در این مقاله قصد داریم تا موضوع اثر تغذیه بر پروستات را مورد بررسی قرار دهیم. لطفا تا انتهای مقاله ما را دنبال نمایید.
پروستات یکی از اجزای مهم در بدن مردان است که عواملی مانند تغذیه در سلامت آن نقش مهمی دارند. در واقع تغذیه و پروستات ارتباط مستقیمی با یکدیگر دارند. از این رو مردان به ویژه مردانی که سابقه بزرگ شدن پروستات دارند، باید توجه بیشتری به تغذیه خود داشته باشند.
جهت مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر با ما در تماس باشید.
مواد غذایی دریافتی توسط بدن به سرعت روی تستوسترون و دی هیدروتستوسترون اثر می گذارد. در اثر مصرف برخی از غذاها، میزان این هورمون ها در بدن افزایش یافته و موجب بزرگ شدن پروستات می گردد.
به همین دلیل است که اثر تغذیه بر پروستات یک موضوع انکار نشدنی است و مردان باید توجه ویژه ای به آن داشته باشند. افرادی که به بیماری های پروستات مبتلا شده اند، باید از یک برنامه غذایی خاص پیروی کنند.
برای دریافت یک برنامه غذایی متناسب با بیماری های پروستات، می توانید از دکتر کوهدانی بهترین متخصص تغذیه کمک بگیرید. دکتر کوهدانی در این مقاله اطلاعات کاملی را در خصوص اثر تغذیه بر پروستات در اختیار شما قرار داده است. برای اطلاع از اثر تغذیه بر پروستات، تا انتهای مقاله همراه ما باشید.
پروستات چیست؟
مایع پروستات چیست؟
آزمایش آنتی ژن اختصاصی پروستات چیست؟
علت بزرگ شدن پروستات چیست؟
اندازه طبیعی پروستات چقدر است؟
نحوه محاسبه اندازه پروستات
بیماری های پروستات چیست؟
علائم سرطان پروستات چیست؟
علائم سرایت سرطان پروستات به دیگر بافت ها
عوارض بزرگی پروستات چیست؟
تصورات اشتباه در مورد سرطان پروستات
روش تشخیص بیماری های پروستات چیست؟
اثر تغذیه بر پروستات
برای حفظ اندازه پروستات چه چیزی بخوریم؟
غذاهای مفید برای حفظ سلامت پروستات
غذاهای مضر برای پروستات چیست؟
خطر سرطان پروستات و لبنیات پر چرب
توصیه متخصصان به مردان چیست؟
درمان پروستات چگونه است؟
درمان مشکلات جنسی بعد از درمان
روش های پیشگیری از بیماری های پروستات
راه های کنترل علائم بیماری های پروستات
آمار سرطان پروستات در ایران
آیا رژیم غذایی به درمان سرطان پروستات کمک می کند؟
درمان پروستات با ورزش
سخن پایانی
پروستات یکی از اجزای مهم در بدن مردان است که در بخش تولید مثل قرار دارد. در واقع این غده نقش مهمی در باروری مردان دارد و وزن طبیعی آن به حدود ۰٫۷۵ اونس می رسد.
این غده در جلوی راست روده و بین مثانه و آلت تناسلی قرار دارد. وظیفه پروستات این است که مایعی ترشح کند تا از اسپرم های منی محافظت کنند. مایع پروستات هنگام انزال به مایع منی اضافه می گردد. می توان گفت که یک سوم مایع منی را مایع پروستات تشکیل داده است.
زمانی که مرد انزال می شود، اسپرم تولید شده از بیضه ها وارد لوله هایی می گردند. در اثر این کار، عضلات پروستات در مجرای ادرار منقبض خواهند شد تا جلوی عبور ادرار گرفته شود. در این صورت مایع منی وارد مجرای ادرار شده و با مایع پروستات مخلوط می گردد و از آلت تناسلی خارج می شوند.
مایع پروستات دارای آنزیم، روی و اسید سیتریک می باشد. آنزیمی به نام آنتی ژن اختصاصی پروستات (PSA) در مایع پروستات وجود دارد که به رقیق شدن مایع منی کمک می کند. خاصیت اسیدی مایع پروستات سبب می شود تا از اسپرم ها محافظت بیشتری شود و در واژن مدت طولانی تری زنده بمانند.
پیشنهاد می کنیم از سایر پست های سایت دکتر کوهدانی دیدن کنید.
Prostate-specific antigen آنتی ژن اختصاصی پروستات از آنزیم های مهم در مایع پروستات می باشد. در افرادی که پزشک مشکوک به بیماری پروستات است، آزمایش PSA گرفته می شود تا سطح آن در خون بررسی گردد. با اندازه گیری سطح این آنزیم، پزشک به سلامت یا عدم سلامت پروستات پی می برد. اگر میزان این آنزیم بیشتر از حد غیر طبیعی باشد، تشخیص داده می شود که فرد به سرطان پروستات مبتلا شده است.
معمولا بزرگی پروستات در سنین بالای ۴۰ سالگی اتفاق می افتد و مجاری ادرار را تحت تاثیر قرار می دهد. به رشد خوش خیم پروستات، هیپرپلازی یا BPH گفته می شود. بزرگ شدن غده پروستات بر اثر عوامل مختلف زیر می باشد:
اندازه پروستات تا حد زیادی با سن نیز ارتباط دارد. در هر سنی پروستات اندازه مشخصی دارد که در صورت بزرگ شدن از مقدار طبیعی، سبب بروز علائمی می گردد. این غده تا قبل از ۲۰ سالگی کوچک است و به مرور رشد می کند اما معمولا در سن ۲۰ سالگی باید رشدش متوقف گردد.
این غده در سن بالای ۲۰ سالگی باید حجمی به اندازه ۳۰ سانتیمتر مکعب داشته باشد که معمولا به اندازه یک گردو است. با ورود مردان به سن ۴۰ سالگی، این غده رشد کرده و به اندازه ای بین ۳۰ تا ۳۵ سانتیمتر مکعب می رسد.
در سنین بالای ۷۰ سال اندازه پروستات حدود ۴۰ تا ۴۵ سانتیمترمکعب خواهد شد. پروستات تحت تاثیر عوامل ژنتیکی نیز قرار دارد و ممکن است اندازه آن در این سنین کمی بیشتر یا کمتر نیز باشد.
اما بیشتر از این مقدارها اگر رشد کند، غیر طبیعی است و باید درمان آغاز گردد. وزن نرمال پروستات تا قبل از ۴۰ سالگی بین ۷ تا ۲۰ گرم و بعد از ۴۰ سالگی تا حدود ۶۰ گرم می رسد. افزایش وزن پروستات بیشتر از ۶۰ گرم سبب بروز عوارضی در بدن می گردد.
پزشک برای محاسبه اندازه پروستات از روش های تصویر برداری مانند MRI استفاده کرده و طول و عرض و ارتفاع غده را اندازه گیری می کند. بعد از اندازه گیری غده، عددها را در فرمول زیر جایگذاری می کند. در صورتی که عدد حاصل بیشتر از ۳۰ بود، تشخیص داده می شود که پروستات بیمار بزرگ تر از حد نرمال است.
