در این مقاله در خصوص رژیم لاغری با نان جو اطلاعات مفیدی را ارائه خواهیم داد. همراه شما هستیم.
جهت مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر در مورد رژیم لاغری با نان جو با ما در تماس باشید.
رژیم لاغری با نان جو موضوع این گفتار است. این رژیم یکی از انواع رژیم های لاغری است که امروزه بسیار مطرح شده است. این رژیم بر پایه نان جو تنظیم شده و تنها منبع نانی که در آن قابل استفاده می باشد، نان جو است که به دلیل خواص متعدد این نان، نتیجه گیری نسبتا مناسبی دارد.
البته در رژیم های غذایی تنها به یک ماده غذایی توجه نمی شود و مجموعه تمام غذاهایی که در رژیم استفاده می شوند، موجب نتیجه گیری از آن می شوند. رژیم لاغری با نان جو، جزو رژیم هایی است که بیشتر افرادی که از آن استفاده می کنند رضایت نسبتا بالایی از آن دارند.
برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید به دکتر کوهدانی به عنوان بهترین متخصص تغذیه در ارتباط باشید و از تجربیات دکتر کوهدانی بهره مند شوید. در این مقاله در مورد رژیم لاغری با نان جو و اصول این رژیم غذایی صحبت خواهیم کرد. با ما باشیدو
رژیم لاغری چیست؟
رژیم لاغری چگونه اثر می کند؟
چرا برای کاهش وزن و لاغری، رژیم بهترین روش است؟
چند نوع رژیم لاغری وجود دارد؟
برای تشخیص مقدار لازم کاهش وزن، چه روش هایی قابل استفاده است؟
یک رژیم لاغری اصولی چه فاکتورهایی دارد؟
برای انتخاب رژیم لاغری مناسب برای بیماران چه نکاتی باید در نظر گرفته شود؟
کدام گروه از مواد غذایی در رژیم لاغری مجاز به استفاده هستند؟
مواد غذایی ممنوع برای رژیم لاغری کدامند؟
اهمیت انتخاب نان در رژیم لاغری چیست و بهترین نان در رژیم کدام است؟
رژیم لاغری با نان جو به چه صورت است؟
نان جو چه خواصی دارد؟
مقدار مجاز مصرف نان جو در رژیم لاغری چه میزان است؟
کالری مجاز برای مصرف نان در رژیم لاغری با نان جو به چه صورت مشخص می شود؟
رژیم لاغری با نان جو مناسب کدام گروه از افراد است؟
در کنار نان جو در وعده های غذایی، چه موادی قابل استفاده می باشند؟
برای نتیجه گیری سریع تر از رژیم لاغری با نان جو چه اقداماتی باید انجام داد؟
مزایای رژیم لاغری با نان جو چیست؟
در صورت بروز مشکل حین اجرای رژیم لاغری با نان جو چه اقدامی باید انجام شود؟
مصرف کدام گروه از مواد غذایی در رژیم لاغری با نان جو ممنوع است؟
مهم ترین مسئله برای برخورداری از یک رژیم لاغری خوب چیست؟
رژیم واژه ای است که از کلمه ای یونانی به نام دیاتا گرفته شده و در زبان انگلیسی به آن دایت گفته می شود. رژیم در واقع سبک و برنامه ای است که نوع، میزان و نحوه پخت غذای مصرفی روزانه را مشخص می کند.
البته تمرکز رژیم غذایی تنها بر سبک تغذیه افراد نیست و هر چیزی که مربوط به سلامتی و سبک زندگی سالم باشد مانند ورزش، زمان خواب و … را شامل می شود. با این حال زمانی که صحبت از رژیم می شود، بیشتر افراد، رژیم غذایی، به خصوص رژیم لاغری را تصور می کنند.
