در این مقاله علمی پزشکی، به دنبال بررسی این موضوع مهم هستیم که روزانه چند لیتر آب بخوریم . در بخش های مختلف این نوشتار قصد داریم تا مهم ترین موارد مرتبط با میزان مصرف روزانه ی آب را برای شما عزیزان توضیح دهیم. خواهشمند است تا انتهای این نوشتار کاربردی با ما همراه باشید تا به شما بگوییم که روزانه چند لیتر آب بخوریم.
با توجه به این که قسمت زیادی از بدن انسان را آب تشکیل می دهد و کمبود آب منجر به خسارات جبران ناپذیری برای انسان می شود، متخصصان علم تغذیه تاکید دارند که هر شخصی در طول روز باید میزان معینی آب به مصرف بدن برساند.
جهت مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر در مورد میزان مصرف آب در روز با ما در تماس باشید.
البته برخی افراد این میزان را به طور کلی ۸ لیوان در روز مشخص کرده اند، در حالی که از این موضوع غافل هستند که برای همه افراد نمی توان یک نسخه کلی پیچید و هر شخصی به خاطر تفاوت های فردی و جسمی که با دیگر افراد دارد، نیاز هایش نیز متفاوت می باشد. حتی لازم است که نیاز هر شخص را بر اساس میزان فعالیتش و همچنین شرایط آب و هوایی به صورت متغیر در نظر گرفت و نه با بیان یک میزان دقیق و مشخص.
در ادامه و برای بسط هر چه بهتر موضوع مقاله در این زمینه که روزانه چند لیتر آب بخوریم، قصد داریم که اصلی ترین مواردی که در ارتباط با این موضوع می باشند را در قالب چند سوال یا تیتر مطرح نماییم و در هر کدام از قسمت های نوشتار خود، آن ها را توضیح دهیم. خواهشمند است تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید تا به شما بگوییم که روزانه چند لیتر آب بخوریم.
آیا می دانید که هر شخصی در طول روز، نیاز به مصرف چند لیتر آب دارد؟
آیا می دانید که به طور دقیق و مشخص، باید چه میزان از آب در روز نوشیده شود؟
آیا می دانید که نشانه ها و علائم کم آبی بدن و یا کم نوشیدن آب کدامند؟
آیا در زمینه ی نشانه های مصرف بیش از حد آب اطلاعاتی دارید؟
آیا می دانید که نوشیدن آب تنها راه پیش روی شما نمی باشد؟
آیا با عملکرد آب در بدن آشنائی دارید؟
آیا می دانید که روزانه به چه میزان آب مصرفی نیاز داریم؟
جایگزین مایعات دفعی
مصرف کردن روزانه ۸ لیوان آب
توصیه ها و سفارشات رژیم غذایی
آیا می دانید که قانون ۸ لیوان آب در روز چگونه به وجود آمد؟
آیا می دانید که کدام عوامل بر میزان نیاز بدن به آب تاثیر مستقیم و یا غیر مستقیم دارند؟
وزن
محیط
ورزش
بارداری و شیر دهی
وضعیت سلامتی بدن
آیا می دانید که کدام محصولات می توانند جایگزین آب شوند؟
آیا می دانید که هر شخصی در طول روز، چه میزان از آب مورد نیاز بدنش را از راه مواد غذایی دریافت می نماید؟
آیا می دانید که در چه زمان هایی میل نمودن آب از اهمیت بالاتری برخوردار می باشد؟
آیا در زمینه ی مهم ترین عارضه های مربوط به کم آبی در بدن اطلاعاتی دارید؟
از چه روش هایی می توانیم متوجه کم آب شدن بدن خود شویم؟
کلام آخر
در بخش آغارین از مقاله روزانه چند لیتر آب بخوریم، در مورد اهمیت میزان دریافت آب صحبت کردیم. اما در این قسمت قصد داریم تا در مورد میزان نیاز روزانه هر شخصی به آب برای شما مطالبی را توضیح دهیم. لطفا ما را تا پایان مطلب همراهی نمائید.
