در این مقاله تصمیم بر این است که به شکل کامل و مفصل موضوع رژیم غذایی برای پولیپ کیسه صفرا را برای شما خوانندگان و مخاطبین عزیز توضیح داده و آن را مورد بحث قرار دهیم. لطفا تا انتها با ما همراه باسید.
جهت مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر در مورد رژیم غذایی برای پولیپ کیسه صفرا با ما در تماس باشید.
همان گوئه که اطلاع دارید، در دنیای امروز و بر اساس شرایط مختلفی که برای زندگی مردم پیش آمده است، هر یکی از افراد جامعه ممکن است، به برخی از بیماری های و ناراحتی های جسمی و روحی مبتلا شوند. از مهم ترین علت های این موضوع می توانیم به موضوع تغذیه، عدم داشتن فعالیت های فیزیکی و انجام تحرکات ورزشی و… اشاره داشته باشیم. هر چند برخی از ناراحتی ها نیز از عامل های ارثی و ژنتیکی نیز تاثیر می پذیرند.
همچنین هنوز هستند، اقلیتی از مردم که اهل تغذیه سالم بوده و یا این که به تحرک و انجام فعالیت های ورزشی منظم می پردازند. ایشان معمولا از جسم و روح سالم تری نسبت به دیگر اعضاء جامعه برخوردار بوده و کم تر دچار انواع بیماری ها و ناراحتی های متنوع می شوند.
از مهم ترین بیماری هایی که در دنیای امروزی برای مردم پیش می آید می توانیم بیماری هایی مانند دیابت، ناراحتی های قلبی و عروقی، مشکلات بالا و پایین بودن فشار خون، مشکلات روحی و روانی، ناراحتی های کبد، چربی و کلسترول بالا و… را نام ببریم.
برخی از بیماری ها به دستگاه گوارش و اعضای مختلف آن مربوط می باشند. مثلا تعداد زیادی از بیماری ها به معده، روده، عثنی عشر و… ربط دارند. در این بین ممکن است، برخی از افراد از ناحیه ی کیسه صفرا دچار مشکل شوند. مثلا می توانیم از مشکلات ایجاد شده در خصوص کیسه صفرا، پولیپ کسیه صفرا را نام ببریم.
یکی از مهم ترین نکته هایی که می بایست در هر بیماری و ناراحتی، خواه جسمی و حتی مورد رعایت قرار گیرد، بحث تغذیه و چیزهایی باشد که فرد بیمار در طول روز میل می نماید. یک بیمار مجاز نیست و نباید مانند روزهای عادی و شرایط قبل از بیماری خویش به خوردن و آشامیدن بپردازد و می بایست یک برنامه منظم غذایی را طبق دستورات داده شده ی پزشک متخصص دنبال نماید.
موضوع بیماری های کیسه صفرا و به ویژه پولیپ کیسه صفرا نیز از قاعده های بیان شده فوق در خصوص تغذیه مستثنی نمی باشد و آن هم برا خودش دارای برنامه های کوتاه مدت، میان مدت و یا بلند مدت غذایی می باشد.
در ادامه و برای بسط بهتر موضوع رژیم غذایی برای پولیپ کیسه صفرا به طرح و پاسخ برخی از تیترها و سوالات رایج در این زمینه خواهیم پرداخت. این تیترها و سوال ها در خصوص رژیم غذایی برای پولیپ کیسه صفرا به شرح ذیل می باشند. در ادامه با ما همراه باشید:
آیا با عضو کیسه صفرا آشنایی دارید؟
آیا در خصوص چگونگی ایجاد پولیپ کیسه صفرا دارای اطلاعاتی می باشید؟
آیا با مهم ترین ویژگی های ظاهری پولیپ های کیسه صفرا آشنایی دارید؟
بهتر است، پولیپ های کیسه صفرا در موقع مناسب خویش مورد درمان واقع شوند.
آیا در خصوص مهم ترین علامت ها و نشانه های پولیپ های کیسه صفرا اطلاعاتی دارید؟
آیا در خصوص انواع و اقسام پولیپ های کیسه صفرا اطلاعاتی دارید؟
آیا در خصوص انواع روش های تشخیصی برای تشخیص پولیپ های کیسه صفرا اطلاعاتی دارید؟
آیا با انواع روش های سونوگرافی می توانیم پولیپ های کیسه صفرا را به خوبی مورد تشخیص و شناسایی قرار دهیم؟
آیا می دانید مهم ترین شیوه های درمانی پولیپ های کیسه صفرا کدام موارد می باشند؟
آیا در خصوص شبه پولیپ های کیسه صفرا اطلاعاتی دارید؟
آیا در مورد پولیپ های کیسه صفرای کامل دارای اطلاعاتی می باشید؟
آیا در خصوص نتایج حاصل شده از تحقیقات علمی پزشکی در خصوص برنامه های غذایی تاثیر گذار بر روی پولیپ های کیسه صفرا آگاه هستید؟
آیا می دانید رژیم های غذایی ویژه پولیپ های کیسه صفرا چه تاثیراتی را دارند؟
آیا در خصوص مهم ترین و مناسب ترین رژیم های غذایی برای کیسه صفرا اطلاعاتی دارید؟
آیا می دانید مهم ترین غذاهایی که برای پولیپ های کیسه صفرا مفید می باشند، کدام موارد هستند؟
آیا در خصوص انواع غذاهای سالم و مناسب برای پولیپ های کیسه صفرا اطلاعاتی دارید؟
آیا می دانید مناسب ترین مواد غذایی برای سالم ماندن کیسه صفرا کدام موارد می باشند؟
آیا در خصوص مهم ترین غذاهای مضر برای کیسه صفرا و پولیپ های کیسه صفرا اطلاعاتی دارید؟
آیا می دانید رژیم غذایی مناسب بعد از جراحی های مربوط به کیسه صفرا شامل چه مواردی می باشد؟
آیا حذف کامل همه ی چربی ها در برنامه ی غذایی برای پولیپ کیسه صفرا کار مناسب و اثر بخشی می باشد؟
آیا در خصوص جدول غذایی باید و نباید در پولیپ های کیسه صفرا اطلاعاتی دارید؟
آیا می دانید احتمال ابتلا به پولیپ های کیسه صفرا در چه افرادی بیشتر می باشد؟
در بخش آغازین مقاله ی علمی پزشکی رژیم غذایی برای پولیپ کیسه صفرا لازم است که ابتدا مطالبی را در خصوص عضو کیسه ی صفرا که یکی از اعضای مهم در بدن می باشد، بیان نماییم و با آن آشنا شویم.
