی وجود داشته باشد.
در اصطلاح فنی و خصصی پزشکی زمانی که مقدار هورمون پرولاکتین در بدن فرد بالاتر از نرمال و حالت عادی خود باشد، می گوییم فرد دچار هیپرپرولاکتینوما شده است. حدودا از هر ۱۰ نفر فرد بالغ، ممکن است، وضعیت بالا بودن مقدار هورمون پرولاکتین در یکی از آن ها اتفاق بیفتد. یعنی این مقدار در ۱۰ درصد افراد بالغ امکان رخ دادن دارد.
البته باید توجه نمایید که بالا بودن پارامتر هورمون پرولاکتین در آزمایش های انجام شده در زمان بارداری جای هیچ گونه نگرانی را با خانم مورد نظر ندارد و این یک مسئله کاملا طبیعی می باشد.
همچنین زمانی که تیروئید کم کار می باشد، ممکن است، غده ی هپیوفیز نیز از سایز اولیه و اصلی خود بزرگ تر شود. این مسئله معمولا با درمان های هورمونی که انجام می شود، به راحتی قابل رفع و درمان می باشد، همچنین بالا بودن میزان پارامتر هورمون پرولاکتین در خون، می تواند نتیجه ای از تومورهای درون هیپوفیز باشد. برای رفع این مشکل می توان از انواع درمان های دارویی و یا جراحی استفاده نمود.
برخی از داروها نیز می توانند بر روی پارامتر هورمون پرولاکتین در آزمایش های مربوطه تاثیر بگذارند و مقدارهای آن را بالاتر ببرند. از مهم ترین این داروها می توانیم به داروهای حوزه روان پزشکی اشاره نماییم که می توانند سبب بالا رفتن هورمون پرولاکتین در بدن شوند. از این داروها می توانیم به ریسپریدون و همچنین هالوپریدول اشاره نماییم.
همچنین متاکلروپرامید نیز در زمره ی این مواد دارویی قرار دارد. این مورد اخیر عمدتا جهت رفع رفلاکس های معده و یا بهبودی حالت هاهی تهوع نشأت گرفته از داروهای ضد سرطانی استفاده می شود.
بعضی از عامل هایی که تولید استرس می نمایند نیز می توانند بر افزایش میزان هورمون پرولاکتین موثر واقع شوند.
حال با توجه به این موارد که در بالا ذکر نمودیم، در صورتی که مقدار و میزان هورمون پرولاکتین در بدن شما بالاتر از حد نرمال رفته است، بهتر است که میزان استرس خود را کم تر نمایید و کمی به خود آرامش دهید.
همچنین می بایست مقدار قند خون را نیز تحت کنترل بهتری درآورده و آن را مورد بررسی و چکاپ متناسب تری قرار دهید.
اگر در شرایطی هستید که مقدار هورمون پرولاکتین در بدن شما بالاتر از حد نرمال و عادی می باشد، بهتر است، مصرف مواد ذکر شده ی فوق را متوقف نمایید، البته هستند، برخی از خانم هایی که برای بالا رفتن میزان شیر برای شیر داده بهتر به نوزاد خویش مصرف گیاهان فوق را در برنامه غذایی خویش می گنجانند و در این شرایط جایی برای نگرانی برای ایشان وجود ندارد.
چون آن ها با اختیاز و میل خویش دست به این کار می زنند و خودشان تمایل دارند که مقدار هورمون پرولاکتین را در بدن خود افزایش دهند و این یک موضوع موقتی در بدن ایشان می باشد.
در برخی از شرایط امکان دارد، بالا رفتن میزان هورمون پرولاکتین باعث ایجاد ناباروری شود. برخی از تومورها قادر هستند که غده ی هیپوفیز را تحت تاثیراتی قرار دهند. به این صورت که ممک است، برخی از هورمون کم تر تولید شده و مقادیر ترشح آن ها به هم بخورد. این شرایط را کم کاری غده ی هیپوفیز می نامند.