حجم پروستات = طول * عرض * ارتفاع * ۰٫۵۲
افراد در طول عمر خود ممکن است با مشکلات پروستات نظیر مشکلات زیر روبرو شوند:
این نوع بیماری در اثر باکتری ها و قارچ هایی به وجود می آید که در اثر مقاربت از راه آلت تناسلی وارد بدن می گردند و به پروستات می رسند و آن را ملتهب می کنند. التهاب و تورم پروستات اغلب در سنین زیر ۵۰ سال رخ می دهد. در اثر التهاب و تورم پروستات، بیمار با علائمی نظیر کمر درد و درد ناحیه تناسلی رو برو خواهد شد.
بزرگی خوش خیم پروستات در سنین بالای ۵۰ سالگی رخ می دهد و علت آن افزایش هورمون تستوسترون مردانه است. این افزایش حجم پروستات، خوش خیم بوده و اغلب خطری برای ناحیه تناسلی ندارد. با بزرگی خوش خیم پروستات، مجاری ادرار دچار انسداد خواهند شد از این رو بیمار با مشکل قطره چکانی شدن ادرار مواجه خواهد شد.
طبق اعلام انجمن سرطان آمریکا؛ سرطان پروستات شایع ترین نوع سرطان در مردان است که در آمریکا تقریبا از هر ۷ مرد، یک نفر به سرطان پروستات مبتلا می شود. سرطان پروستات بر خلاف التهاب و بزرگی پروستات، علائم خاصی ندارد و اغلب فقط با معاینه و آزمایش های مختلف قابل تشخیص است. اغلب مردان در سنین بالای ۵۰ سال به سرطان پروستات مبتلا می شوند.
سرطان پروستات به دلایل مختلفی ایجاد می شود اما بهتر است افرادی که سابقه خانوادگی، بزرگی یا سرطان پروستات دارند، حداقل سالی یک بار به پزشک مراجعه کنند یا آزمایش بدهند.
در صورتی که سرطان پروستات رشد کند و بزرگ شود، عوارض جدی برای مردان به وجود می آورد. بنابراین بهتر است قبل از بزرگ شدن و سرایت به دیگر بافت ها، تشخیص داده شده و درمان آغاز گردد.
شما در حال مطالعه مقاله اثر تغذیه بر پروستات هستید.
همان طور که گفته شد، سرطان پروستات علائم خاصی ندارد. از این رو پزشکان نمی توانند به تشخیص زود هنگام آن بپردازند و جلوی پیشرفت بیماری را بگیرند. دیگر توده های سرطانی با فشار وارد کردن بر اعصاب اطراف خود، سبب ایجاد درد می شوند.
دلیل نبود علائم سرطان پروستات این است که در اطراف پروستات، هیچ عضوی از بدن وجود ندارد که توده سرطانی روی آن فشار بیاورد و درد و ناراحتی احساس گردد. به همین دلیل است که پزشکان توصیه می کنند مردان بالای ۴۵ سال به صورت منظم توسط پزشک چکاپ شوند تا در صورت وجود بیماری های مختلف از جمله سرطان و بزرگی پروستات، درمان آغاز گردد. افرادی که در خانواده خود سابقه بیماری های پروستات دارند، باید به این نکته توجه بیشتری داشته باشند.
باید گفت که مشکلات مربوط به ادرار کردن تنها به سرطان پروستات محدود نمی شود. این علائم در بیماری های دیگر پروستات نظیر بزرگی خوش خیم و التهاب پروستات نیز دیده می شوند. از این رو با مشاهده این علائم نباید نگران شوید. بهتر است در صورت تجربه کردن هر یک از این علائم به متخخص اورولوژی مراجعه کنید تا پروستات شما مورد بررسی قرار بگیرد. درد و سوزش ادرار در علائم سرطان پروستات نادر است.
با توجه به این که سرطان پروستات علائم خاصی ندارد و فقط روی مجاری ادرار تاثیر می گذارد، بهتر است با مشاهده هر یک از این علائم درنگ نکنید و به پزشک متخصص مراجعه کنید تا جلوی پیشرفت بیماری گرفته شود.
در صورتی که سرطان پروستات به موقع تشخیص داده نشود و درمان آغاز نگردد، سلول های سرطانی تکثیر یافته و به دیگر بافت های اطراف خود سرایت می کند. با سرایت سلول های سرطانی به دیگر بافت ها، بیمار با علائم زیر مواجه می گردد:
بزرگ شدن خوش خیم پروستات به معنای ابتلا به سرطان نمی باشد. یعنی هر چقدر هم که پروستات بزرگ شود، به بیماری سرطان پروستات مرتبط نیست. اگرچه علائم این دو نوع بیماری شبیه به هم هستند اما جای نگرانی برای بزرگ شدن خوش خیم پروستات وجود ندارد. با این حال بزرگی پروستات نیز باید درمان گردد. در غیر این صورت می تواند عوارض زیر را برای بدن به وجود بیاورد:
در شرایط خیلی حاد، بیمار دیگر نمی تواند ادرار خود را دفع کند و دچار احتباس ادراری گشته یا به اصطلاح شاش بند می شود. در این صورت پزشک برای دفع هر چه سریع تر ادرار از سوند استفاده می کند. در نهایت اگر ادرار دفع نشد، پزشک با استفاده از جراحی اقدام به رفع احتباس ادرار می کند.
مشکل در دفع ادرار خود سبب بروز مشکلاتی نظیر عفونت مثانه خواهد شد. عفونت مثانه نیز سوزش و درد را برای بیمار به وجود می آورد.
در اثر عدم دفع ادرار، ممکن است در مثانه سنگ تولید شود که منجربه ایجاد عفونت، انسداد مجاری ادرار و خونریزی در مجاری ادرار می گردد.
در صورتی که ادرار موجود در مثانه دفع نگردد، مثانه کش آمده و به عضلات دیواره مثانه آسیب جدی وارد می شود. در این صورت دیگر عضلات مثانه به خوبی منقبض نشده و سفت می شوند. در این شرایط مثانه دیگر نمی تواند ادرار را به صورت کامل دفع کند.
در صورتی که ادرار در مثانه احتباس گردد، در اثر عفونت مثانه کلیه ها آسیب می بینند. گاهی نیز ممکن است سنگ کلیه ایجاد گردد.
برخی افراد به اشتباه تصور می کنند عواملی مانند رابطه جنسی زیاد، خود ارضایی و عمل قطع مجرای بیضه بر بروز سرطان پروستات نقش دارند. همچنین تصور می شود که رابطه بزرگی خوش خیم پروستات و سرطان به یکدیگر مرتبط هستند. باید گفت که این تصورات نادرست است و بزرگی خوش خیم پروستات با سرطان پروستات مرتبط نیست.
شما در حال مطالعه مقاله “اثر تغذیه بر پروستات” هستید.