صفرا از اعضای کوچک داخلی بدن انسان می باشد. این عضو دارای شکلی گلابی مانند است. از مهم ترین وظیفه های کیسه صفرا این می باشد که فراهای ترشح شده از کبد را جمع آوری و ذخیره سازی می نماید. این یکی از اعضای حیاتی بدن هر انسانی می باشد. چون ب هضم بهتر چربی ها در بدن کمک می نماید. بهتر است، شما نیز در حفظ سلامت کامل این عضو از بدن خویش کوشا باشید.
تا بتوانید هضم بهتری را از مواد غذایی مصرفی خویش داشته باشید. هدف اغلب مقاله ها و تلاش های علمی در این زمینه این می باشد که عضو کیسه ی صفرا از ایجاد سرطان و یا تشکیل سنگ های صفراوی در امان بماند. لطفا با بخش های مقاله ی ما نیز همراه باشید که تؤام با آشنایی با پولیپ های کیسه صفرا، در خصوص موارد مهم تغذیه ای که برای بهبود و درمان پولیپ های کیسه صفرا موثر و مفید می شوند، نیز مطالبی را بیاموزید.
در این بخش از مقاله ی رژیم غذایی برای پولیپ کیسه صفرا به بیان مواردی در زمینه ی نحوه ی ایجاد و شکل گیری انواع پولیپ کیسه صفرا خواهیم پرداخت. لطفا ما را همراهی نمایید.
بر اثر تجمع یافتن مقادیر زیادی کلسترول پولیپ کیسه صفرا به وجود می آید، البته در خصوص پولیپ کیسه صفرا باید خدمت شما خوانندگان گرامی عرض نماییم که انواع پولیپ کیسه صفرا جزء بافت های بدون خطر در بدن می باشند. این بافت ها حالتی سرطانی نداشته و به عنوان بافت های غیر سرطانی مورد شناخت قرار می گیرند.
بهتر است، این گونه بیان نماییم که پولیپ های کیسه صفرا را جزء تومورهای با سایز کوچک می باشند که به عقیده ی برخی از متخصصین این توده های ریز، گاهی ممکن است، حالتی سرطانی داشته باشند و اما عمده ی این تومورها فقط زائده هایی می باشند که اغلب خوش خیم بوده و حالتی سرطانی ندارند.
در این قسمت از نوشتار رژیم غذایی برای پولیپ کیسه صفرا به بیان نکته هایی در زمینه ی مهم ترین خصوصیت های پولیپ کیسه صفرا خواهیم پرداخت. لطفا در این بخش نیز با ما همراه باشید.
به طور معمول پولیپ های کیسه صفرا حالتی بیرن زدگی از دیواره های کیسه صفرا دارند و می توانند در بخش های داخلی این دیواره ها شروع به رشد نمایند. یکی از مهم ترین نکته ها در خصوص هر پولیپ کیسه صفرا، سایز و اندازه این پولیپ ها می باشد. در حقیقت ما می توانیم با توجه دقیق به اندازه و سایز این پولیپ های کیسه صفرا تا حدودی وضعیت سرطانی بودن و یا غیر سرطانی بودن آن ها را تشخیص دهیم.
در واقع موقعی که سایز این نمونه های پولیپ کیسه صفرا بزرگ باشد، بیشتر احتمال دارد که از نوع و مدل سراطانی باشند، بنابراین ممکن است، با وجود این پولیپ های کیسه صفرای بزرگ، فرد به سرطان کیسه ی صفرا دچار شود.
بهتر است، پولیپ های کیسه صفرا در موقع مناسب خویش مورد درمان واقع شوند.
یک نکته مهم در خصوص پولیپ های کیسه صفرا وجود دارد و آن این است که این پولیپ ها می بایست در اسرع وقت مورد توجه قرار گرفته و باید اقدامات درمانی مناسبی را برای آن ها انجام داد.
چرا که اگر اقدامات مناسب و به موقعی برای درمان پولیپ های کیسه صفرا انجام نشود، این امکان وجود دارد که عارضه هایی جبران ناپذیر برای فرد مورد نظر به وجود بیاید. در این شرایط است که در صورت بی توجهی نسبت به درمان مناسب این بیماری، عوارض آتی آن می توانند حتی کشنده نیز باشند.
این پولیپ های کیسه صفرا به شکل زائه هایی می باشند که جداره های درونی کیسه را پر می کنند. در برخی از موارد شخص حتی از شرایط وجود بیماری خویش بی اطلاع می باشد و ممکن است، در زمانی که فرد برای برخی از جراحی دیگر شکمی اقدام نموده است، پزشکان و جراحان به پولیپ های کیسه صفرا پی برده و در این اوضاع بیمار را از شرایط به وجود آمده اگاه می سازند.
در بخش دیگری از نوشتار رژیم غذایی برای پولیپ کیسه صفرا به توضیح و تشریح مهم ترین نشانه ها و علامت های مربوط به پولیپ کیسه صفرا خواهیم پرداخت.
هر یک از پولیپ های کیسه صفرا دارای علامت ها و نشانه هایی می باشند که البته در اکثر اوقات نقاط اشتراکی میان این نشانه ها وجود دارد که ما مهم ترین آن ها برای شما تشریح خواهیم نمود. برخی از انواع پولیپ های کیسه صفرا دارای هیچ گونه علامتی نیز نمی باشند.