همان طور که گفتیم، آب را می توان اساسی ترین ماده تشکیل دهنده بدن یاد کرد که در سلامت فرد نقش مهمی دارد. زیرا همه ارگان های جسم برای انجام فعالیتشان به آب نیازمند هستند. از طرفی دیگر بدن انسان برای دفع کردن سموم از بدن به آب نیاز دارد. علاوه بر آن، با رسیدن آب به تمام سلول های بدن، مواد غذایی لازم را برای آن ها تامین می کند. با کمی دقت بیشتر به اهمیت آب به منظور مرطوب نگه داشتن محیط هایی مانند گوش، گلو و بینی پی می بریم.
بر اساس نظر پزشکان و متخصصان علم تغذیه، کمبود آب مشکلات بسیاری را برای بدن به وجود می آورد که یکی از آن ها دهیدراسیون می باشد که تحت این مسئله، بدن شخص به طور کلی توانائی همیشگی خود را به منظور انجام دادن فعالیت های روزمره از دست می دهد و دچار مشکل می شود.
بر طبق تحقیقاتی که در این زمینه صورت گرفته است، متخصصان علم تغذیه به این نتیجه رسیده اند که اگر در شرایطی قرار بگیریم که بدن فقط ۲ درصد از حجم کلی آب را از دست بدهد، شخص احساس تشنگی خواهد کرد. در نتیجه این که در روز به چند لیوان آب نیاز داریم ،سوالی است که بسیاری از اذهان را به خود مشغول کرده است و ما در این بخش می خواهیم به این سوال اساسی، یک پاسخ منطقی بدهیم.
از گذشته های دور، مردم بر این باور بوده اند که هر انسانی می بایست به طور میانگین در طول روز ۸ لیوان آب دریافت کند. اما بر طبق یافته های علمی و نتایج آزمایش های متعدد، این موضوع برای همه تایید و تصدیق نمی شود و نمی توان آن را برای همه اشخاص با شرایط مختلف بدنی و کاری و موقیت های گوناگون زندگی تجویز کرد. اگر یک لیوان استاندارد را مبنای اندازه گیری قرار دهیم، هر لیتر آب معادل با ۴ لیوان می شود.
در نتیجه با توجه به سفارش قدیمی و رایج، ۸ لیوان معادل ۲ لیتر آب می باشد و این به این معنی است که هر شخصی در طول روز باید ۲ لیتر آب بنوشد در حالی که این موضوع لزوما درست نمی باشد. زیرا باید میزان نیاز بدن به آب را بر اساس فاکتورهای مختلفی از جمله حس تشنگی تعیین نمود. همان طور که کمبود آب منجر به ایجاد مشکلاتی برای شخص می شود، این احتمال هم بسیار بالا است که شخص با دریافت میزان زیاد و بیش از حد نیاز بدن، دچار مسمومیت آبی شود.
پیشنهاد می کنیم از سایر مطالب سایت دکتر کوهدانی ددین کنید.
در نوشتار روزانه چند لیتر آب بخوریم، در پی این موضوع هستیم که به طور دقیق تر چه میزان آب باید در طول روز نوشیده شود. لطفا ما را در این قسمت نیز همراهی کنید.
بر طبق آخرین و تازه ترین توصیه های پزشکان و متخصصان علم تغذیه و البته با در نظر گرفتن شرایط شخصی هر فرد مانند میزان فعالیتش در طول روز، سن شخص، دمای هوا، برای زنان میزان ۷/۲ لیتر توصیه می شود و برای مردان ۷/۳ لیتر سفارش شده است. البته باید در نظر گرفت که این مقادیر یکسان و ثابت نمی باشند و بر اساس تغییرات در شرایط محیطی و موقعیتی شخص تغییر می کنند.
زیرا یک شخص در یک روز مشخص ممکن است، در شرایطی قرار بگیرد که با خوردن یک بطری کوچک نیاز بدنش به آب تامین شود. در حالی که همان شخص در روز دیگری در شرایطی قرار بگیرد که با آن بطری کوچک نیاز تشنگی اش برطرف نشود.
در قسمت قبلی از مقاله روزانه چند لیتر آب بخوریم، میزان دقیق و مشخصی را برای نیازهای مردان و زنان بیان کردیم، اما در این قسمت تصمیم داریم تا در مورد علائم و نشانه های کم آبی بدن مطالب مفید و جامعی را برای شما توضیح دهیم. اگر به این موضوع علاقه دارید، لطفا ما را تا انتهای مطلب همراهی نمائید.