زمانی که این شرایط در بدن مردان به وجود می آید میل جنسی در ایشان کم تر می شود و موهای بدن ایشان ریخته و همچنین در برخی از خانم ها نیز تاثیر آن به شکل کاهش میزان باروری می شود.
زمانی که این شرایط یعنی بالا رفتن هورمون پرولاکتین اتفاق می افتد معمولا دوران سخت تری از بارداری برای خانم ها به وجود می آید و تولید برخی از هورمون ها در بدن ایشان مانند هورمون های استروژن و پروژسترون با اختلال هایی همراه می شود.
در این شرایط آزاد شدن تخمک ها در تخمدان ها به شکلی بی نظم اتفاق می افتد و یا این امکان وجود دارد که دیگر تخمدان ها تخمک آزاد نسازند.
زمانی که این مشکل یعنی بالا بودن میزان هورمون پرولاکتین درمان شود و برخی از داروها نیز در این زمینه مورد مصرف قرار بگیرند، احتمال بهبود شرایط باروری نیز وجود دارد. در این وضعیت بهتر است، افراد برای درمان و بهبودی کامل به زشک متخصص مراجعه نمایند و اقدامات درمانی مناسب را در این زمینه انجام دهند، همچنین یکی از شیوه ها و راه حل ها برای رهایی از این گونه مشکلات، این است که همه یا بخشی از تومورها برداشته شوند.
لطفا در دیگر بخش های مقاله ی ما با عنوان رژیم غذایی برای پرولاکتین بالا نیز با ما همراه باشید. چون تصمیم داریم مطالب با ارزشی را با شما خوانندگان و مخاطبین عزیز به اشتراک بگذاریم. پس ادامه ی این مطالب را از دست ندهید.
اگرمیزان پارامتر هورمون پرولاکتین در خون بالا تر از حد نرمال و طبیعی باشد، معمولا پزشک فرد را به یک متخصص در حوزه ی غدد معرفی می نماید. متخصص غدد می تواند کمک های شایانی را در حوزه ی جراحی و یا درمان این موضوع داشته باشد. پزشک متخصص برای این که بتواند تاثیرات تومورها را در بالا رفتن میزان هورمون پرولاکتین مورد بررسی و ارزیابی بهتری قرار دهد، گرفتن ام آر آی را به بیمار تجویز می نماید، همچنین برخی از متخصصین نیز برای کوچک تر کردن این تومورها، برخی از داروها را مورد تجویز قرار می دهند.
البته در بعضی مواقع نیز علت ویژه و مشخصی برای بالا برفتن میزان هورمون پرولاکتین وجود ندارد. به این شرایط هایپرپرولاکتوینومای ناشناس و یا ناشناخته نیز می گویند. در این گونه موارد مشکل به خودی خود و بعد از سپری شدن چند ماه از بین می رود. در شرایطی که میزان هورمون پرولاکتین رو به کاهش نرود، پزشک می تواند نسبت به تجویز برخی از داروها اقدام نماید.
در برخی موارد نیز این امکن وجود دارد که زمانی که فرد در حال مضرف داروها می باشد، باردار شود. در صورتی که این اتفاق رخ دهد، می بایست پزشک مربوطه و یا متخصص حوزه ی غدد را مورد اطلاع قرار دهید. در این حالت این امکان نیز وجود دارد که پزشک ادامه ی مصرف داروها را متوقف نماید و اجازه مصرف آن ها را به فرد مورد نظر ندهد.
بالا بودن میزان هورمون پرولاکتین و نارسایی هایپرپرولاکتینوما خطر چندانی ندارند و سخت ترین عوارضی هم که در حین مصرف داروها داشته باشند، بعد از گذشت مدتی از بین می روند و شخص به حالت عادی خود برمی گردد.
مسئله نابارور بودن نیز بعد از این که دوره ی درمان به پایان رسید، حل خواهد شد. داروهایی که فرد در دوره های درمانی هورمون پرولاکتین مورد مصرف قرار می دهد، دارای تاثیری بلند مدت بر کیفیت زندگی افراد مختلف نمی باشند.