از مهم ترین علامت های مربوط به پولیپ های کیسه صفرا می توانیم مورد ذیل را بیان نماییم:
معمولات مهم ترین انواع شناخته شده ی پولیپ های کیسه صفرا، خوش خیم و بدخیم می باشند، البته هر یک از این نوع های اصلی دارای زیرنوع هایی نیز هستند. در مجموعه شناخته شده ترین آن ها به شرح ذیل می باشند:
پولیپ های خویش خیم: این گونه پولیپ ها در واقع شبیه تومور می باشند و خود نیز دارای زیر نوع هایی هستند که در زیر به آن ها نیز اشاره می کنیم.
این دسته از پولیپ ها در گروه پولیپ های خوش خیم قرار دارند. این نمونه از پولیپ های کیسه صفرا دارای خاصیت سرطانی نمی باشند. علت به وجود آمدن این نمونه از پولیپ های کیسه صفرا، جمع شدن میزان نسبتا زیادی از کلسترول در ماکروفاژها در جداره کیسه صفرا می باشد.
این نمونه از ماکروفاژهای توسط بافت های اپیتلیوم ستونی مورد پوشش قرار می گیرند. راه اتصالی این پولیپ های کیسه صفرا از طریق ساقه هایی باریک می باشد. در حقیقت این نمونه از پولیپ های کیسه صفرا دارای سایز کوچکی هستند و معمولا دارای تعدادی معادل ۱ الی ۳ عدد در کیسه صفرا می باشند.
معمولا این نمونه از پولیپ های کیسه صفرا خیلی معمول نمی باشند و کم تر افرادی هستتد که به آن ها مبتلا می شوند. این نمونه از پولیپ های کیسه صفرا به شکل زائده هایی اپی تلیان می باشند که توأم با مقداری التهاب هستند و برخی اوقات نیز دارای مقداری ترشح می باشند. در نهایت این نمونه از پولیپ های کیسه صفرا می توانند باعث ایجاد التهاب هایی مزمن در کیسه صفرا شوند.
اینها نیز در گروه پولیپ های کیسه صفرا خوش خیم قرار دارند، البته گاهی به ندرت نیز پیش می اید این گروه از پولیپ های کیسه صفرا حالتی سرطانی به خود بگیرند. این ها نمونه هایی از پولیپ های کیسه صفرا می باشند که دارای زوایدی ساقه دار هستند. معمولا رخ دادن سنگ کیسه صفرا به علت این پولیپ های کیسه صفرا می باشد، همچنین برخی از این نمونه ها نیز می توانند باعث به وجود آمدن التهاب هایی مزمن در عضو کیسه صفرا شوند.
به شکلی کلی افرادی که به این نمونه از پولیپ های کیسه صفرا دچار می شوند، میزان احتمال درمان کامل در آن ها کم می باشد. پس بهتر است که به خوبی در خصوص تفاوت ها و موارد خاص هر یک از پولیپ های کیسه صفرا اطلاعات داشته باشیم و همچنین پزشک های متخصص نیز این موضوع را مد نظر خود داشته باشند تا بتوانند اقدامات مناسب و به موقع را در خصوص انواع خوش خیم، پیش سرطانی و… این پولیپ ها انجام دهند.
شما در حال مطالعه ی مقاله ای علمی و پزشکی در زمینه ی رژیم غذایی برای پولیپ کیسه صفرا می باشید. لطفا در بخش های بعدی نیز با ما همراه باشید.
معمولا پزشک های برای تشخیص پولیپ های کیسه صفرا از روش ها و شیوه های متنوعی استفاده می کنند. مهم ترین این روش ها که بسیار سودمند نیز می باشند، شامل انجام آزمایش های تخصص و یا سونوگرافی می باشند. از طریق این شیوه ها می توانیم به شرایط خطرناک بودن برخی از پولیپ های کیسه صفرا نیز پی ببریم و متوجه شویم که پولیپ های کیسه صفرا در حال حاضر در چه شرایط و چه میزانی از ریسک و خطر می باشند.
همچنین برای تشخیص مناسب تر پولیپ های کیسه صفرا شیوه های نوین دیگری نیز وجود دارد که از مهم ترین آن متدها می توانیم موارد ذیل را اشاره داشته باشیم:
همچنین برای نظارت بهتر و مناسب تر بر روی چگونگی رشد و نمو این پولیپ های کیسه صفرا می توانیم از این گونه آزمایش ها و بررسی ها استفاده نماییم. به این صورت اگر تغییراتی خطرناک در رشد پولیپ های کیسه صفرا مشاهده شود، می توانیم سریعا آن را مورد بررسی قرار داده و اقدامات لازم را بر روی آن ها انجام دهیم.
در بیشتر اوقات افراد زمانی که برای معاینه های پزشکی در خصوص دیگر ناراحتی ها و بیماری ها به پزشک ها متخصص مراجعه می کنند، پزک ممکن است که وجود پولیپ های کیسه صفرا در بدن ایشان شک نماید و افراد معمولا خودشان قبل از انجام این معاینات توسط پزشک ها، از این موضوع اطلاعی ندارند.
معمولا در این موارد پزشک ها به تجویز آزمایش هایی برای تشخیص نوع و سایز پولیپ های کیسه صفرا اقدام می نمایند. از مهم ترین مواد تست و آزمایش برای پی بردن به وجود پولیپ های کیسه صفرا در بدن افراد می توانیم انواعی از سونوگرافی را نام ببریم.
هم چنین کاملا معلوم نیست که علت دقیق این بیماری در همه افراد چه چیزی می باشد. اگر چه در بیشتر موارد نظر پزشک ها بر روی ازدیاد مقادیر کلسترول در ناحیه کیسه صفرا می باشد.
همچنین برخی از آزمایش هایی که برای تشخیص پولیپ های کیسه صفرا به کار می روند، باز هم نمی توانند با قطعیت کامل این موضوع را مورد شناسایی قرار دهند و پزشک ها عموما رابطه مفهوم داری را بین این بیماری و دیگر عوامل پیدا نمی کنند.