برخی از پزشکان به مردان بالای ۵۰ سال توصیه می کنند تا برای چکاپ و غربالگری به پزشک مراجعه کنند تا جلوی پیشرفت بیماری های پروستات گرفته شود. به خصوص سرطان پروستات که علائمی ندارد و به دیگر بافت های بدن سرایت می کند.
با این حال برخی از روش های تشخیص و غربالگری خطراتی برای سلامت مردان دارد. از این رو افراد باید در مورد این که آیا غربالگری و چکاپ را انجام دهند یا خیر، با پزشک خود مشورت کنند.
پزشک با بررسی سوابق پزشکی افراد و وجود برخی علائم و مهم تر از همه داشتن سابقه خانوادگی بیماری های پروستات، تشخیص می دهد که آیا بیمار نیاز به غربالگری پروستات دارد یا خیر.
به صورت کلی پزشک از روش های زیر، اقدام به تشخیص بیماری های پروستات می کند:
در مرحله اول، پزشک یک انگشت با دستکش چرب شده را وارد مقعد می کند تا وضعیت پروستات را بررسی کند. پروستات در مقابل مقعد قرار دارد و در صورتی که بافت سرطان در پروستات وجود داشته باشد، با انگشت قابل لمس است.
این روش تشخیصی بیماری های پروستات کمی ناراحت کننده است با این حال درد و سوزش ندارد. اما از دیگر روش های تشخیصی کم خطرتر است. در صورتی که پزشک در ناحیه پروستات شما برآمدگی و تغییر سایز احساس کند، اقدام به انجام آزمایشات دیگری می کند تا وضعیت پروستات بیشتر بررسی گردد و روش متناسب با بیماری انتخاب شود.
همان طور که در بخش های قبلی گفته شد، آنتی ژن اختصاصی آنزیمی است که توسط پروستات تولید می شود و به صورت طبیعی در جریان خون قرار دارد. در صورتی که پروستات مشکلی داشته باشد، میزان این آنزیم در خون افزایش می یابد. از این رو پزشک برای بررسی، یک نمونه خون از ورید بازوی بیمار را دریافت می کند تا در آزمایشگاه مورد بررسی قرار گیرد.
این نوع آزمایش به تشخیص سرطان پروستات در مراحل اولیه کمک می کند. در صورتی که آزمایش ها نشاندهنده وجود آنزیم زیاد در بدن باشند، برای بررسی اندازه و میزان بیماری احتیاج به انجام عکس برداری است.
پزشک برای تشخیص دقیق تر بیماری، یک لوله را که دارای دوربین است از طریق راست روده وارد بدن می کند. دوربین متصل به لوله، تصاویر پروستات را روی مانیتور پزشک انتقال می دهد. در این صورت پزشک، تصویر پروستات را به وضوح می ببیند تا موارد غیر طبیعی را بررسی کند. با این روش، شدت بیماری مشخص می شود و اندازه سرطان ارزیابی می گردد. عکس برداری از سونوگرافی با هدف تعیین روش درمان انجام می گیرد.
پزشک برای بررسی دقیق تر سرطان، اقدام به برداشتن بافتی از توده سرطانی می کند که به این روش بیوپسی پروستات گفته می شود. نمونه برداری از توده سرطانی با استفاده از یک سوزن نازک انجام می گیرد و نمونه بافت به آزمایشگاه ارسال می گردد.
تا این بخش به بررسی پروستات و بیماری های مرتبط به آن پرداختیم. حال به بررسی هدف اصلی مقاله یعنی اثر تغذیه بر پروستات خواهیم پرداخت. تغذیه بر خلاف تصور برخی افراد، نقش موثری بر پروستات دارد.
در واقع مردان هر چیزی که می خورند، به صورت مستقیم روی اجزای تولید مثل آن ها به ویژه پروستات تاثیر می گذارد. تغذیه سالم می تواند جلوی التهاب پروستات، بزرگی خوش خیم و سرطان پروستات را بگیرد.
رژیم غذایی نا سالم روی هورمون های مردان تاثیر منفی می گذارد و عاملی خطرناک برای بیماری های پروستات می باشد. با این حال برخی از مواد غذایی، خطرات مرتبط با پروستات را کاهش می دهند و روی عملکرد پروستات تاثیر مثبت می گذارند.
بسیاری از مردان با مراجعه به متخصص تغذیه سوال می کنند که برای حفظ سلامت پروستات چه چیزی بخوریم؟ برخی از بیمارانی که با مشکلات پروستات دست و پنجه نرم می کنند نیز سوال می کنند که برای بهبود وضعیت پروستات و جلوگیری از بروز علائم، چه برنامه غذایی را دنبال کنند؟
شما امیدوارید که پزشک بتواند یک لیست از غذاهای ممنوع و مفید برای پروستات در اختیارتان بگذارد. دکتر کوهدانی بهترین متخصص تغذیه، اطلاعات کاملی را در مورد تاثیر تغذیه بر پروستات در اختیارتان قرار می دهد. با مراجعه به دکتر کوهدانی برنامه غذایی متناسب با بیماری خود را دریافت می کنید تا علاوه بر جلوگیری از پیشرفت بیماری، در بهبود وضعیت پروستات نیز کمک شود.
با حذف بسیاری از مواد غذایی از برنامه روزانه خود، تا حد زیادی به جلوگیری از سرطان پروستات کمک کرده اید. پیروی کردن از یک برنامه غذایی سالم و دوستدار پروستات باعث می شود تا از بزرگ شدن خوش خیم پروستات نیز جلوگیری گردد. بسیاری از پزشکان، معتقدند که چربی و قند زیاد موجود در برخی از غذاها، عامل اصلی ابتلا به سرطان پروستات می باشد.
اثر تغذیه بر پروستات انکار نشدنی است و تا حدود زیادی جلوی بزرگ شدن غیر طبیعی پروستات را می گیرد. بهتر است شما نیز برای حفظ سلامت پروستات، از برنامه غذایی حاوی گروه های زیر پیروی کنید:
برخی از ماهی ها نظیر قزل آلا، سالمون و ساردین دارای مقدار زیادی اسید چرب امگا ۳ هستند که در کاهش التهابات بدن بسیار موثر عمل می کنند. این ماهی ها در کاهش وزن، کاهش بیماری های قلبی عروقی، کاهش بیماری های پروستات و درمان التهاب و ورم مفاصل بسیار موثرند.
در گوجه فرنگی پخته شده، مقدار زیادی لیکوپن وجود دارد که آنتی اکسیدانی برای تقویت سلول های پروستات است. در واقع با پخته شدن گوجه فرنگی، این آنزیم آزاد می شود و بدن دسترسی بهتری نسبت به روش خام آن دارد. از این رو برای تقویت پروستات از غذاهایی استفاده کنید که گوجه فرنگی در آن ها پخته شده باشد.
در بدن، رادیکال های آزادی وجود دارد که با گذشت زمان ممکن است به بافت های بدن از جمله پروستات آسیب برسانند. انواع توت ها سرشار از آنتی اکسیدان هستند و سبب حذف رادیکال های آزاد در بدن می شوند.
سولفورافان سبب تخریب سلول های سرطانی می گردد. سولفورافان را می توانید در موادی نظیر کلم بروکلی، گل کلم و کلم بروکسل یافت کنید.