بر طبق یافته های علمی، حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد از حجم بدن از آب تشکیل شده است و بسیاری از کارهای اساسی و مهم بدن با مصرف آب انجام می شود و اگر بدن انسان در شرایطی قرار بگیرد که در طول روز به میزان کافی آب دریافت نکند، قطعا دچار مشکل دهیدراسیون خواهد شد.
خشکی دهان
احساس سرگیجه و یا سردرد
احساس خستگی و بی حالی
ادرار تیره رنگ
گود شدن زیر چشم و گونه ها
فرورفتگی قسمت نرم بالای جمجمه
نبودن اشک در چشم هنگام گریه کردن
ممکن است، شما تا کنون به این مطلب و موضوع مهم پی نبرده باشید که زمان های بسیاری که شما احساس گرسنگی می کنید، مربوط به این است که بدن شما به میزان کافی آب دریافت نکرده است و به جای احساس تشنگی، شما احساس گرسنگی می کنید و این در حالی می باشد که بدن به شدت نیازمند آب می باشد و نه غذا.
علاوه بر احساس گرسنگی زیاد، می توان گرمازدگی را نیز یکی از نشانه های شایع کم آبی دانست. یعنی شخص با عدم دریافت آب به میزان لازم، دچار مشکل گرمازدگی می شود که باز هم برخی به اشتباه گمان می کنند که این گرمازدگی فقط حاصل افزایش دمای هوا می باشد و نمی دانند که مربوط به کم آبی بدن می باشد.
البته این موضوع مهم لازم به یاد آوری می باشد که دریافت کردن آب به میزان کمتر از حد نیاز باعث ایجاد مشکلات جدی برای بدن می شود. به همان اندازه نیز دریافت کردن آب به میزان بیشتر از حد نیاز بدن، برای بدن شخص بسیار خطرناک و مسئله ساز است و شخص را با مشکلات جدی همراه می کند.
البته این مساله بیشتر اوقات در ایام گرم سال رخ می دهد که شخص برای رفع عطش و تشنگی خود، حواسش به میزان آب دریافتی بدنش نمی باشد. در حالی که در فصل گرم سال برای یک خانواده ۳ و یا ۴ نفره یک گالن آب آشامیدنی ۱۹ لیتری به راحتی مسئله نیاز به آب آن خانواده را تامین می نماید.
همان طور که ملاحظه کردید؛ در بخش پیشین از مقاله روزانه چند لیتر آب بخوریم، در خصوص علائم کمبود آب در بدن مطالب بسیار مفید و مهمی را برای شما مخاطبان گرامی عرضه داشتیم و در این بخش قصد داریم تا در مورد نشانه های مصرف بیش از حد آب توضیحاتی را برای شما ارائه دهیم. امیدوریم تا پایان مطلب ما را همراهی نمائید.
با توجه به یافته های عملی و نتایج سال ها پژوهش، اگر مصرف آب به گونه ای باشد که بیش از حد نیاز بدن باشد، بدن دچار مسئله مسمومیت آبی می شود. همان طور که کم آبی بدن با علائمی همراه است، مصرف آب بیش از حد نیاز بدن یا به عبارتی هیپوناترمی، در مدت زمانی کوتاه علائم و نشانه های مشخصی از خود بروز می دهد که شایع ترین آن ها خستگی و گرمازدگی می باشد.
حتی در مواردی هم پیش آمده است که مصرف بیش از حد آب منجر به مرگ شخص شده است. زیرا با بالا رفتن حجم مایع در خون، غلظت سدیم و سایر الکترولیت های موجود در خون کاهش می یابد و این مسئله به خودی خود منجر به تورم سلولی در خون می شود. هنگامی که این شرایط برای مغز رخ می دهد، احتمال ایجاد شدن عوارض خطرناکی برای بدن زیاد می شود و به شکل بالقوه زندگی فرد را تحت الشعاع خود قرار می دهد.
هنگامی که مسمومیت با مصرف بیش از حد آب برای بدن رخ می دهد، فشار درون جمجمه زیاد می شود و به تدریج اولین نشانه های مسمومیست با آب زیاد نمایان می شود. از این نشانه ها می توان به سردرد، حالت تهوع و استفراغ اشاره کرد که در حالت های شدید مسمومیت، این احتمال وجود دارد که منجر به مرگ شخص شود.