همچنین این امکان نیز وجود دارد که میان متابولسیم های چربی و خصیصه های ژنتیکی و خانوادگی در خصوص ایجاد پولیپ های کیسه صفرا ارتباط های وجود داشته باشد، البته این موارد نیز هنوز به صورت قطعی و علمی مورد تایید نهایی واقع نشده اند.
لطفا در بخش های بعدی مقاله ی علمی و پزشکی در زمینه ی رژیم غذایی برای پولیپ کیسه صفرا با ما همراه باشید، زیرا موارد مهم و مفیدی را برای شما بیان خواهیم نمود.
موارد درمانی که برای پولیپ های کیسه صفرا انجام می شوند، بر حسب اندازه، نوع پولیپ های کیسه صفرا، شرایط سرطانی بودن آن ها و… می باشند. در برخی موارد نیاز است که پولیپ های کیسه صفرا موارد عمل جراحی قرار گیرند که در این وضعیت از عملی جراحی تت عنوان کوله سیستکتومی استفاده می شود، اما در بیشتر موارد این پولیپ های کیسه صفرا نیازی به عمل های جراحی نداشته و تنها کافی است، تحت بررسی و کترل در دوره های زمانی مشخصی باشند.
عمده ی پولیپ های کیسه صفرا دارای سایز هایی کوچک و کم تر از ۱ سانتی متر می باشند. این نمونه از پولیپ های کیسه صفرا نیازی به جراحی و برداشته شدن ندارند. این نمونه ها از پولیپ های کیسه صفرا را باید طی دوره های زمانی معینی موردچکاپ ها و بررسی قرار داد و وضعیت آن ها را کنترل نمود و در صورت ایجاد تغییراتی مشکوک در خصوص آن ها اقدامات مهم درمانی را انجام داد.
اما در برخی از موارد پیش می آید که این پولیپ های کیسه صفرا دارای سایزی بالاتر از ۱ سانتی متر می باشند. در این شرایط ممکنئاست پولیپ های کیسه صفرا دارای حالتی سرطانی بوده و به اقداماتی مهم تر نیاز دارند. مخصوصا هر گاه سایز این پولیپ های کیسه صفرا از ۵/۱ سانتی متر نیز بیشتر باشد. در این حالت احتمال این که از نوع سرطانی باشند، بیشتر می شود.
در شرایطی که پولیپ های کیسه صفرا دارای سایزهای بسیار کوچک می باشند، تنها اقدام مهمی که نیاز است، ما انجام دهیم این می باشد که در دوره های ۳ یا ۶ مامه و به مدت حداقل ۲۴ ماه این پولیپ های کیسه صفرا را مورد کنترل و نظارت خویش داشته باشیم و بر اساس همین تایم های منظم بررسی ها و چکاپ های خود را انجام دهیم.
اگر در طول دوره های چکاپ که در بالا به آن ها اشاره داشتیم مورد خاصی اعم از تغییرات ناگهانی و یا مشکوک در پولیپ های کیسه صفرا دیده نشد و رشد آن ها نیز متوقف شده بود، دیگر جای هیچ گونه نگرانی و ناراحتی از بابت خطرات احتمالی این پولیپ های کیسه صفرا وجود ندارد، بنابراین احتمال این که این پولیپ های کیسه صفرا حالتی سرطانی به خود بگیرند نز بسیار کم خواهد بود.
در عمده ی مواردی که پولیپ های کیسه صفرا حالت سرطانی دارند، یکی از مهم ترین و مناسب ترین شیوه های درمانی برای رهایی از این پولیپ های کیسه صفرا این می باشد که پولیپ های کیسه صفرا را با عمل های جراحی بردارند. یکی از رایج ترین شیوه ها برا عمل جراحی پولیپ های کیسه صفرا، شیوه لاپاراسکوپی کیسه صفرا می باشد.
در شیوه لاپاراسکوپی تعدادی محدود سوراخ و یا شکاف ریز را بر روی شکم فرد ایجاد نموده و سپس تجهیزات مخصوص این عمل را از طریق لوله ای موسوم به کانولا وارد بدن فرد می کنند. از این طریق و با کمک دوربین های کوچکی شرایط درونی پولیپ های کیسه صفرا را مورد بررسی قرار داده و با اقدامات مناسب جراحی این پولیپ های کیسه صفرا را خارج می نمایند.
البته در برخی از پولیپ های کیسه صفرا که سایز بزرگ دارند، اما سرطانی نمی باشند، نیازی به اجرای عمل های جراحی لاپاراسکوپی نمی باشد و همان شیوه جراحی کول سیستکتومی که پیش از این نیز بیان نمودیم، مورد استفاده قرار می گیرد.
حتی می توان برای ممانعت از ایجاد سرطان در زمان های آتی، همه ی کیسه صفرا را در یک عمل جراحی از بدن فرد خارج نمود.
شبه پولیپ ها در واقع از رایج ترین انواع پولیپ های کیسه صفرا می باشند که به آن ها پولیپ های کلسترویل نیز می گویند. بین ۶۰ الی نود درصد از همه پولیپ های کیسه صفرا از نوع شبه پولیپ های کیسه صفرا می باشند. در حقیقت منظور ما از شبه پولیپها همان پولیپ هایی می باشند که مملو از کلسترول بوده و البته حالتی سرطانی ندارند و نباید زیاد از وجود آن ها نگران باشید.
البته در برخی از موارد شرایط به این مناسبی نیز نمی باشد. برخی از شبه پولیپ ها بیان گر شرایطی حاد و خاص درون کیسه صفرا می باشند. مثلا ممکن است که در کیسه صفرا کولسیستیت مزمن ایجاد شده باشد. که علت مهم و اصلی آن ملتهب شدن کیسه صفرا می باشد.