روی موجود در اکثر آجیل ها و مغزیجات به حفظ تعادل هورمون تستوسترون و DHT کمک می کند. مقدار زیادی روی در پروستات وجود دارد که با کاهش آن بیماری های پروستات بروز پیدا می کنند. از این رو حفظ میزان روی در پروستات بسیار مهم است.
در حبوبات نیز مقدار زیادی روی وجود دارد که با مصرف آن ها نیاز پروستات به روی تامین می شود.
ویتامین C برای حفظ سلامت پروستات مهم است. از این رو توصیه می شود تا میوه هایی نظیر پرتقال، لیمو، گریپ فروت، لیموترش و لیموشیرین را در میان وعده های خود جایگذاری کنید.
پیاز و سیر خواص ضد سرطانی دارند. این دو ماده خطر ابتلا به سرطان پروستات در مردان را تا ۷۰ درصد کاهش می دهند. از این رو مصرف سیر، پیاز، موسیر، پیازچه و تره فرنگی به صورت خام و پخته شده برای حفظ سلامت پروستات توصیه می شود. متخصصان توصیه می کنند که مردان روزانه ۱ گرم موسیر مصرف کنند تا جلوی بروز بیماری های پروستات گرفته شود. این مواد معجزه آسا در درمان بسیاری دیگر از بیماری ها نیز موثرند.
کنجد یکی دیگر از موادی است که دارای مقادیر زیادی روی می باشد. با کمبود میزان روی در پروستات، شاهد بروز بیماری های این غده خواهیم بود. کنجد را به اشکال مختلف در میان وعده ها و وعده های اصلی می توانید جایگذاری کنید و اثر تغذیه بر پروستات را ملاحظه نمایید.
فلفل دلمه سرشار از ویتامین C است که آن را می توانید در بسیاری از غذاها اضافه کنید. این ماده مغذی به حفظ سلامت پروستات و از بین بردن سلول های سرطانی کمک می کند.
آووکادو
یکی از موادی که به حفظ اندازه پروستات کمک می کند، بتاسیتوزترول است که در آووکادو به مقدار زیادی یافت می شود. این ماده مغذی در جوانه گندم نیز یافت می شود.
ایزوفلاون های موجود در دانه های سویا، سلول های سرطانی را نابود کرده و به حفظ اندازه پروستات کمک می کند. مقدار زیادی ایزوفلاون در توفو، شیر سویا و ادمامه (سویای نارس پخته شده در داخل غلات) یافت می شود و توصیه می شود که مردان حتما از این ماده مغذی استفاده کنند.
چای سبز با داشتن آنتی اکسیدان هایی نظیر کاتچین ها سبب بهبود عملکرد هورمون های تستوسترون می گردد. چای سبز، آنزیم ۵-آلفا ردوکتاز را نیز مورد هدف قرار داده و از بین می برد. این آنزیم نقش اساسی در بزرگ شدن خوش خیم پروستات دارد. از این رو پزشکان به مردان توصیه می کنند تا برای جلوگیری از بروز بیماری های پروستات و درمان آن ها، مصرف چای سبز را در برنامه روزانه خود قرار دهند.
انار برای حفظ هورمون های تستوسترون و عدم تبدیل آن ها به دی تستوسترون موثر است و جلوی بزرگ شدن پروستات را می گیرد. انار به دلیل داشتن خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد التهابی، جلوی بیماری های پروستات را می گیرد. طبق گفته محققان، متابولیت های اکسید نیتریک موجود در آب انار سبب تسکین علائم بیماری های پروستات می گردد.
گزنه دارای خاصیت ضد التهابی می باشد و دارای آنتی اکسیدان است. گزنه مانند آلوی آفریقایی و نخل بادبزنی در کاهش التهابات پروستات موثر هستند.
با ادامه مقاله اثر تغذیه بر پروستات همراه شما هستیم.
آنزیم بتا سیتوسترول جریان ادرار را بهبود می بخشد و مثانه را از ادرار تخلیه می کند. تخمه کدو ماده ای است که سرشار از بتا سیتوسترول می باشد. پزشکان برای تاثیر گذاری تخمه کدو توصیه می کنند تا روزانه ۱۰ گرم عصاره تخمه کدو مصرف گردد.
آلبالو نیز دارای مقدار زیادی آنتی اکسیدان است و خواص ضد التهابی دارد. از این رو در درمان بسیاری از سرطان ها از جمله سرطان پروستات موثر واقع می شود. این میوه در کاهش علائم ناشی از بیماری های پروستات مانند دردها و جراحات نیز نقش اساسی دارد. این میوه علاوه بر این به درمان بیماری های کلیه، قلب، روماتیسم و نقرس نیز کمک می کند. شربت آلبالو سبب بهبود التهاب معده و روده و کبد می گردد.
زغال اخته دارای پلی فنول است که خواص آنتی اکسیدانی دارد. این ماده لذیذ در از بین بردن التهابات مجاری ادرار و پروستات موثر است و سبب جلوگیری از بروز سرطان ها می گردد. زغال اخته انسداد شرائین را از بین می برد و عروق خونی را باز می کند. از این رو در درمان التهاب و سرطان پروستات مورد استفاده قرار می گیرد.
بلوبری قند خون را تنظیم می کند.از این رو سبب کاهش ابتلا به دیابت می گردد. دیابت یکی از موارد موثر در بروز بیماری های پروستات می باشد. از این رو با کنترل قند خون، جلوی بیماری های پروستات گرفته می شود.
بلوبری دارای آنتی اکسیدان و آنتوسانین می باشد که جلوی پیشرفت سلول های سرطانی را می گیرند. این ماده مقوی همچنین میزان زیادی کلسترول در بدن را کاهش می دهد. بلوبری همچنین در درمان التهاب موثر است و سبب درمان خونریزی های دیابت می گردد. خاصیت ضد عفونی کننده بلوبری، ویروس ها، قارچ ها و عفونت های ادراری را از بین می برد.
هندوانه سرشار از ویتامین های A و C است و خواص آنتی اکسیدانی و ضد سرطانی دارد. از این رو به افرادی که به بیماری های پروستات مبتلا هستند، توصیه می شود تا هندوانه و دیگر میوه های ضد سرطانی مانند زردآلو، گوجه و گریپ فروت مصرف کنند.
انگور به ویژه نوع قرمز آن دارای ترکیباتی است که در جلوگیری و درمان سرطان ها موثر می باشد.
سیب از جمله میوه هایی است که خواص آنتی اکسیدانی داشته و به سلامت پروستات کمک زیادی می کند.
انواع قارچ ها نیز در درمان سرطان کمک شایانی می کنند. شیتاکی یکی از قارچ های آسیایی است که شهرت زیادی در درمان سرطان ها کسب کرده است. این نوع قارچ دارای گلوکان می باشد که خاصیت ضد سرطانی دارد.
کارکومین موجود در زردچوبه سبب جلوگیری از انتشار سلول های سرطان پروستات به دیگر بافت های بدن می شود. این ماده همچنین سلول های سرطانی پروستات را از بین می برد. از این رو توصیه می شود تا در همه غذاهای خود از زردچوبه استفاده کنید.