گاهی اوقات تغذیه با رژیم غذایی اشتباه گرفته می شود. تغذیه در واقع تمام چیزهایی که در طول یک شبانه روز مصرف می شوند را شامل می شود. در تغذیه، مقدار، نوع و نحوه پخت مواد غذایی مطرح نیست و همه چیز اعم از نوشیدنی تا تنقلات را در خود جای می دهد. رژیم غذایی اما کمی متفاوت با تغذیه است. در واقع می توان گفت که رژیم غذایی برپایه تغذیه با اصلاحاتی مشخص تنظیم می شود.
در رژیم غذایی همان تغذیه روزمره با کمی تغییرات در مقدار و نوع غذاهای مصرفی برای فرد مشخص می شود. رژیم غذایی اغلب هدف دار تنظیم می شود. به عنوان مثال برای لاغری، چاقی، کنترل و نقاهت بیماری بعد از عمل جراحی و …
پیشنهاد می کنیم از پست برای رژیم از چه نانی استفاده کنیم دیدن کنید.
همان طور که گفته شد، یکی از انواع رژیم های غذایی، رژیم با هدف کاهش وزن و لاغری است که در اصطلاح رژیم لاغری گفته می شود. در رژیم لاغری، برنامه تغذیه فرد به گونه ای آماده می شود که با مصرف غذای روزمره و بدون احساس گرسنگی، فرد کاهش وزن داشته باشد.
بسته به میزان چاقی و مقدار وزنی که باید کم شود، غذاهایی که در رژیم لاغری قابل استفاده هستند، مشخص می شوند. در بیشتر رژیم های لاغری از غذاهای سالم و کم کالری استفاده می شود. به خصوص مواد خوراکی مانند سبزیجات که با وجود کالری کم، تاثیر زیادی در ایجاد احساس سیری دارند و برای قرارگیری در یک برنامه رژیم لاغری مناسب تر هستند.
رژیم در تمام انواع چاقی یا لاغری تنها باید توسط پزشک متخصص تنظیم شود تا از بروز مشکلات مختلف برای بیمار جلوگیری شود. یکی از پزشکان خوبی که برای دریافت رژیم لاغری می توان به ایشان مراجعه کرد، دکتر کوهدانی می باشند.
کنترل وزن و کاهش آن در افرادی که به چاقی و اضافه وزن مبتلا هستند، اهمیت زیادی دارد. هر چند روش های مختلفی برای لاغری وجود دارد اما هنوز هم بسیاری از مبتلایان به چاقی به عنوان اولین روش برای کاهش وزن از رژیم های غذایی استفاده می کنند.
اما شاید این سوال برای شما ایجاد شود که چه چیزی در رژیم لاغری باعث کاهش وزن می شود. در این بخش از رژیم لاغری با نان جو در مورد نحوه اثر رژیم های لاغری صحبت خواهیم کرد.
هر کدام از مواد خوراکی مصرفی دارای انرژی مشخصی هستند. انرژی دریافتی از مواد غذایی توسط سلول ها مصرف شده و باعث انجام عملکرد سلول ها و اندام های بدن می شود.
انرژی موجود در مواد غذایی در اصطلاح کالری گفته می شود و هر ماده دارای میزان مشخصی از آن است. کالری در واقع سوخت سلول هاست که با استفاده از آن توانایی زنده ماندن و انجام فعالیت ها را پیدا می کنند.
دریافت کالری از مواد غذایی در اصطلاح کالری دریافتی و تبدیل آن به سوخت توسط سلول ها در اصطلاح، کالری مصرفی نامیده می شود. زمانی که مقدار کالری دریافتی و مصرفی یکسان باشد، فرد وزن مناسبی خواهد داشت اما با بیشتر شدن کالری دریافتی نسبت به کالری مصرفی، فرد به اضافه وزن دچار می شود.
زمانی که برای مدتی طولانی تعادل مصرف کالری رعایت نشده و مقدار کالری دریافتی نسبت به مصرفی بیشتر باشد، بدن شروع به چربی سازی خواهد کرد. درواقع مقدار اضافه کالری که توسط سلول ها مصرف نشده است، به چربی تبدیل شده و در بخش های مختلف بدن رسوب می کند.