پولیپ های کیسه صفرای کامل به ندرت تشکیل میشوند، اما استعداد آن ها برای سرطانی شدن نسبتا بالا می باشد. سایز معمول پولیپ های کیسه صفرای کامل بین ۵ الی ۲۰ میلی متر می باشد. هر اندازه که سایز این پولیپ های کیسه صفرای کامل بیشتر شود، امکان و احتمال این که حالتی سرطانی به خود بگیرند نیز افزایش پیدا می کند. در شرایطی که سایز این پولیپ های کیسه صفرای کامل بازرگتر می شود، توصیه اصلی و مهم پزشکان متخصص این می باشد که در طی یکی از انواع عمل های جراحی، پولیپ های کیسه صفرا از بدن خارج شوند.
در ادامه ی متن خود در خصوص رژیم غذایی برای پولیپ کیسه صفرا مهم ترین شیوه های جراحی برای رفع مشکال پولیپ های کیسه ی صفرا برای شما معرفی خواهیم نمود و آن را تشریح خواهیم کرد.
به طور معمول برا درمان و رهایی از پولیپ های کیسه صفرا یکی از شیوه ای مرسوم، عمل جراحی کوله سیستکتومی می باشد. در این عمل جرای هدف برداشتن این پولیپ های کیسه صفرا می باشد.
۱- شیوه ی عمل جراحی کوله سیستکتومی باز (OC):
۲- شیوه ی عمل جراحی کوله سیستکتومی لاپاروسکوپی (LC):
که در ادامه این موارد از عمل های جراحی را به اختصار توضیح خواهیم داد.
در روش اول که شیوه ی عمل جراحی کوله سیستکتومی باز می باشد، از طریق یک جراحی و ایجاد برشی نسبتا بزرگ در بخش پایینی شکم، کیسه صفرا به طور کامل از بدن بیرون می آورند.
و اما در روش دوم که با عنوان کوله سیستکتومی لاپاراسکوپی مورد شناسایی قرار می گیرد، برشی کوچک تر را در ناحیه شکم فرد ایجاد می کنند. نظر اکثر متخصصین و پزشک ها بر این می باشد که میزان اشتباه و خطا در شیوه دوم به مراتب پایین تر و کم تر از شیوه جراحی کاملا باز می باشد، همچنین مقدار فوتی و مرگ و میر نیز در این شیوه کم تر از روش اول می باشد، البته همین روش دوم یا lc نیز به نوبه خود دارای یک سری مشکلات و عارضه می باشد که در قسمت ذیل به آن ها اشاره نموده ایم:
تا به امروز پزوهش های بسیاری در این زمینه به انجام رسیده است که ببینند کدام مواد بیشتر و بهتر می توانند از ایجاد و تشکیل پولیپ های کیسه صفرا جلوگیری و ممانعت به عمل آوردند. یا این که قادر باشند، علامت ها و یا نشانه های مربوط به بیماری پولیپ کیسه صفرا را کاهش داده و اثرات آن را کم تر نمایند.
مثلا در برخی از این تحقیق ها به این صورت بیان شده است که ممکن است، با مصرف مقادیر مناسبی از قهوه که دارای کافئین می باشد، به وجود آمدن سنگ های کیسه صفرا را در افراد مختلف کم تر نماید. در این خصوص در مورد جنسیت افراد تفاوتی وجود نداشته و این موضوع برای مردها و زن ها صادق می باشد.
هر چند این موارد و ادعاهای به دست آمده از تحقیقات بیان شده، به قطعیت و تایید نهایی در جامعه پزشکی نرسیده اند. پس شما مجاز نیستید که به صورت سر از خود مصرف این گونه مواد را شروع نمایید و یا میزان مصرف قبلی خود را در خصوص این مواد خوراکی افزایش دهید.
حتما می بایست در این مورد یا پزشک متخصص خود و همچنین متخصصین تغذیه ای که با تجربه و ماهر باشند، مشورت نمایید و از علم، تخصص و تجربه ایشان در راه جلوگیری و یا درمان پولیپ های کیسه صفرا استفاده نمایید. لطفا در بخش های بعدی نوشتار علمی پزشکی رژیم غذایی برای پولیپ کیسه صفرا نیز با ما همراه باشید.
همان گونه که اطلاع دارید، یکی از مهم ترین نقش های کیسه صفرا در بدن هر فردیف تاثیرات مهم در هضم بهتر انواع غذاها می باشد، بنابراین هر رژیم غذایی را که ما در پیش بگیریم دارای یک سری تاثیرات مستقیم بر روی این عضو و پولیپ های کیسه صفرا می باشد. بسیاری از سنگ های مربوط به کیسه ی صفرا به علت زیاد شدن مقادیر کلسترول و یا ازدیاد بیلی روبین تشکیل می شوند، همچنین بیشتر سنگ های درون صفرا از سفت و سخت شدن کلسترول ها ایجاد می شوند.
زمانی که تشکیل و ساخته شدن این گونه از سنگ ها شروع می شود، وضعیت ارتباطی میان کیسه صفرا و بخش روه ی کوچک دچار برخی از اختلال ها می شود. حتی در برخی از شرایط این اختلال ها می توانند سبب نابودی کامل و از بین رفتن بخش های زیادی از کیسه صفرا شوند.
در بعضی موارد امکان خارح شدن کامل و یا دفع موفقیت امیز این سنگ ها وجود نداشته و لازم می شود که کیسه صفرا را از بدن فرد خارج نمایند. بدن معمولا دارای سیستمی می باشد که با نبود کیسه صفرا نیز کبد تا حدودی قدرت تولید نمودن مقادیری از صفرا را دارد. معمولا در این شرایط رژیم های غذایی که حاوی مقادیر بسیار کمی از چربی می باشند، مفید بوده و عمدتا نسبت به اجرای این گونه برنامه های غذایی سفارش می شود.
هر چند توصیه ما این است که قبل از این که اوضاع کیسه صفرای شما وخیم تر شود، مراقبت ها و دقت های خویش را در این زمینه بیشتر نموده و باید و نبایدهای تغذیه ای را به خوبی و زیر نظر یک متخصص مورد اجرا قرار دهید.