انجام هر آزمایشی دارای برخی هدف های مشخص می باشد که در مورد آزمایش و تست مربوط به هورمون پرولاکتین نیز همین قضیه حاکم می باشد. ما مهم ترین هدف ها در خصوص آزمایش هورمون پرولاکتین را برای زنان و مردان به شکلی جداگانه ذکر نموده ایم.
یکی از مهم ترین نقش هایی که هورمون پرولاکتین دارا می باشد، در خصوص تحریک نمودن تولید شیر در سینه های خانم ها می باشد، میزان هورمون پرولاکتین در زمان باردار شدن و بعد از زایمان که مادر شروع به شیردادن می کند افزایش پیدا می کند. منتهی مقداری که برای هورمون پرولاکتین در مردان و دیگر زنانی که باردار نمی باشند، در سطح پایین و عادی قرار دارد.
همان گونه که در بخش های فوق نیز بیان داشتیم این هورمون یعنی هورمون پرولاکتین توسط غده ی هیپوفیز مورد ترشح قرار می گیرد. هورمون پرولاکتین در زمانی که فرد باردار می باشد، سبب تحریکاتی برای بزرگ تر شدن پستان ها و افزایش میزان شیر مادر می شود. بعد از این که مادر زایمان نمود، هر گاه که دیکر به شیر دادن نوزاد خویش ادامه ندهد، مقدار و میزان هورمون پرولاکتین نیز به شرایط عادی و قبل از بارداری خود باز می گردد.
خواهشمند است، در دیگر قسمت های مقاله ی ما با موضوع رژیم غذایی برای پرولاکتین بالا نیز با ما همراه باشید. چون قصد داریم که مطالب مفید و بسیار سودمندی را با شما خوانندگان و مخاطبین عزیز به اشتراک بگذاریم. پس ادامه ی این مطالب را از دست ندهید.
هر نوع تست و آزمایشی در زمان هایی ویزه بیشتر مورد احتیاج می باشد. آزمایش مربوط به بررسی و ارزیابی هورمون پرولاکتین نیز در موارد ذیل مورد درخواست قرار می گیرد:
در این جای متن علمی خود در خصصوص رژیم غذایی برای پرولاکتین بالا موارد مهمی را در خصوص شیوه های تغذیه برای کم نمودن میزان هورمون پرولاکتین برای شما خوانندگان و مخطبین عزیز ترشح خواهیم نمود. لطفا در ادامه نیز ما را همراهی نمایید.
در زمانی که هورمون پرولاکتین دارای مقادیر بالای می باشد، بهتر است، زیر نظر یک پزشک متخصص برنامه ی غذایی ویژه ای را دریافت نموده و آن را دنبال نمایید. ما در قسمت ذیل لیست از مهم ترین و مفدی مواد غذایی برای کم نمودن میزان هورمون پرولاکتین را برای شما آورده ایم. لطفا به موارد بیان شده در این لیست توجه نمایید و آن ها مورد مصرف قرار دهید،
البته توصیه مهم ما در این جا این می باشد که مصرف این مواد به منظور کم نمودن میزان هورمون پرولاکتین برای همه ی افراد و در هر شرایطی یکساین نمی باشد و می بایست زیر نظر پزشک متخصص بوده و ایشان موارد غذایی مفید را مورد تجویز قرار دهند:
از مواد غذایی استفاده نمایید که دارای مقادیر مناسب و بالایی از روی می باشند.
ترکیب روی با ویتامین بی ۶ می تواند تاثیرات خوبی در مدیریت نمودن سیستم و متابولیک بدن داشته باشد و دارای اثرات خوبی در کم نمودن مقدار هورمون پرولاکتین در سطح خون می باشند.
بهتر است، از مواد پروتئینی مانند گوشت قرمز، گوشت سفید به ویژه میگو، لوبیان چیتی، پنیری تحت عنوان گودا، لوبیای سبز، سویا، بادام زمینی و… در برنامه غذایی خویش استفاده نمایید.