رسوب چربی ها باعث چاقی و اضافه وزن شده و مشکلات ناشی از چاقی را در بدن فرد ایجاد می کند. در چنین شرایطی، نیاز به استفاده از یک رژیم لاغری است. در رژیم لاغری مقدار کالری دریافتی مشخص می شود و متناسب یا کمتر از مصرف است. زمانی که بدن کالری یا منبع انرژی را به اندازه کافی دریافت نکند، به مرور مصرف چربی ها را به عنوان سوخت جایگزین آغاز می کند و لاغری اتفاق می افتد.
تنظیم یک رژیم مناسب با وجود ساده به نظر رسیدن، کار پیچیده ای است. همه مواد غذایی برای تمام افراد قابل استفاده نیستند و بسته به جنسیت، سن، شرایط و … کالری مناسب برای هر فرد متفاوت است. بنابراین رژیم را تنها باید از پزشکان متخصص مانند دکتر کوهدانی دریافت کرد.
همان طور که گفته شد برای کاهش وزن و لاغری، روش های مختلفی وجود دارند که فرد بسته به شرایط خود می تواند از آن ها استفاده کند. اما در تمام روش ها رعایت یک رژیم غذایی مناسب در کنار انجام روش انتخابی الزامی است.
به عنوان مثال جراحی لاغری یکی از روش هایی است که در چند سال اخیر بسیار مرسوم شده است. این روش در صورتی نتیجه بخش خواهد بود که در کنار یک رژیم غذایی مناسب اجرا شود. دلیل توجه بالا به رژیم غذایی، ویژگی های این روش است.
یکی از ویژگی هایی که رژیم غذایی را به عنوان بهترین روش برای لاغری و کاهش وزن تبدیل کرده است، امکان تغییر در آن متناسب با شرایط بیمار است. روش هایی مانند جراحی بعد از انجام قابل بازگشت یا تغییر نیستند یا داروهای لاغری که از دیگر روش های مورد استفاده بیماران هستند، محدودیت زیادی دارند.
در حالی که رژیم لاغری علاوه بر انواع زیادی که دارد، هر زمان نیاز باشد قابلیت تغییر، کم و زیاد کردن مواد غذایی یا به طور کل عوض کردن برنامه غذایی را دارد که این ویژگی ها بسیار کارآمد هستند.
دیگر ویژگی رژیم های غذایی هزینه مناسب آن هاست. بیشتر پزشکان رژیم لاغری را با غذاهایی که به طور روزمره مورد استفاده قرار می گیرند، تنظیم می کنند. در این شرایط تنها هزینه دریافت رژیم، هزینه ویزیت پزشک و در صورت لزوم هزینه تهیه داروهاست که بسیار به صرفه و مناسب تر از بسیاری روش ها مانند جراحی یا مصرف داروهای کاهش وزن است.
بعضی روش هایی که برای کاهش وزن استفاده می شوند، قابل انجام برای تمام افراد نیستند. به عنوان مثال بیماران مبتلا به دیابت نمی توانند از برخی داروهای خاص کاهش وزن استفاده کنند یا جراحی لاغری شرایط خاصی دارد و تنها برای برخی افراد قابل استفاده می باشد.
در حالی که رژیم لاغری را می توان بسته به شرایط هر فرد تنظیم کرد و با در نظر گرفتن بیماری، نیاز بدن و … مناسب ترین برنامه غذایی را در اختیار او قرار داد.
ویژگی های رژیم لاغری زمانی به بهترین شکل در آن رعایت می شوند که توسط پزشکی مجرب تنظیم شود. یکی از پزشکان خوب که برای دریافت رژیم لاغری می توانید به ایشان مراجعه کنید، دکتر کوهدانی می باشند.
رژیم های لاغری انواع مختلفی دارند که رژیم لاغری با نان جو می تواند جزئی از هرکدام از رژیم ها باشد. در ادامه در مورد انواع رایج و شناخته شده رژیم های لاغری که تاثیر زیادی در لاغری و کاهش وزن دارند و بیشتر از سایر رژیم ها مورد استفاده بیماران قرار می گیرند، صحبت خواهیم کرد.