نشانه ها و علائم مصرف بیش از حد آب را در تیتر قبلی از مقاله روزانه چند لیتر آب بخوریم، به طور مفصل برای شما شرح دادیم و در این تیتر بر آن هستیم تا شما را قانع کنیم که مصرف کردن آب تنها گزینه انتخابی شما نیست و روش های دیگری نیز وجود دارد.
برخی افراد به اشتباه بر این گمان هستند که مصرف آب تنها راه تامین نیاز بدن به مایعات می باشد، در حالی که راه های بسیاری برای این موضوع وجود دارد. یعنی شخص می تواند از راه هایی به جز مصرف آب، نیاز بدنش به مایعات را به راحتی برطرف نماید.
از مهم ترین و در واقع ساده ترین شیوه های موجود برای تامین مایعات بدن می توانیم به مصرف میوه و سبزیجات، غذاهای آبکی، مصرف چای، خوردن انواع نوشیدنی اشاره کنیم و به طور باور نکردنی باید بگوئیم که خوردن بستنی در طول روز نیز می تواند شما را در تامین مایعات مورد نیاز بدن یاری کند.
همان طور که ملاحظه نمودید؛ در بخش قبلی از مقاله روزانه چند لیتر آب بخوریم، گفتیم که مصرف آب تنها راه تامین مایعات مورد نیاز بدن نمی باشد و اکنون در این بخش می خواهیم در زمینه ی عملکرد آب در بدن انسان توضیحاتی را برای شما ارائه دهیم. اگر به این موضوع علاقه مند هستید، از شما درخواست می کنیم که تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.
عنصر شیمیایی بدن برای هر شخصی آب می باشد و می توان اذعان کرد که به طور میانگین ۶۰ درصد از بدن هر شخصی را آب تشکیل می دهد و بسیاری از کارها و فعالیت های بدن توسط آب انجام می شود که به عنوان نمونه می توان به این موارد اشاره کرد:
دفع کردن سموم از ارگان های مختلف بدن، حمل کردن و رساندن مواد مغذی به سلولهای قسمت های گوناگون بدن و مرطوب کردن محیط برای بافت های گوش و حلق و گلو همه و همه جزء وظایف آب می باشد.
در حقیقت همان طور که پیشتر نیز گفتیم، کمبود آب برای بدن منجر به دهیدراته شدن بدن می شود و این حالت زمانی رخ می دهد که بدن، آب کافی به منظور اجرای عملکردهای طبیعی ارگان های مختلف بدن را ندارد.
اگر چه آخرین مرحله و شدت کم آبی بدن به خصوص در کودکان به صدمات جبران ناپذیری و یا حتی مرگ منجر می شود، اما دهیدراته شدن و یا کم بودن آب بدن به شکل ملایم نیز باعث تحلیل رفتن انرژی بدنتان و خستگی مفرط در شما می شود و این مساله را بیشتر اوقات در ایام گرم سال می توان مشاهده نمود.
عملکرد آب در بدن و به خصوص کمک رسانی آب به دیگر ارگان ها برای انجام وظایفشان را به طور مفصل در قسمت قبلی مقاله روزانه چند لیتر آب بخوریم برای شما همراهان گرامی توضیح دادیم. در این قسمت تصمیم داریم تا در مورد این موضوع که روزانه به چه میزان آب مصرفی نیاز داریم، به طور کامل بپردازیم. لطفا ما را تا پایان همراهی نمائید.
همان طور که در جریان هستید، بدن انسان در طول روز با انجام کارهایی مانند تنفس، ادرار و اجابت مزاج مقداری از آب بدن خود را کم می کند و از طرفی به منظور عملکرد مطلوب ارگان های مختلف بدن، می بایست این آب از دست رفته و ذخایر آبی بدن را به گونه ای جبران و تامین کرد و برای این کار راه های گوناگونی وجود دارد. از جمله می توان با مصرف کردن غذا و خوردن نوشیدنی هایی که حاوی مایعات هستند، آب بدن را تجدید و کمبود آن را بازسازی کرد.
برای تامین آب از دست رفته بدن چند روش گوناگون وجود دارد که در ادامه مطلب به هر یک از آن ها می پردازیم.