دانه های آفتاب گردان و همچنین دانه های سویا دارای مقادیر مناسبی از روی بوده و می توان آن ها مهم ترین منبع های روی در نظر داشت.
در برنامه و رژیم غذایی خود از موادی که دارای مقادیر فراوانی از ویتامین های بی ۶ و ای هستند، استفاده نمایید.
ویتامین بی ۶ به عنوان قسمتی از مکانیزم و فرآیند تولید هورمون دوپامین می باشد و زمانی که این هورمون در سطح هایی بالا قرار می گیرد، در کم نمودن میزان هورمون پرولاکتین دارای تاثیرات خوبی می باشد.
هم چنین ویتامین ای نیز به شکلی نرمال و حالتی طبیعی کاهنده ی میزان هورمون پرولاکتین می باشد.
آرد غلات کامل
جوانه های گندم
جگر به ویژ جگر گوساله
دانه های آفتاب گردان
سبوس
هویج
برنج های قهوه ای
اسفناج
عدس
ماهی قزل آلا
ماهن تن
گوشت بوقلمون و گوشت مرغ
و…
نکته ای که در این جا حائز اهمیت می باشد، این است که ویتامین بی ۶ در ترکیب با مقادیری از روی می تواند عملکرد بهتری را داشته باشد. در این صورت تعادل مربوط به هورمون ها و به ویژه هورمون پرولاکتین بسیار بهتر خواهد بود و موادی که دارای ترکیباتی از روی و ویتامین بی ۶ می باشند، برای تعادل میزان هورمون پرولاکتین بسیار مفید می باشند.
افراد می توانند مقادیر از روی را نیز در اشکال و فرم های مختلف از جمله کپسول های ۵۰ میلی گرمی روزانه مصرف نمایند تا بتوانند به خوبی مقدار هورمون پرولاکتین خون خویش مورد کنترل قرار دهند و از سلامت عمومی بهتر و بیشتری برخوردار باشند.
شما در حال مطالعه ی نوشتاری علمی تحت عنوان رژیم غذایی برای پرولاکتین بالا می باشید. لطفا در بخش های بعدی این مقاله نیز ما را همراهی نمایید و بخش های دیگر نوشتار ما را از دست ندهید.
در این قسمت مهم ترین موارد گیاهی را که می توان با تجویز یک پزشک متخصص و برای درمان بالا بودن میزان هورمون پرولاکتین مورد مصرف قرار داد را برای شما بیان خواهیم نمود. لیست مهم ترین داروهای با منشأ گیاهی برای درمان هورمون پرولاکتین بالا به شرح ذیل می باشند:
این گیاه در بین زن ها دارای تاثیرات مناسبی برای کم نمودن میزان هورمون پرولاکتین می باشد. به طور کلی گیاه ۵ انگشت برای متعادل نمودن هورمون ها تاثیرات خوبی را دارا می باشد، البته باز هم تاکید می نماییم که بیشترین تاثیر آن بر روی جنس مونث می باشد. یکی از مهم ترین کارها و وظیفه های مناسب گیاه ۵ انگشت متوقف نمودن ترشح مقادیر زیادی از هورمون پرولاکتین در غده ی هیپوفیز می باشد.
همان گونه که می دانید مقادیر بالایی از هورمون پرولاکتین سبب می شود که خانم دوره های بدون نظمی از قاعدگی را تجربه نماید و یا حتی دچار عدم وجود دوره های قادعدگی شود و خون ریزی های قاعدگی در ایشان وجود نداشته باشد. از دیگر تاثیرات زیاد شدن هورمون پرولاکتین می توانیم مشکل آکنه را نیز اشاره داشته باشیم. به این صورت با مصرف گیاه ۵ انگشت می توانیم وضعیت هورمون های خود را متعادل تر نموده و میزان هورمون پرولاکتین را در خون خود کاهش دهیم.