تمرکز اصلی رژیم های غذایی در خصوص کیسه صفرا بر روی این موضوع می باشد که خطرات مربوط به ساخته شدن و تشکیل انواع سنگ های کیسه صفرا را به حداقل برساند. در واقع با رعایت این رژیم ها حتی می توان این خطرات را از بین برد.
در این برنامه های غذایی بهتر است، از مواد غذایی مصرف نمایید که دارای حداقل میزان کلسترول باشند و از طرفی شامل انواع مواد مغذی و مفید که برای بدن لازم هستند، باشد. بهتر است، مقادیر مناسبی از فیبرها در این رژیم های غذایی گنجانده شود.
به این صورت وضعیت و عملکرد دستگاه گوارشی فرد در سطحی بسیار مناسب قرار خواهد گرفت. در رژیم ها و برنامه های غذایی که برای کیسه صفرا و همچنین پولیپ های کیسه صفرا مورد تجویز قرار می گیرند، نباید از مقادیر زیادی چربی و غذاهای خیلی چرب وجود داشته باشد.
چون این غذاها فشار زیادی را بر روی عضو کیسه صفرا وارد می کنند. این گونه غذاهای بسیار چرب برای تجزیه شدن و به حرکت درآمدن در مسیر دستگاه گوارش فشار زیادی را برا برخی از اعضای بدن وارد می کنند. با کاهش مصرف این مواد، در حالی که شما از خطرات مربوط به سنگ های کیسه صفرا نیز در امان هستید، شرایط وزنی مناسبی را نیز برای خود رقم می زنید.
در نتیجه دارای سلامت عمومی بهتری نیز بوده و از ریسک مبتلا شدن به ناراحتی های فشار خون و یا مشکلات قلبی عروقی نیز در امان می باشید. این ها موارد عمومی و کلی در خصوص رژیم های غذایی مناسب برای کیسه صفرا و پولیپ های کیسه صفرا بودند که در بخش های دیگری از مقاله برخی از موارد را با جزئیات بیشتری شرح خواهیم داد.
زمانی که فرد رژیم های مناسب برای پولیپ های کیسه صفرا را به موبی مورد رعایت قرار می دهد و دستورات پزشک متخصص را در خصوص رژیم غذایی برای پولیپ کیسه صفرا مو به مو اجرا می کند، میزان زیادی از استرس ها و فشار های موجود بر کیسه صفرا کاسته می شود. معمولا غذاهایی برای این عارضه مفید هستند که بتوانند عملیات هضم را ساده تر نمایند. ما در ادامه مهم ترین موارد تغذیه ای برای پولیپ های کیسه صفرا را اشاره نموده و تا حد امکان به شرح هر یک از آن ها خواهیم پرداخت.
یکی از اساسی ترین جنبه های در انواع برنامه های تغذیه ای که دارای تعادل مناسبی هستند، این می باشد که انواع مواد مفید و مغذی را به بدن فرد برسانند. یکی از ساده ترین شیوه ها برای دست یابی یه این هدف ها این است که میزان مصرف انواع میوه ها و سبزی جات را به شکلی منظم در برنامه های غذایی و رژیم غذایی برای پولیپ کیسه صفرا قرار دهیم. حتی شما می توانید انواع و اقسام غذاها را به کمک میوه های متنوع آماده نموده و میل کنید. به این صورت میزان جذب مواد مغذی در بدن شما بالاتر می رود و سبب حفط کامل سلامتی شما می شود.
همان گونه که پیش از این نیز بیان داشتیم مقادیر بالای چربی فشار زیادتر از حدی را بر پولیپ های کیسه صفرا وارد می آورند، لذا باید بدانیم که مصرف مقادیر مناسب و در حد نرمال پروتئین ها نیز در این رژیم غذایی دارای اهمیت فراوانی می باشد.
بهتر است، در رژیم خود از مواد غذایی هم چون: گوشت سفید انواع ماهی ها و همچنین پروتئین های گیاهی را مصرف نمایید. به این صورت میزان فشار وارده بر روی کیسه صفرا برای تجزیه و هضم این مواد بسیار کاهش خواهد یافت، البته توصیه ما این است که در مصرف این مواد پروتئینی نیز زیاده روی نفرمایید.
برای داشتن سلامتی کلی در سیستم دسگاه گوارش لازم است که فیبرها در برنامه غذایی هر فردی وجود داشته باشند، همچنین بهتر این است که این فیبرها در اشکال متنوعی مورد مصرف قرار بگیرند، چرا که باعث می شوند، در داراز مدت سلامت بیشتری را در کل بدن تجربه نماییم.
یکی از تاثیرات مهم این فیبرها این می باشد که سبب تغذیه نمودن باکتری های سالم و مفید در مسیر روده می شوند و به این صورت دفع مدفوع از مسیر روه ها مناسب تر و آسان تر صورت خواهد گرفت. خلاصه این که دفعم مواد سمی در بدن به شکل بهتر و مناسب تری رخ خواهد داد.
در این خصوص می توانیم دسته بندی ای ذیل را نام ببریم و سپس در هر مورد هر کدام به اختصار توضیحاتی را ارائه کنیم.
در این خصوص بهتر این است که از انواع چربی های غیر اشباع استفاده نمایید. تاثیر مصرف این گونه چربی ها به این صورت می باشد که میزان خطر برای به وجود آمدن مشکلات کیسه صفرا را کاهش می دهند، بنابراین با مصرف این چربی های غیر اشباع میزان سلامتی کیسه صفرای ما بیشتر خواهد شد.
قابل ذکر این که اغلب این چربی های غیراشباع دارای مقادیر مناسبی از امگا ۳ نیز می باشند.