همان طور که مستحضر هستید، انسان های بالغ روزانه به طور میانگین در حدود یک و نیم لیتر یعنی معادل با شش و نیم فنجان از راه ادرار، آب بدن را دفع می کنند و در طول روز به طور تقریبی یک لیتر آب بدن را به خاطر انجام کارهایی مانند تنفس و تعریق و اجابت مزاج مصرف می کنند.
از طرفی دیگر شما از طریق مصرف غذا می توانید ۲۰ درصد مایعات دریافت کنید، در نتیجه اگر در طول یک روز، آب و یا دیگر مایعات را به مقدار ۲ لیتر یعنی چیزی در حدود بیشتر از ۸ فنجان مصرف کنید، غالبا به صورت همتراز با دریافت کردن رژیم غذایی طبیعی، مایعاتی را که طی کارهای گوناگون از دست داده اید، جبران و تامین خواهید کرد.
یک شیوه دیگر برای تامین آب مورد نیاز است که بر اساس آن قانون دریافت آب بدن ۸٫ ۸ یعنی نوشیدن ۸ لیوان آب می باشد که به شکلی کلی می توان آن را با ۱٫ ۹ لیتر از آب و سایر مایعات در طول روز معادل دانست. در حقیقت این قانون به این صورت تعبیر می شود که فقط نوشیدن آب مد نظر نیست، بلکه سایر مایعات را نیز در بر می گیرد. گر چه نمی توان این نظریه را به وسیله شواهد و آزمایشات علمی تائید نمود، ولی تعداد زیادی از متخصصان علم تغذیه از این قانون به عنوان یک الگوی پایه و اساسی به منظور تخمین زدن میزان دریافت آب و مایعات در طول روز، مورد استفاده قرار می دهند.
بر اساس توصیه های مراکز معتبر رژیم درمانی، به طور کلی مردان تقریبا ۳ لیتر یعنی معادل با ۱۳ فنجان مایعات را از همه آشامیدنی ها در طول روز و زنان نیز ۲٫ ۲ لیتر معادل با ۹ فنجان مایعات را از همه آشامیدنی ها در طول روز مصرف می کنند و از این میزان ها به مصرف رساندن ۶ تا ۷ لیوان ضرورت دارد.
در بخش پیشین از نوشتار مد نظر با عنوان روزانه چند لیتر آب بخوریم، میزان دریافتی لازم و ضروری بدن زنان و مردان را به شکل روزانه تخمین زدیم و در این بخش قصد داریم که در مورد پیدایش و شکل گیری قانون مصرف ۸ لیوان آب در روز را بحث و بررسی کنیم. لطفا ما را در این بخش نیز همراهی نمائید.
با توجه به یافته های علمی مبنی بر این که همه اعضای بدن انسان از آب تشکیل شده است، به طور مثال ۷۳ درصد از قلب و مغز انسان و ۸۳ درصد از ریه را آب تشکیل می دهد، بر ضرورت و نقش اساسی آب برای بدن پی برده ایم و همه ما ایده مصرف روزانه ۸ لیوان آب را کاملا می شناسیم.
با وجود دانستن آن ایده، مصرف کردن روزانه ۸ لیوان حالت قانونی ندارد و در واقع می توان از آن به عنوان یک پیشنهاد یاد کرد، زیرا این امکان وجود دارد که بدن هر شخصی تحت شرایط خاصی به میرانی کمتر و یا بیشتر از ۸ لیوان آب نیاز داشته باشد.
اگر توجه کرده باشید، در تیتر قبلی از مقاله روزانه چند لیتر آب بخوریم، در مورد چگونگی پیدایش پیشنهاد مصرف روزانه ۸ لیوان آب در طول روز به شکل کاملا واضح توضیحاتی را برای شما مخاطبان گرامی بیان کردیم و در این تیتر قصد داریم تا در مورد عواملی که بر میزان دریافتی آب بدن هر شخص تاثیر گذار هستند، توضیحاتی را ارائه دهیم. اگر به این بخش علاقه دارید، از شما می خواهیم که تا انتهای مطلب با ما بمانید.