همان گونه که می دانید زمانی که خانم ها بعد دوران بارداری خویش زایمان می کنند، معمولا برای افزایش میزان شیر آن ها به ایشان از گیاه رازیانه می دهند. پس این گیاه سبب می شود که سطح هورمون پرولاکتین سرم خون مادرها افزایش پیدا نماید. مقادیر ضعیف و خفیفی از استروژن نیز در گیاه رازیانه موجود می باشد. همین ویژگی ها در زنانی که شیر می دهند، نیز موجود می باشد.
این مواد فوق نیز در درمان بالا بودن هورمون پرولاکتین هم در مردان و هم در زنان دارای تاثیراتی می باشند.
پاسخ این سوال مثبت می باشد. چون رعایت موارد مهم تغذیه بخشی از کارهای مربوط به درمان در انواع بیماری ها می باشد و معمولا پزشک ها به جز این موارد، گزینه های دیگری را نیز به افراد مختلف گوشزد می کنند که باید مورد رعایت توسط ایشان قرار گیرند. از مهم مورد ها می توانیم به فعالیت ها و اقدام های ذیل اشاره داشته باشیم:
نکته ای که در این نیاز است، بیان نماییم این می باشد که قبل از این که در مصرف برخی از ویتامین و یا مکمل های غذایی تغییراتی را ایجاد نمایید، با متخصصین امر مشورت نموده و طبق نظرات ایشان این کار را انجام دهید.
در این جای نوشتار رژیم غذایی برای پرولاکتین بالا لازم است، مواردی را در خصوص مصرف گیاه Chasteberry برای شما بیان نماییم و شما را با مجموعه فواید و سودمندی های این گیاه آشنا کنیم. لطفا با ما همراه باشید.
در یکی از پژوهش های علمی و پزشکی که توسط یکی از تیم های پزشکی آمریکا صورت گرفته است، ایشان این گونه ادعا نموده که مصرف مقادیری از گیاه Chasteberry می تواند در کم نمودن میزان هورمون پرولاکتین خون موثر باشد. حتی دوزهای پایینی از این گیاه قادر هستند که میزان هورمون نامبرده را بدن افراد کم نمایند. این در حالی می باشد که دوزهای بالا از گیاه Chasteberry تنها قادر هستند، در برخی از افراد این هورمون را مورد کاهش قرار دهند.
شما می توانید از گیاه Chasteberry در فرم چای استفاده نمایید و یا این که امکان مخلوط نمودن گیاه Chasteberry با مقداری آب نیز وجود دارد و شما می توانید بر اساس میل خود به میزان ۲۰ الی ۴۰ گرم از آن را در آب ریخته و مخلوط نمایید و سپس میل نمایید و یا این که گزینه ی دم نمودن گیاه را مشابه چای مورد انتخاب خود قرار دهید، همچنین مواردی مبنی برا این که این گیاه می تواند با دیگر موارد دارویی دارای تداخل باشد، گزارش نشده است.
البته این امکان نیز مورد بررسی می باشد که ممکن است، شاخ و برگ این گیاه یعنی Chasteberry دارای اثرهای دوپامینرژیک باشد، یعنی سبب می شود که در بدن فرد مقادیری از هورمون دوپامین ترشح شود و این احتمال وجود دارد که با برخی از مجموعه های دارویی که برای بهبود وضعیت پارکینسون مورد استفاده قرار می گیرند، ایجاد تداخل دارویی داشته باشد.
بنابراین بیشتر پزشک ها مصرف آن را در زمانی که فرد باردار می باشد و یا در دوره ی شیردهی به نوزاد خویش است، را توصیه نمی کنند، چرا که در این زمینه پژوهش ها و مطالعات علمی پزشکی به حد کفایت نرسیده اند. شما نیز بهتر است، قبل از این که نسبت به مصرف گیاه Chasteberry اقدامی انجام دهید، در خصوص مفید و یا مضر بودن آن، بر اساس شرایطی که دارید، با یکی پزشک متخصص در این زمینه مشورت نمایید و طبق آن چه که ایشان دستور داده و مورد تجویز قرار می دهد، عمل نمایید.