همان طور که بیان شد، اثر تغذیه بر پروستات امری انکار نشدنی است. از این رو مردان باید غذاهای مضر برای پروستات را نیز بشناسند و آن ها را به خاطر داشته باشند. غذاهای زیر در بروز بیماری های پروستات و پیشرفت بیماری موثر می باشند:
مصرف زیاد گوشت قرمز از جمله گوشت گاو و گوسفند سبب بروز بیماری هایی از جمله سرطان می گردد. دانشمندان معتقدند که مصرف این نوع گوشت ها خطر ابتلا به انواع سرطان را افزایش می دهند زیرا سبب رشد سلول های سرطانی می گردند. از این رو دکتر کوهدانی بهترین متخصص تغذیه توصیه می کند تا مردان، مصرف گوشت را به حداقل هفته ای یک مرتبه محدود کنند. همچنین افراد باید از گوشت های ارگانیک به جای گوشت های آنتی بویتیک دار و هورمونی استفاده کنند.
انواع سوسیس و کالباس ها خطر ابتلا به انواع سرطان ها را چندین برابر می کنند. مصرف این نوع فراورده های گوشتی خطر ابتلا به سرطان پروستات را در مردان افزایش می دهد. همچنین برای افرادی که به این بیماری مبتلا هستند، خطرناک است و سبب سرایت سلول های سرطانی به دیگر بافت ها می گردد.
دکتر مایکل گریگور معتقد است که مصرف گوشت مرغ برای آقایان خطر ابتلا به سرطان پروستات را افزایش می دهد. از این رو توصیه می شود که مصرف گوشت مرغ با هر روش پخت به ویژه همراه با پوست را محدود کنید. در پوست مرغ موادی مانند هتروسیکلیک و موتاژن وجود دارد که در آزمایش هایی روی موش ها نشان داده است که این دو ماده سبب بروز سرطان پروستات شده است.
این دو ماده روی سلول های DNA اثر گذاشته و بافت پروستات را تخریب می کنند. از این رو متخصصین تغذیه به شدت توصیه می کنند که پوست مرغ را قبل از طبخ بکنید و ترجیحا از مرغ های بدون آنتی بیوتیک و هورمونی استفاده کنید. بهتر است افرادی که با بیماری سرطان پروستات دست و پنجه نرم می کنند، مصرف گوشت مرغ را قطع کنند تا از تشدید سلول های سرطانی جلوگیری گردد.
شما در حال مطالعه مقاله “اثر تغذیه بر پروستات” هستید.
مصرف نوشیدنی های انرژی زا سبب کاهش میزان آب بدن می گردند. با کاهش آب بدن، مواد سمی زیادی در مثانه تجمع می یابند و سبب آسیب به پروستات می گردند. توصیه می شود که مردان برای دفع سموم از بدن، آب زیادی بنوشند و مصرف نوشیدنی های انرژی زا را کنار بگذارند.
در هر تخم مرغ حدود ۳۰۰ میلی گرم کولین موجود است و یک دشمن برای پروستات محسوب می شود. کولین خطر ابتلا به سرطان پروستات در مردان را دو برابر خواهد کرد. با افزایش کولین در بدن به همان میزان خطر ابتلا به سرطان بدخیم پروستات افزایش می یابد. از این رو دکتر کوهدانی توصیه می کند که مردان مصرف تخم مرغ را کاهش دهند.
فلفل قرمز مزایای زیادی دارد و سرشار از ویتامین C می باشد. اما برای مردانی که سرطان پروستات دارند، به هیچ وجه توصیه نمی شود. زیرا این ماده سبب گسترش سلول های سرطانی می گردد.
چربی های اشباع بیماری های مرتبط با پروستات را افزایش می دهند و سبب بروز بیماری های قلبی می گردند. پزشکان معتقدند مردانی که این نوع چربی ها را مصرف می کنند، بیشتر در معرض بیماری های پروستات قرار دارند. برای جلوگیری از بروز مشکلات مرتبط با پروستات توصیه می شود از روغن های زیتون و کنجد استفاده گردد. روغن آووکادو نیز در کاهش خطرات پروستات موثر است.
یکی از عوارض مصرف کافئین، دفع ادرار زیاد است. مردانی که با مشکلات پروستات دست و پنجه نرم می کنند، باید مصرف کافئین و قهوه را کنار بگذارند تا علائم بزرگی و التهاب و سرطان پروستات تشدید نگردند.
الکل مانند کافئین سبب دفع زیاد ادرار می شود. از این رو افرادی که با مشکلات پروستات مواجه هستند، باید مصرف الکل را کنار گذارند.
مردانی که بیماری بزرگی خوش خیم پروستات دارند، باید مصرف نمک را کاهش دهند. نمک در غذاهای فراوری شده و آماده بسیار زیاد است. سدیم موجود در این غذاها سبب می شود تا مشکلات مربوط به ادرار افزایش یابد. با حذف نمک از سر سفره و عدم مصرف غذاهای فراوری شده، تا حدودی از علائم بزرگی خوش خیم پروستات جلوگیری می گردد.
با بررسی اثر تغذیه بر پروستات متوجه شدیم که کلسیم زیاد برای افراد مبتلا به بیماری های پروستات مضر می باشد. دانشمندان معتقدند که وجود مقدار زیادی کلسیم در بدن احتمال خطر سرطان پروستات را افزایش می دهد.
کلسیم برای حفظ سلامت استخوان ها در بدن ضروری است اما مصرف بیش از حد آن به پروستات آسیب می رساند. از این رو بهتر است تا روزانه بیشتر از ۲ گرم کلسیم وارد بدن نگردد. دکتر کوهدانی توصیه می کند که برای جذب کمتر کلسیم، مردان مصرف محصولات لبنی را کاهش دهند و از مصرف مکمل های سرشار از کلسیم خودداری کنند.
با مصرف چربی های حیوانی، خطر ابتلا به سرطان پروستات را افزایش می دهید. اسیدهای چرب اشباع تاثیر زیادی در رشد و تکثیر سلول های سرطانی دارد. این اسیدهای چرب اشباع همچنین سبب بروز بیماری های قلبی خواهند شد. از این رو توصیه می شود مصرف چربی های حیوانی بسیار محدود گردد. این نوع چربی ها در کره های حیوانی، غذاهای آماده، کله پاچه و پوست پرندگان به وفور یافت می شود. بنابراین در مصرف چنین غذاهایی باید احتیاط شود.
شکر یکی دیگر از مواد غذایی مضر برای پروستات می باشد. بسیاری از مواد غذایی که ما در طی روز مصرف می کنیم، دارای مقدار زیادی قند پنهان هستند. این قندها رشد سلول های سرطانی را به شدت افزایش می دهند.
زیرا این سلول ها بیشتر گیرنده های انسولین را تحت تاثیر خود قرار می دهند و نسبت به شکر واکنش نشان می دهند. از این رو به سرعت رشد خواهند کرد. مصرف زیاد شکر و قند علاوه بر این سبب ایجاد بیماری های دیگر نظیر دیابت، بیماری های قلبی و چاقی خواهد شد.