قهوه: قهوه دارای نقشی موثر در سالم ماندن عضو کیسه صفرای ما می باشد. به صورتی که در بعضی از مقاله ها و پژوهش های صورت گرفته در حوزه ی پزشکی نسبت به مصرف آن برای سلامتی بیشتر کیسه صفرا توصیه شده است.
در صورتی که میزان سطح کلسیم در برنامه های غذایی و رژیم های برنامه ریزی شده بیشتر شود، حمایت بهتری از کیسه صفرا و پولیپ های کیسه صفرا رخ خواهد داد.
ویتامین سی: آن چه به نظر می سرد این می باشد که افرادی که دارای مقادیر مناسبی از ویتامین سی در خود خود هستند، به میزان بسیار کم تری دچار ناراحتی های مربوط به کیسه صفرا می شوند. شما به سادگی می توانید مقادیر مناسبی از این ویتامین را با میل نمودن انواع میوه های حاوی ویتامین سی تامین و جذب نمایید، همچنین در بسیاری از سبزی جات نیز مقدارهای مناسبی از این ویتامین وجود می باشد.
هر چند فراهم نمودن ویتامین سی بدن با مصرف انواع مکمل ها نیز امکان پذیر می باشد، البته به این نکته نیز توجه داشته باشید که میزان مزیت و فایده ی این مکمل های حاوی ویتامین سی برای سلامتی بدن، بسیار کم تر از مواد طبیعی می باشد که در غذاها میل می نمایید.
لطفا با بخش های بعدی نوشتار ما در زمینه ی رژیم غذایی برای پولیپ کیسه صفرا همراه باشید.
در لیست زیر ما به موادی اشاره خواهیم نمود که مصرف آن ها در برنامه های غذایی افراد می تواند در سالم ماندن کیسه صفرای آن ها بسیار موثر باشد:
بعضی از غذاها سبب می شوند که میزان اختلال ها و ناراحتی ها در کیسه صفرا افزایش پیدا کنند، همچنین این مواد غذایی می توانند بر روی پولیپ های کیسه صفرا نیز تاثیرات نامناسبی را داشته باشند. پس افراد سالم و آن دسته از اشخاصی که به پولیپ های کیسه صفرا دچار هستند، بهتر است، در میزان مصرف این مواد غذایی در برنامه های خود دقت زیادی داشته باشند.
حتی بهتر این می باشد که از خوردن این گروه های غذایی خودداری نمایید. در ادامه این مواد غذایی مضر برای پولیپ های کیسه صفرا را خدمت شما خوانندگان و مخطبین عزیز تشریح خواهیم نمود:
در کل این غذاها خطرات مربوط به ناراحتی های کیسه صفرا زیاد می کنند.
صفرایی که از کیسه صفرا تولید شده، برای هضم نمودن انواع چربی بسیار مهم و حیاتی می باشد، بنابراین زمانی که شما مقادیر زیادی از مواد پر از چربی را میل می کنید، سبب افزایش میزان فشار به کیسه صفرا برای تولید نمودن سفرای بیشتری می شوید.
مانند این می باشد که کاری اضافه و سنگین را بر دوش کیسه صفرا قرار داده باشید، بنابراین غذاهایی که فراوری شده اند و یا دارای مقادیری از ترانس می باشند، فشار زیاد تر از حدی را بر کیسه صفرا وارد می آورند، همچنین همین تاثیر را مواد غذایی سرخ شده بر روی کیسه صفرا دارند.
بر اساس برخی از مطالعه های صورت گرفته به این صورت نتیجه گرفته شده است که در مردانی که از غذاهای چرب و چربی های اشباع و به ویژه گوشت قرمز بسیار استفاده می کنند، احتمال رخ داد و تشکیل سنگ های صفراوی بسیار بیشتر می باشد. این مطالعات مربوط به سال ۲۰۰۸ میلادی بوده است.
اگر شما در شرایطی قرار گرفته اید که لازم است، کیسه صفرای خود را از بدن خارج نمایید این امکان وجود دارد که در طی چند هفته اسهال داشته باشید و مدفوع شما شل باشد. علت این موضوع این می باشد که مقادیر زیاد تر از حدی صفرا تولید شده و به روده ی شما وارد شده است.
در اغلب موارد و بیشتر شرایط کبد می تواند به اندازه ای کافی و مناسب صفرا را برای عضم طبیعی غذاها تولید و ترشح نماید. این در این شرایط برای این که همه چیز تنظیم شود، نیاز است، کمی زمان طی شود.
به طور معول افراد که جراحی صفرا انجام داده اند، حدود ۱ الی ۲ که در بیمارستان هستند، می بایست از انواع مایعات استفاده نمایند. آن ها به تدریج و در روزهای آینده مجار هستند که مقداری از مواد جامد را نیز در برنامه ی غذایی خویش بگنجانند.
به این صورت میزان عوارض احتمالی و جانبی بعد از عمل جراحی کیسه صفرا در بدن شما کاهش پیدا می کند.
به جای آن موارد بهتراست از انواع مواد غذایی که اوی مقادیر مناسبی از فیبر می باشند، استفاده نمایید. یا می توانید از موادی که چربی کم دارند، میل نمایید. در این بین سوپ هایی که آبکی می باشند، جزء بهترین موارد و گزینه ها می باشند. این سوپ ها دارای مقادیر مناسبی از فیبر بوده و از طرفی میزان کلسترول، چربی و دیگر مواد مضر در آن ها بسیار کم می باشد.
در این قسمت از محتوای علمی خویش با عنوان رژیم غذایی برای پولیپ کیسه صفرا در خصوص این که انواع آیا حذف کامل همه ی چربی ها در برنامه ی غذایی برای پولیپ کیسه صفرا کار مناسب و اثر بخشی می باشد یا خیر مواردی را مطرح می کنیم.
نکته ای مهمی که در برنامه های غذایی مربوط به پولیپ های کیسه صفرا باید آن را مورد رعایت قرار دهید، این می باشد که مصرف همه چربی ها را به طورکامل متوقف ننموده و تنمام چربی ها را از برنامه ی غذایی خویش حذف نکنید.