برخی از اوقات خانم هایی که در حین درمان بالا بودن میزان هورمون پرولاکتین می باشند، باردار نیز می شوند. برای ایشان معمولا نیاز می شود که شیوه های درمانی ویژه و خاصی در نظر گرفته شود تا وضعیت و شرایط بهتری برای سلامتی جنین ایشان در نظر گرفته شده و اقدامات لازم در این زمینه صورت پذیرد.
معمولا پزشک ها به این دسته از افراد که در دوره های درمانی هورمون پرولاکتین بالا باردار نیز می شوند، مجموعه اقدامات مهم ذیل را پیشنهاد داد و به افراد توصیه می کنند که این موارد را رعایت و عمل نمایند:
بعد از این که فرد از باردار بودن خویش با اطلاع شد در اسرع وقت مصرف برخی از داروها از جمله کابرگولین و یا بروموکریپتین را متوقف نماید و به مصرف آن ها ادامه ندهد، البته لازم است، در این خصوص با متخصص مربوطه مشورت نماید و بر اساس دستوری که ایشان می دهد، برنامه مصرف این داروها را تغییر دهد.
اگر در شرایطی که در طول دوره درمانی پرولاکتین بالا باردار شده اید، تومور نسبتا بزرگی نیز در بدن شما و غده هیپوفیز موجود باشد، این امکان وجود دارد که پزشک معالج شما، از شما درخواست نماید که دوره ی درمانی را کامل نمایید و به برنامه های قبلی که مربوط به درمان بالا بودن میزان هورمون پرولاکتین مربوط می شوند، ادامه دهید. اگر این شرایط باری شما پیش آمد و مجبور بودید که طبق دستور پزشک مرحله های قبلی درمانی را دامه دهید، معمولا یکی از داروهایی که در این دوره برای زنان باردار مناسب می باشد، داروی بروموکریپتین می باشد.
نیازی نیست تا زمانی که در دوره ی بارداری خویش به سر می برید، مجددا آزمایش تعیین سطح هورمون پرولاکتین را انجام دهید. چون در دوران بارداری مقدارهای این هورمون به شکلی طبیعی در وضعیت و مقادیر بالا قرار می گیرد.
همچنین احتیاجی نیست که در دوره ی ذکر شده به انجام ام آر آی بپردازید، البته به جز مواردی که تومورهای موجود شما در حال رشد و بزرگ تر شدن باشند و یا در حالتی که رشد این تومورها سبب اختلال های شدیدی در بینایی شما شده باشد.
مواردی که در این قسمت برای شما خوانندگان و مخاطبین گرامی بیان داشتیم موضوعات و توصیه های عمومی می باشند که برای اغلب خانم در دوره ی بارداری شان مورد تجویز و سفارش می باشند.
پس شما می بایست شرایط خود را بهتر و مناسب تر در نظر بگیرید و در این خصوص با پزشک های متخصص در این حوزه مشورت نمایید و طبق دستورات و برنامه هایی ایشان اقدام نمایید. در برخی شرایط لازم می شود، برای پیگیری وضعیت رشد تومورها، به تعداد دفعات زیادی پایش ها و بررسی های میدان دید بر روی شما انجام شوند.
نکته ای مسرت بخش این می باشد که اغلب تومورهایی که سازنده ی مقادیری از هورمون پرولاکتین می باشند، در دوران بارداری برای خانم ها خطری را ایجاد نمی کنند و برای ایشان مشکل ساز نیستند. حتی اگر دوره ی درمانی ایشان طبق دستورات پزشک متخصص در زمان بارداری، متوقف شود.
قبل از این که هر فردی به آزمایشگاه مراجعه نماید و قصد انجام آزمایش و تست هورمون پرولاکتین را داشته باشد، می بایست مجموعه ای از اقدامات را انجام داده و یا مواردی را مورد رعایت قرار دهد.