برای کنترل مصرف شکر، توصیه می شود برچسب مواد غذایی آماده را با دقت مطالعه کنید. انواع نوشیدنی های آماده نظیر نوشابه ها و آبمیوه های صنعتی دارای مقدار زیادی شکر هستند.
بنابراین با بررسی اثر تغذیه بر پروستات توصیه می شود افرادی که مشکلات پروستات دارند، مصرف این نوشیدنی ها را به حداقل برسانند و در نهایت به طور کامل قطع کنند. برای شیرین کردن میان وعده ها نیز بهتر است از شیرین کننده های طبیعی استفاده کنید.
مواد غذایی کنسرو شده به شدت برای سلامتی مردان مضر هستند. این مواد غذایی به پروستات و اسپرم ها آسیب شدید وارد می کنند. مواد غذایی کنسرو شده حتی در زنان نیز باعث ایجاد سرطان سینه می گردد. به همین دلیل پزشکان توصیه می کنند به هیچ وجه از مواد غذایی کنسرو شده استفاده نکنید. در بیشتر این نوع غذاها مواد نگهدارنده برای جلوگیری از فاسد شدن اضافه می شود. همین مواد سبب رشد باکتری و ویروس در بدن می گردد.
متخصصان تغذیه توصیه می کنند به جای مصرف چربی های اشباع از روغن های گیاهی نظیر کانولا، ذرت و سویا استفاده نمایید. اما این روغن ها تا زمانی که حرارت ندیده اند، برای بدن مفید می باشند. در صورتی که این روغن ها حرارت ببینند و داغ شوند، به یکی از مواد مضر برای بدن به خصوص پروستات تبدیل می شوند.
دمای زیاد به مولکول های این روغن ها به خصوص کلسترول ها آسیب وارد می کند و آن ها را به مضرترین مواد تبدیل می کند. از این رو سبب آسیب بافت های مختلف بدن می گردند. برای مواد غذایی سرخ کردنی می توانید از روغن نارگیل استفاده کنید. این روغن در اثر دمای بالا آسیب نمی بیند. برای دیگر مصارف خود نیز از روغن زیتون و روغن کنجد استفاده نمایید تا سلامتی بدنتان حفظ گردد.
به صورت کلی امگا ۶ مانند امگا ۳ و امگا ۹ یک ماده ضروری برای بدن است. این نوع اسیدهای چرب برای جلوگیری از بروز بیماری های قلبی عروقی بسیار موثر می باشند و سبب بهبود عملکرد دستگاه عصبی می شوند.
اما اگر در مصرف مواد غذایی حاوی امگا ۶ زیاده روی گردد، باید منتظر بروز عوارضی از جمله مشکلات پروستات باشیم. در صورتی که این ماده در بدن افزایش یابد، سلول های سرطانی، پروستات را تحت تاثیر قرار می دهد و سبب رشد آن ها خواهد شد. به همین دلیل است که دکتر کوهدانی مصرف زیاد گوشت و روغن آفتابگردان را برای افراد مبتلا به بیماری های پروستات ممنوع کرده است.
تحقیقات نشان داده است که مصرف لبنیات پر چرب برای افرادی که سرطان پروستات دارند، بسیار مضر است و پزشکان معتقدند که مصرف لبنیات پرچرب، خطر مرگ و میر را در این بیماران افزایش می دهد. با کاهش مصرف این نوع لبنیات، خطر بروز سرطان پروستات را کاهش می دهید. مصرف این لبنیات پرچرب، سلول های خوش خیم سرطانی را به سلول های بدخیم تبدیل می کند. کلسی تریول یک نوع متابولیت است که جلوی پیشرفت سلول های سرطانی را می گیرد.
کلسیم موجود در این نوع لبنیات سبب می شود تا کلسی تریول در بدن مردان غیر فعال گردد. با غیر فعال شدن این ماده، خطر احتمال ابتلا به سرطان پروستات افزایش خواهد یافت.
در برخی از محصولات لبنی پر چرب، ترکیبات ناشی از تجزیه اسیدهای چرب و وجود استروژن در شیر، سبب ایجاد سلول های سرطانی در پروستات می شوند. در صورتی که چربی محصولات لبنی یا شیرها بیشتر از ۳ یا ۴ درصد باشد، باید در مصرف آن ها احتیاط کرد.
شیر گوسفند و محصولات لبنی شیر گوسفند از جمله لبنیات پر چرب می باشند. مصرف افراطی این لبنیات علاوه بر ایجاد سرطان پروستات، سبب بروز بیماری های دیگری نظیر بیماری های قلبی عروقی نیز خواهد شد.
مصرف لبنیات پرچرب به خصوص در مردان بالای ۴۰ سال که پروستات بزرگ تری دارند، باید پرهیز گردد. با توجه به افزایش آمار مبتلایان به سرطان پروستات در ایران، متاسفانه به این توصیه متخصصان تغذیه توجه نمی گردد.
برای مصرف روزانه میزان لبنیات، افراد باید به فاکتورهایی مانند وزن، میزان فعالیت های روزانه، سوابق ژنتیکی، جنسیت و سن توجه داشته باشند و نسبت به این فاکتورها لبنیات مصرف کنند.
برای دریافت یک برنامه لبنیات متناسب با شرایط جسمی خود به دکتر کوهدانی مراجعه کنید. در مباحث قبلی به اثر تغذیه بر پروستات اشاره کردیم. با داشتن برنامه غذایی سالم از بروز بیماری های پروستات جلوگیری خواهید کرد. افراد میانسال که بیشتر در معرض ابتلا به بیماری های پروستات قرار دارند، باید در مصرف محصولات لبنی پر چرب احتیاط کنند و برنامه غذایی خود را به سمت لبنیات کم چرب سوق دهند.
به صورت خلاصه، متخصصان تغذیه به مردان توصیه می کنند:
با بررسی اثر تغذیه بر پروستات، جلوی بروز و پیشرفت بیماری های پروستات را تا حد زیادی می توانید بگیرید. در غیر این صورت پزشک برای درمان سرطان پروستات دست به جراحی می زند. برای حذف سرطان پروستات و باز کردن مجاری ادرار مسدود شده، لازم است طی یک عمل جراحی، توده سرطانی از پروستات جدا شود.
اما قبل از جراحی، پزشک از روش دارو استفاده می کند. در صورتی که دارو اثربخش نباشد و فرد دچار عوارض ناشی از بزرگی پروستات شود، جراحی آخرین راه است. جراحی سرطان پروستات از دو روش باز و بسته انجام می گیرد.
اگر اندازه پروستات بزرگ باشد، پزشک از روش جراحی باز اقدام به درمان می کند. در غیر این صورت روش بسته پاسخگو خواهد بود. در نهایت این پزشک است که تشخیص می دهد از چه روشی اقدام به حذف توده سرطانی نماید.