با توجه به نظر کارشناسان، نیاز هر شخص به میزان مشخصی از آب در طول روز با توجه به عوامل گوناگون و شرایط متفاوت، نسبت به دیگر اشخاص کاملا مجزا می باشد. اکنون در ادامه مطلب می خواهیم موارد موثر بر نیاز بدن هر شخص را به میزان آب دریافتی برای شما بیان کنیم:
بدن هر شخصی بر اساس مذکر و یا مونث بودن و همچنین شرایط سنی که بر میزان فعالیت بیشتر اشخاص سن پائین و فعالیت کمتر افراد مسن تاثیر گذار می باشد، به میزان متفاوتی از آب نیاز دارد.
وزن: بر طبق یافته های علمی و مطالعاتی که در این زمینه صورت گرفته شده است، اشخاص بزرگسالی که دارای شاخص توده بدنی بیشتری می باشند، احتمال این که به کمبود آب دچار شوند، بسیار زیاد می باشد. زیرا در این اشخاص نقش آب به جز تامین هیدراتاسیون لازم، می تواند در کم کردن وزن نیز موثر باشد.
کاملا آشکار و بدیهی می باشد که شخصی که در مناطقی با آب و هوای گرم زندگی می کند، به میزان بیشتری از آب نیاز دارد. در حالی که اگر در مناطقی نزدیک به دریا و یا اقیانوس زندگی می کند، به خاطر وجود رطوبت بالای آن منطقه، بدن او به میزان کمتری از آب احتیاج دارد.
ورزش: شخصی که ورزشکار می باشد و یا به شکل منظم ورزش می کند، نسبت به شخصی که فعالیت ورزشی ندارد، میزان تعریق بدنش بالا می باشد و این به خودی خود بر روی نیازش به میزان بیشتری از آب تاثیر مستقیم می گذارد. در نتیجه می بایست مایعاتی را که در طی فعالیت هایش از دست می دهد، جبران کند.
گاهی شرایط خاصی برای بدن پیش می آید که میزان نیاز به آب را تغییر می دهد. یکی از این شرایط خاص، بارداری و ایام شیر دهی می باشد. زیرا بر طبق مطالعات و یافته های علمی که در این مورد صورت گرفته است، زنان شیرده و باردار برای رفع نیازمندی هایشان می بایست بیشتر از میزان معمول آب مصرف کنند.
مشکلاتی از جمله تب و اسهال منجر به از دست رفتن بیش از حد معمول آب از بدن می شود، در نتیجه مصرف میزان درستی از آب در این موارد بسیار مهم و ضروری می باشد.
در قسمت پیشین از مقاله روزانه چند لیتر آب بخوریم، شرایطی را مورد بررسی قرار دادیم که در آن، بدن به میزان متفاوتی از آب نیازمند است. اما در این قسمت بر آن هستیم تا محصولاتی را که می توان جایگزین آب کرد را به شما معرفی کنیم. لطفا ما را همراهی کنید.
بر طبق نظر متخصصان علم تغذیه و پزشکان متخصص، آب شرب بهترین نوشیدنی برای تامین آب مورد نیاز بدن می باشد، اما برخی افراد هستند که قادر نیستند تا در طول روز به اندازه کافی و لازم آب بخورند. در نتیجه این اشخاص تحت نظر یک متخصص تغذیه به منظور تامین مایعات موید نیاز بدنشان، به مصرف کردن میوه و سبزیجات که دارای میزان آب فراوانی هستند، تشویق و تحریک می شوند. از میوه جات آبدار می توانیم به هندوانه، پرتقال و خیار اشاره کنیم که ۸۰ درصد از آب تشکیل شده اند.
علاوه بر آن، چای و قهوه و همچنین انواع آش و سوپ یعنی غذاهای آبکی نیز می توانند جایگزین چند لیوان آب باشند. در نتیجه اگر شما هم از آن دسته اشخاصی هستید که با خوردن آب دچار حالت تهوع و یا مشکلات گوارشی می شوید، می توانید با صلاحدید یک کارشناس تغذیه، میوه ها و سبزیجات و یا نوشیدنی های غیر آب را برای تامین میزان لازم آب بدن به کار ببرید و از دامن زدن به مشکلات ناشی از کمبود آب جلوگیری به عمل آورید.