این موارد مهم به شر ذیل می باشند:
کارشناس های ازمایش گاه برای این که بتوانند نمونه گیری مناسبی را برای هورمون پرولاکتین انجام دهند، خون گیری را از ورید بازو انجام می دهند. همچنین فردی که برای تست و آزمایش هورمون پرولاکتین به آزمایشگاه مراجعه می کند می بایست که عنوان داروهایی را که در حال مصرف آن ها می باشد، را به پرسنل آزمایش گاه بگوید و ایشان را از آخرین تایمی که داروهای مورد نظر را میل نموده است، آگاه سازد. در این صورت نتایج مناسب تری برای آزمایش هورمون پرولاکتین قابل تفسیر و بررسی می باشد.
در هر یکی از انواع آزمایش ها ممکن است، برا اساس شرایطی که فرد دارد و یا این که مواد غذایی متنوعی که مصرف می کند اختلال هایی در نتیجه آزمایش ها به وجود بیاید و برخی از نیتجه های حاصل شده این آزمایش ها به صورت کاذب و غیر واعی باشد. این موضوع در مورد آزمایش و تست مربوط به هورمون پرولاکتین نیز صادق می باشد و ممکن است، موارد کاذب در این نوع آزمایش نیز رخ بدهند.
در این قسمت از مقاله ی رژیم غذایی برای پرولاکتین بالا موارد مهمی در مورد چگونگی گزارش تست و آزمایش هورمون پرولاکتین خون برای شما ارائه خواهیم نمود. پس با ما در این قسمت نیز همراه باشید.
همان گونه که اطلاع دارید، در هر نوع آزمایشی، هر کدام از فاکتورها و پارامترهای مورد تست و آزمایش دارای محدوده هایی نرمال در افراد و جنسیت های مختلف می باشند. میزان هورمون پرولاکتین خون بر اساس واحد نانو گرم بر هر میلی متر بیان می شود که به صورت اختصار با کلمه ng/ml بیان می شود.
مقادیر نرمال این میزان بر حسب ng/ml در هر آزمایش گاهی با آزمایشگاهی دیگر متفاوت بوده و همچنین در میان رده های سنی و جنسیت های مختلف نیز دارای مقدارهایی متفاوت می باشد.
همچنین بالا تر رفتن میزان هورمون پرولاکتین خون در موردهای ذیل قبل مشاده و رؤیت می باشد:
پیشنهاد می کنیم از پست نمونه رژیم غذایی پروتئین دیدن کنید.
ازمایش مربوط به هورمون پرولاکتین خون از نظر تخصصی و فنی در علم پزشکی دارای عنوان های مانند موارد ذیل می باشد:
هم چنین در برخی از موارد برای دریافت نتیجه هایی مطمئن تر و مناسب تر آزمایش هایی به صورت مکمل نیز در کنار آزمایش هورمون پرولاکتین خون انجام می شوند که به شرح ذیل می باشند:
تنها نمونه ای که از فرد در آزمایش مربوط به هورمون پرولاکتین خون دریافت و گرفته می شود، خون ایشان می باشد.
در این قسمت به انتهای نوشتاری علمی پزشکی در زمینه ی رژیم غذایی برای پرولاکتین بالا رسیدیم. امید داریم مواردی که در زمینه ی رژیم غذایی برای پرولاکتین بالا برای شما بیان نمودیم برایتان مفید بوده باشند و به خوبی با موضوع رژیم غذایی برای پرولاکتین بالا آشنا شده باشید.
امیدواریم در صورتی که دارای مقادیر بالایی از هورمون پرولاکتین در خون خویش می باشید، با رعایت و به کار بستن مواردی که ما برای شما بیان داشتیم و البته تحت نظارت یک پزشک متخصص، بتوانید به خوبی و در اسرع وقت مشکل بالا بودن پرولاکتین خون خود را بهبوود بخشیده و آن را به طور کامل درمان نمایید.