جراحی بسته سرطان پروستات براکی تراپی و جراحی باز رادیوتراپی نام دارند. گاهی ممکن است سلول های سرطانی پروستات به نواحی اطراف پروستات سرایت کرده باشند.
در این صورت پزشک علاوه بر رادیوتراپی و براکی تراپی، از هورمون درمانی نیز برای حذف کامل سلول های سرطانی استفاده می کند. در واقع پزشک از ۳ روش ذکر شده استفاده می کند تا تمام سلول های سرطانی از بین بروند.
اما اگر سلول های سرطانی به دیگر بافت ها سرایت کرده باشند، رادیوتراپی و براکی تراپی دیگر پاسخگو نیست و باید از روش شیمی درمانی به همراه هورمون درمانی استفاده گردد.
یکی از مشکلات رایج بر اثر بیماری های پروستات، اختلالات جنسی نظیر عدم نعوذ می باشد. اختلالات جنسی معمولا بعد از ۲ سال از زمان عمل جراحی برطرف خواهد شد. از بین رفتن مشکلات جنسی در جوانان زودتر اتفاق می افتد. پزشک برای بهبود این وضعیت داروهایی تجویز می کند. همچنین برای اثربخشی بیشتر، از داروهای تزریقی نیز استفاده می کند.
بهتر است قبل از درگیر شدن با هر گونه بیماری، روش های پیشگیری از آن را شناسایی کنیم و به خاطر بسپاریم تا از بروز درد و ناراحتی و دیگر مشکلات جلوگیری کنیم. به همین دلیل است که پزشکان همیشه توصیه می کنند پیشگیری بهتر از درمان است.
اما سوال اینجاست که برای پیشگیری از بیماری های سرطان چه کنیم؟ اثر تغذیه بر پروستات چگونه است؟ چه عواملی سبب ایجاد این بیماری ها می شود؟
بررسی اثر تغذیه بر پروستات مهم ترین مبحثی است که در روش های پیشگیری از بیماری های پروستات مانند التهاب، بزرگی خوش خیم و سرطان باید به آن اشاره کنیم. از دیگر نکات مهم در مبحث پیشگیری از بیماری های پروستات، مراجعه زودهنگام به پزشک برای تشخیص و شروع درمان است به خصوص که اگر سابقه خانوادگی بیماری پروستات داشته باشید. خوشبختانه سرطان پروستات به کندی پیش می رود و این فرصتی است تا پزشک آن را تشخیص دهد و بهترین روش درمان را انتخاب کند.
مردان تا حدود زیادی می توانند با تغییر سبک زندگی و پیروی از یک تغذیه سالم، از بروز بیماری های پروستات جلوگیری کنند. برای این منظور باید به موارد زیر توجه داشته باشید:
همان طور که در بخش های قبلی گفته شد، چاقی یکی از عوامل موثر بر افزایش بیماری های پروستات می باشد. از این رو بهتر است که شاخص توده بدنی شما بالاتر از ۳۰ نرود تا علاوه بر حفظ سلامت پروستات، دیگر اندام های بدن نیز سالم بمانند.
مصرف دخانیات علت مهمی بر بروز انواع سرطان ها می باشد. از این رو برای حفظ سلامت بدن و جلوگیری از بروز سرطان پروستات، مصرف دخانیات را کنار بگذارید.
ورزش تا حدود زیادی در جلوگیری از بروز سرطان ها موثر است. از این رو افرادی که به صورت منظم ورزش می کنند، کمتر در معرض خطر سرطان پروستات قرار می گیرند. ورزش کردن سبب تقویت سیستم ایمنی بدن خواهد شد. از این رو بدن، توانایی مقابله با انواع باکتری ها و التهابات را دارد.
فعالیت جنسی مردان باید مراقبت شده باشد. التهابات پروستات بر اثر باکتری های منتقل شده بر اثر مقاربت می باشد. با این حال پزشکان معتقدند افرادی که روابط جنسی دارند، کمتر در معرض ابتلا به سرطان پروستات قرار می گیرند. زیرا نعوظ و روابط جنسی، باکتری ها و سموم بدن را دفع می کند.
یکی از مهم ترین اقدامات برای پیشگیری از بروز بیماری های پروستات، انجام چکاپ و معاینات پزشکی می باشد. افرادی که با هر یک از علائم پروستات مواجه می شوند، بهتر است هر چه سریع تر مورد معاینه پزشک قرار گیرند و تشخیص به موقع، خود عاملی بر جلوگیری از تشدید بیماری ها می باشد.
قبل از خروج از منزل یا محل کار، دفع ادرار داشته باشید تا با مشکلات ادرار در محل های بدون سرویس بهداشتی مواجه نشوید.
در هنگام ادرار کردن مطمئن شوید که مثانه تان کامل تخلیه شده است. برای این کار، مدت بیشتری را در دستشویی بمانید.
بهتر است تا دو ساعت قبل از خواب آب ننوشید تا برای دفع ادرار شب بیدار نشوید و برنامه خوابتان برهم نخورد.
بهتر است در طی روز به میزان کافی (حداقل ۸ لیوان) آب بنوشید تا از بروز بیماری های مثانه نظیر عفونت جلوگیری شود.
اثر تغذیه بر پروستات را بررسی کنید و از غذاهای مضر برای پروستات دوری نمایید. تغذیه در تشدید یا بهبودی علائم بیماری های پروستات نقش اساسی دارد.
سعی کنید مقدار آب مصرفی را به یک باره ننوشید. این کار سبب تکرر ادرار در بیماران مبتلا به مشکلات پروستات می گردد.
استرس در افزایش تکرر ادرار موثر است. بنابراین سعی کنید استرس خود را کنترل کنید.
در بیماری های پروستات، بسیار مهم است که آب بدن حفظ گردد. برای این منظور مواد غذایی که سبب کاهش آب می شوند را شناسایی کنید.
برخی از داروها مانند داروهای سرما خوردگی و آبریزش بینی سبب کم آبی بدن می شوند. از این رو باید به پزشک اطلاع دهید تا داروهای جایگزین در نظر گرفته شود.
بیمارانی که با مشکل بی اختیاری ادرار در بیماری های پروستات مواجه هستند، می توانند از پدها و شلوارهای جاذب آب استفاده کنند تا در اجتماع دچار مشکل نشوند.
برای جلوگیری از خیس شدن لباس ها از پوشش های مخصوص ادرار مانند کاندوم استفاده نمایید.
بعد از دفع ادرار، مجاری ادرار را با انگشتان از مبنای بیضه به سمت بالا به آرامی ماساژ دهید تا ادرار باقیمانده در مجاری دفع گردد. در این صورت از تراوشات بعدی جلوگیری می گردد.
برای کاهش دردهای شکم و کمر از یک کیسه آب گرم استفاده نمایید.
از نشستن طولانی مدت یا دوچرخه سواری اجتناب کنید زیرا باعث تحریک پروستات شده و علائم تشدید می یابند.
برخی از داروها مانند آنتی هیستامین، دیورتیک و ضد احتقان ها می توانند علائم ادرار را تشدید کنند. از این رو مصرف آن ها را کنار بگذارید.