همان گونه که ملاحظه فرمودید، در قسمت قبلی از مقاله ی خود در مورد برخی از جایگزین های آب با شما عزیزان صحبت نمودیم. در ادامه و قسمت دیگری از این نوشتار کاربردی بنا داریم تا میزان آبی که افراد از طریق مواد غذایی دریافت می نمایند را حضور شما همراهان گرامی توضیح دهیم.
خواهشمند است، در تشریح این موضوع و قسمت دیگری از مقاله با ما همراه باشید تا به شما بگوییم که روزانه چند لیتر آب بخوریم.
در این باره باید حضور شما عرض نماییم که در حدود یک پنجم از نیازی که بدن به آب دارد، از راه مواد غذایی که مصرف می نمایید، دریافت می شود.
یک سیب به میزان ۸۴ درصد آب دارد.
یک عدد موز به میزان ۷۴ درصد آب دارد.
یک کلم بروکلی به میزان ۹۱ درصد آب دارد.
حتی این امکان وجود دارد که در برخی از ماده های غذایی که باورش نیز برای ما سخت است، مقداری آب موجود باشد. از این مواد می توانیم موارد ذیل را مورد اشاره قرار دهیم:
نان شیرینی حلقوی ساده به میزان ۳۳ درصد آب دارد.
گوشت گاو به مقدار ۵۶ درصد آب دارد.
همچنین پنیر آمریکایی به مقدار ۳۹ درصد آب دارد.
لذا زمانی که ما از این مواد غذایی و خوراکی ها مصرف می نماییم، در حقیقت بخشی از احتیاجات روزانه ی خود به آب را بر طرف نموده و مابقی این نیازها را می توانیم از طریق نوشیدن آب خالص و یا موارد مشابهی که دارای میزان مناسبی از آب می باشند، تأمین نماییم.
همان گونه که ملاحظه فرمودید، در بخش قبلی از متن علمی خود مواد خوراکی که می توانند مقداری از نیاز روزانه ی افراد به آب را برطرف نمایند را برای شما معرفی نمودیم. در قسمت دیگری از مقاله ی کاربردی خود تصمیم داریم تا بهترین زمان ها برای آبرسانی به بدن را مورد بررسی قرار دهیم و به شما عزیزان بگوییم که موضوع آبرسانی به بدن در چه تایم هایی از اهمیت بالاتری برخوردار می باشد.
خواهشمند است، در توضیح این زمان ها و قسمت دیگری از مقاله با ما همراه باشید تا برای شما توضیح دهیم که روزانه چند لیتر آب بخوریم.
زمانی که فرد در حال تب می باشد.
زمانی که دمای هوا بالا است و به اصطلاح هوا از گرمای شدیدی برخوردار می باشد.
زمانی که فرد دارای عارضه های اسهال و یا استفراغ می باشند.
در هنگامی که افراد به علت شدت فعالیت های بدنی، زیاد عرق می کنند و بدن آن ها آب زیادی را از دست می دهد.
همچنین باید به این موضوع عنایت داشته باشید که نوزادان و کلا افرادی که دارای سن و سال پایین تری می باشند، نیاز بیشتری به آب و یا منابع غذایی حاوی آب دارند. مثلا هنگامی که یک بچه به دنیا می آید، در حدود ۷۸ درصد از بدن او دارای آب می باشد.
اما زمانی که افراد بزرگ تر شده و وارد سن یک سالگی می شوند، این عدد به ۶۵ درصد کاهش پیدا می کند. همچنین بهتر است از این موضوع آگاه باشید که بافت های چربی دارای آب کمتری در مقایسه با گوشت ها می باشند.
از طرفی میزان آبی که در بدن مردها موجود است، مقداری بیشتر از خانم ها می باشد.
همان گونه که دقت داشتید، در قسمت پیشین از نوشتار کاربردی روزانه چند لیتر آب بخوریم، به این موضوع مهم اشاره داشتیم که چه زمان هایی موضوع آبرسانی به بدن از اهمیت بیشتری برخوردار می باشد. در ادامه ی مقاله ی خود بنا داریم تا اصلی ترین عارضه های مرتبط با کم آبی بدن را برای شما تشریح نماییم.