اگر بخواهید برای بهبودی وضعیت پولیپ های کیسه صفرا مصرف همه انواع چربی را قطع نمایید، ممکن است، به طور کلی عمکلرد کیسه صفرای خویش را تعطیل نمایید. به این صورت میزان تولید و ترشح صفرا در کیسه صفرا بسیار کاهش پیدا می کند.
که این موضوع نیز به اندازه ی خود می تواند خطرناک باشد و دارای برخی از عوارض باشد، لذا می توانید از مقادیری از چربی ها که ضرری برای کیسه صفرا نداشته و به آن آسیبی نمی رسانند استفاده نمایید.
برای این که بتوانید بهتر و بیشتر به شکستن ذرات غذایی و تجزیه آن ها در بدن کمک نمایید، بهتر است که از روغن تخم کتان و همچنین چربی های حاوی امگا ۳ استفاده نمایید. به این صورت چیزی به شکل کلسترول به مواد غذایی شما اضافه نشده و ضرری برای پولیپ های کیسه صفرا شما نخواهد داشت.
ما در بخش زیر مطالب مهم تغذیه ای در خصوص پولیپ های کیسه صفرا را به شکل یک جدول از باید ها و نباید ها برای شما تهیه نموده و بیان خواهیم کرد.
بهتر است، در برنامه غذایی خود که برای پولیپ های کیسه صفرا مفید می باشد، موارد ذیل را به عنوان باید ها استفاده نمایید.
سیب زرد و قرمز | سیر |
زردآلو | انگور |
آوکادو | بوته گاواس |
کنگر فرنگی | لیمو |
بیت | خربزه |
انواع توت ها | بامیه |
کلم بروکلی | پاپایا |
هویج | گلابی |
کرفس | آلوسیاه |
در این قسمت هم مواد غذایی که مصرف آن ها می تواند اثرات سوئی را بر روی پولیپ های کیسه صفرا داشته باشد، تحت عنوان نباید های تغذیه ای بیان خواهیم نمود:
انواع نوشیدنی های الکلی | گریپ فروت |
شیرین کننده های مصنوعی | |
چای سیاه و سفید | شیر غنی از چربی |
گل کلم | انواع و اقسام روغن های هیدروژنه |
کلم | سس |
قهوه | پیاز |
فلفل قرمز | پرتقال |
آجیل ذرت | گوشت خوک |
شکلات بستنی | سودا |
در این بخش از نوشتار رژیم غذایی برای پولیپ کیسه صفرا در خصوص میزان احتمال ابتلای افراد به ناراحتی پولیپ کیسه صفرا مطالبی را بیان خواهیم نمود.
برخی از افراد جامعه هستند که در برنامه های غذایی روزانه و معمول خویش به مصرف مقادیر زیادی از مواد پرنمک و مواد غذایی کلسترول دار می پردازند. در این گونه احتمال این که پولیپ های کیسه صفرا به وجود آیند بیشتر از سایر افراد جامعه می باشد.
حتی ممکن است، برخی از پولیپ های کیسه صفرا به علت ایجاد شدن برخی سنگ های کیسه صفرا نیز به وجود بیایند. خیلی از افراد نیز هستند که به شکلی تؤام و هم زمان دارای سنگ های صفرا و پولیپ های کیسه صفرا می باشند و از این دو ناراحتی رنج می برند.
ضمنا بر اساس اطلاعات به دست آمده از کارهای تحقیقاتی و پژوهشی انجام شده در سال ۲۰۱۹ میلادی، برخی از مشکلات ویژه که در سلامتی فرد موجود می باشند، می توانند عامل هایی برای به وجود آمدن پولیپ های کیسه صفرا باشند. مثلا ما می توانیم به عنوان مهم ترین بیماری های ویژه که در ایجاد پولیپ های کیسه صفرا دارای تاثیرات فراوانی می باشند، موارد ذیل را بیان نماییم:
در این خصوص نظر اغلب متخصصین و پزشک های متخصص داخلی و هم چنین پزشک های متخصص تغذیه این می باشد که برای اجرای این شیوه ها و روش های خانگی نیز بهتر است که با متخصصین این امر مشورت نموده و طبق نظر ایشان عمل نمایید.
با ای حال برخی از افراد جامعه سعی دارند که این شیوه ها را نیز به کار گرفته و شاهد نتایج به دست آمده از سوی آن ها باشند. شیوه هایی که ما در این قسمت برای شما بیان می نماییم مواردی هستند که بیشتر در گروه پولیپ های کیسه صفرا خوش خیم اثر گذاری دارند و باز هم توصیه ما این می باشد که همین موارد را نیز تحت نظارت و طبق تجویز پزشک های متخصص اجرا نمایید.
پیشنهاد میکنیم از پست مواد غذایی مفید برای کبد چرب دیدن کنید.
همچنین برخی از متخصصین تغذیه دارای این نظر می باشند که تؤام با درمانی خانگی که زیر نظر ایشان به کار می بندید، کارهایی را نیز برای ممانعت از ایجاد پولیپ های کیسه صفرا اجرا نمایید. مثلا می توانید این موارد را در برنامه غذایی روزانه خویش و یا در برنامه های مدت دار خود بگنجانید.
در این جا مقاله ی علمی پزشکی ما در خصوص رژیم غذایی برای پولیپ کیسه صفرا به پایان رسید. امید داریم که مطالب متنوعی که در این مقاله برای شما بیان نمودیم مفید بوده باشد و به خوبی در خصوص رژیم غذایی برای پولیپ کیسه صفرا اطلاعات مناسبی را کسب کرده باشید
و اگر در اطرافیان شما افرادی هستند که از ناراحتی های مربوط به پولیپ های کیسه صفرا رنج می برند، موارد بیان شده در مقاله ی رژیم غذایی برای پولیپ کیسه صفرا را البته تحت نظارت یک پزشک متخصص در این زمینه برای ایشان پیشنهاد و ارائه نمایید.