در صورتی که دیابت دارید، دیابت خود را کنترل نمایید. برای این کار با پزشک خود مشورت داشته باشید. عدم کنترل دیابت علاوه بر ایجاد مشکلات پروستات، به دیگر بافت های بدن نیز آسیب می رساند.
در ایران متاسفانه به اثر تغذیه بر پروستات توجه زیادی نمی شود. از این رو آمار سرطان پروستات در جهان و ایران بسیار زیاد است. در هر سال حدود ۳۰ هزار مرد در جهان جان خود را بر اثر سرطان پروستات از دست می دهند. در ایران نیز در سال های اخیر به دلیل عدم توجه به بهداشت جنسی، افزایش مصرف سیگار و عدم توجه به اثر تغذیه بر پروستات، آمار این سرطان افزایش یافته است.
اما باید گفت که عامل ژنتیک نیز از شایع ترین علل بروز سرطان پروستات می باشد. طبق آمار منتشر شده از انجمن سرطان آمریکا، میانگین سنی ابتلا به سرطان پروستات ۶۶ سال می باشد و میانگین سنی مرگ و میر در مورد این سرطان ۸۰ سال است. طبق این آمار، مردان سیاه پوست بیشتر به این سرطان مبتلا می شوند.
اثر تغذیه بر پروستات انکار ناپذیر است. با این حال بهترین رژیم غذایی دنیا نیز سبب درمان سرطان پروستات نمی گردد و فقط از روش هایی مانند رادیوتراپی و براکی تراپی می توان سلول های سرطانی را از بین برد. با این حال اثر تغذیه بر کاهش یا تشدید علائم سرطان بسیار موثر است.
برخی از مواد غذایی سالم سبب جلوگیری از پیشرفت سلول های سرطانی می گردند و جلوی رشد آن ها را می گیرند. برخی از مواد غذایی ناسالم نیز به رشد و گسترش این سلول ها کمک می کنند.
پیروی از یک سبک زندگی سالم و تبدیل کردن آن به یک عادت، ممکن است چالش برانگیز باشد، اما دستیابی به آن امکانپذیر است. در واقع افرادی که به سرطان پروستات مبتلا می شوند، چاره ای ندارند جز این که سبک زندگی خود را تغییر دهند. رژیم غذایی سالم نیز بخشی از یک سبک زندگی سالم است. افرادی که دیابت دارند یا دچار اضافه وزن هستند، در مقابل این سرطان زودتر تسلیم می شوند.
در این صورت بسیار مهم است که از یک برنامه غذایی مخصوص بیماران سرطان پروستات پیروی کنید. برای دریافت برنامه غذایی متناسب با نوع بیماری و سیستم متابولیسم بدن خود، به دکتر کوهدانی مراجعه کنید. دکتر کوهدانی با جایگذاری غذاهای گیاهی و سالم، سعی بر جلوگیری از پیشرفت بیماری دارد.
دکتر کوهدانی از غذاهایی سرشار از آنتی اکسیدان در برنامه غذایی شما استفاده می کند.آنتی اکسیدان ها خواص ضد سرطانی دارند و به از بین بردن سلول های سرطانی کمک می کنند. در نهایت روش هایی مانند رادیوتراپی، براکی تراپی و شیمی درمانی است که سبب درمان سرطان پروستات می شوند.
در بخش های قبلی به اثر تغذیه بر پروستات اشاره داشتیم. باید گفت که در کنار تغذیه، ورزش نیز نقش مهمی در پیشگیری و درمان پروستات دارد. از این رو در این بخش به بررسی ورزش بر پروستات نیز خواهیم پرداخت.
ورزش از بروز بسیاری از بیماری ها نظیر دیابت پیشگیری می کند. همچنین سبب حفظ تعادل وزن شده و سلامت پروستات را تضمین می کند. از این از ورزش به عنوان یکی از روش های پیشگیری از بیماری های پروستات یاد می شود.
درمان های سرطان پروستات نظیر رادیوتراپی، براکی تراپی و شیمی درمانی عوارضی از جمله پوکی استخوان و تحلیل عضلات دارند. افراد می توانند با ورزش جلوی بروز این عوارض را بگیرند و استخوان ها و عضلات خود را تقویت کنند. از این رو پیروی کردن از یک برنامه ورزشی نظیر برنامه های زیر در پیشگیری و درمان بیماری های پروستات موثر می باشد:
یوگا یکی از ورزش هایی است که به تقویت روحی و عضلات بیماران کمک می کند. برای تقویت عضلات کف لگن از ورزش یوگا استفاده کنید. تقویت عضلات کف لگن در بهبود وضعیت ادرار می تواند کمک کند. یوگا در کاهش استرس و در نهایت کاهش علائم سرطان پروستات موثر است.
برای افزایش تمرینات هوازی، کالری زیادی می سوزانید. بنابراین وزن بدن شما حفظ خواهد شد و در صورت داشتن اضافه وزن، چربی های اضافه از بین خواهند رفت. این نوع ورزش ها همچنین میزان آنتی اکسیدان را در بدن افزایش می دهند و التهابات را از بین می برند. از جمله ورزش های هوازی می توان به پیاده روی سریع، رقصیدن، شنا، دوچرخه سواری، تنیس و اسکی اشاره کرد که همه افراد می توانند آن ها را انجام دهند.
برای تقویت عضلات تحلیل رفته ناشی از روش های درمانی سرطان، می توانید از ورزش های قدرتی یا مقاومتی استفاده کنید. نوع ورزش ها همچنین سبب حفظ سلامت استخوان ها می شوند و از پوکی استخوان جلوگیری می کنند.
از جمله ورزش های قدرتی می توان به شنا و بارفیکس و دراز نشست اشاره کرد. با این حال بهتر است در مورد انجام ورزش های قدرتی با پزشک خود صحبت کنید زیرا برخی از این نوع ورزش ها سبب افزایش فشار به مثانه بیماران خواهد شد.
تغذیه می تواند در پیشگیری از سرطان پروستات موثر باشد یا خطر ابتلا به این سرطان را کاهش دهد. در هر صورت پزشکان بر اثر تغذیه بر پروستات تاکید دارند. از این رو توصیه می کنند از یک برنامه غذایی سالم پیروی گردد.
با کاهش مواد غذایی مضر برای پروستات، سلامت این غده مهم را تضمین خواهید کرد. حتی زمانی که به بیماری های پروستات مبتلا شده اید نیز باید از غذاهای مضر برای پروستات بپرهیزید تا جلوی پیشرفت بیماری گرفته شود.
مطالعات در زمینه اثر تغذیه بر پروستات همچنان ادامه دارد. با این حال متخصصین تغذیه، برنامه های غذایی خاصی را برای مبتلایان به بیماری های پروستات طراحی می کنند. با مراجعه به دکتر کوهدانی، برنامه غذایی متناسب با بیماری و متابولیسم بدن خود را دریافت کنید. یک برنامه غذایی خوب برای بیماران پروستات برنامه ای است که سرشار از آنتی اکسیدان باشد تا جلوی پیشرفت سلول های سرطانی گرفته شود.
منبع:
https://b2n.ir/s62921