البته در قسمت های دیگری از همین مقاله موارد مربوط به نشانه ها و علامت های کم آبی را توضیح داده ایم، اما این موضوع عارضه ها و بیماری هایی که در پی کم آبی بدن به وجود می آیند، مقوله ای مجزا بوده که در این قسمت آن را مورد تشریح قرار خواهیم داد.
خواهشمند است، در توضیح این عوارض و ادامه ی مقاله با ما همراهی نمایید تا به شما بگوییم که روزانه چند لیتر آب بخوریم.
کم آب شدن پوست بدن افراد
عارضه ی یبوست
احساس گرفتگی در عضله های مختلف بدن
احساس خستگی
بالا رفتن میزان فشار خون که در برخی از افراد که خودشان دارای پیش زمینه ی این عارضه می باشند، از اهمیت بالاتری نیز برخوردار می باشد.
نارسایی های مختلف مربوط به کلیه ها
احساس درد در مفصل های مختلف بدن
یکی از موردهای مهم، بحث افزایش غلظت خون می باشد که این موضوع مهم می تواند میزان فشار بیشتری را روی عضله ی قلب فرد وارد نماید و خود باعث مشکلات جدی تری شود.
در این شرایط، قلب فرد با کارکردن سخت تری روبرو شده تا موفق شود، مقدار مشخصی از خون را پمپاژ نماید. با این همه تلاشی که قلب فرد دارد، باز هم این امکان وجود دارد که مقدار خون کمتری به جریان بیفتد.
به این صورت و به تدریج، میزان ضربان قلب فرد نیز بالاتر می رود. از طرفی کمبود میزان آب در بدن افراد می تواند شرایط مربوط به تعادل الکترولیتی بدن ایشان را بر هم زده که در نهایت، سطح سدیم در خون آن ها را بالاتر می برد که از این حالت با عنوان هایپر ناترمیا یاد می شود.
در قسمت قبلی از مقاله ی خود، مهم ترین عارضه هایی که با کم آبی بدن در رابطه می باشند را حضور شما عزیزان بیان کردیم. اینک و در بخش دیگری از متن خود قصد داریم تا اصلی ترین علامت هایی که از روی آن ها به کم آبی بدن پی می بریم را مورد بحث و بررسی قرار دهیم. خواهشمند است، در توضیح این نشانه ها با ما همراه باشید تا به شما بگوییم که روزانه چند لیتر آب بخوریم.
ساده ترین شیوه برای پی بردن به کم آبی بدن، توجه به رنگ ادرار می باشد. اگر ادرار شما دارای رنگی روشن است و یا اصولا رنگی ندارد، این به این مفهوم است که بدن شما دارای مقدار آب مناسبی می باشد. اما در صورتی که رنگ ادرار شما تیره باشد و هر چه میزان تیرگی آن نیز بیشتر باشد، می تواند نشانه ای از کم آبی بدن شما در سطح های مختلف باشد.
یعنی بدن شما در شرایط کم آبی معمولی، کم آبی شدید و یا حتی کم آبی خیلی شدید می باشد. در این شرایط بهتر است که مقدار مناسبی آب و یا دیگر نوشیدنی های حاوی آب را میل نمایید.
یک راه مناسب دیگر برای تشخیص این موضوع این است که تغییرات مربوط به وزن و یا مقدار عرق کردن بدن در طول روز را با دقت مورد توجه قرار دهیم.
باید به این نکته توجه داشته باشید که کم شدن وزن می تواند باعث از دست رفتن آب در بدن شود. همچنین به همان اندازه که شما و یا هر فرد دیگری عرق می کنید، مقداری از آب بدن نیز از بین می رود. پس باید با مصرف آب و یا نوشیدنی مشابه، این کسری را جبران نمایید.
در اینجا مجموعه توضیحات ما در زمینه ی این موضوع مهم که روزانه چند لیتر آب بخوریم به پایان رسید. امید است، موارد مطرح شده در این مقاله ی علمی و کاربردی برای همه ی شما سروران گرامی مفید بوده باشند و به خوبی متوجه این مسئله ی مهم شده باشید که روزانه چند لیتر آب بخوریم.
از این که تا انتهای این نوشتار کاربردی با ما همراه بودید، از همه ی شما عزیزان ممنون و سپاسگزار هستیم.
از اینکه تا انتهای پست روزانه چند لیتر آب بخوریم با ما همراه بودید متشکریم.