رژیم لاغری پالئو یکی از انواع رژیم های غذایی است که به رژیم غارنشینی نیز معروف است. در این رژیم گفته می شود که بهترین مواد غذایی برای لاغری و کاهش وزن، غذاهایی هستند که اجداد اولیه ما پیش از شروع صنعت کشاورزی استفاده می کردند. گوشت و فرآورده های حیوانی طبیعی مانند شیر و تخم مرغ بیشترین حجم رژیم لاغری پالئو را تشکیل می دهند.
رژیم گیاهخواری یکی از رژیم های معروفی است که امروزه بیشتر افراد از آن پیروی می کنند. این رژیم برپایه مصرف گیاهان طراحی شده و در آن هیچ گونه گوشت و فرآورده گوشتی مورد استفاده قرار نمی گیرد. رژیم گیاهخواری ممکن است به صورت خام گیاهخواری یا گیاهان پخته مورد استفاده قرار گیرد. در این رژیم می توان از موادی مانند نان جو استفاده کرد.
رژیم کربوهیدرات از دیگر انواع رژیم های لاغری است که در آن کربوهیدرات مصرفی کنترل می شود. اصلی ترین منبع سوخت سلول ها بعد از چربی ها، کربوهیدرات و گلوکز هستند. زمانی که دریافت این ماده از غذاها کمتر شود، بدن برای تامین انرژی و سوخت از چربی ها استفاده می کند.
رژیم دوکان دیگر رژیم غذایی است که تا حد زیادی مشابه رژیم کم کربوهیدرات است. با این تفاوت که در رژیم کم کربوهیدرات، مصرف چربی به منظور چربی سوزی افزایش پیدا می کند اما در رژیم دوکان، مصرف پروتئین و سایر مواد به یک نسبت افزایش پیدا می کند.
یکی دیگر از انواع رژیم های لاغری، رژیم کم کالری است که در آن کالری دریافتی به شدت کم می شود و با انجام فعالیت های بدنی و … کالری مصرفی افزایش پیدا می کند. رژیم کم کالری می تواند با مواد غذایی سالم مانند نان جو تشکیل شود که باعث لاغری و کاهش وزن می شود.
بهترین روش برای اجرای این رژیم ها، مراجعه به یک پزشک متخصص و پیگیری رژیم غذایی زیر نظر ایشان است تا در صورت بروز مشکل حین اجرای رژیم، تغییرات لازم به موقع ایجاد شود. یکی از بهترین متخصصین تغذیه برای دریافت انواع رژیم، به خصوص رژیم لاغری با نان جو دکتر کوهدانی می باشند.
افرادی که رژیم لاغری با نان جو را برای کاهش وزن انتخاب می کنند، باید از میزان کاهش وزن مورد نیاز مطلع باشند تا برنامه غذایی و اقداماتی که به منظور کاهش وزن باید انجام دهند را مطابق با مقدار اضافه وزن خود انجام دهند.
برای تشخیص میزان اضافه وزن و چاقی و مقدار وزن مناسب با توجه به شرایط بدنی، روشی به نام شاخص توده بدنی وجود دارد.
شاخص توده بدنی روشی است که به منظور تشخیص وضعیت بدنی مورد استفاده قرار می گیرد. در این روش فاکتورهایی مانند قد، وزن، جنسیت، تراکم استخوانی و استخوان بندی و … استفاده می شود.
البته دو فاکتور اصلی برای محاسبه شاخص توده بدنی، قد و وزن هستند. با تقسیم این دو فاکتور به یکدیگر، نتایجی حاصل می شود که وضعیت بدن را مشخص می کنند. شاخص توده بدنی روشی کاربردی است که توسط بیشتر پزشکان مانند متخصصین تغذیه، جراحان لاغری و … استفاده می شود.
نتایج استفاده از روش شاخص توده بدنی، وضعیت بدنی را برای پزشک مشخص می کنند. محدوده های بدنی مشخص شده توسط پزشک، کمبود وزن، محدوده وزن طبیعی و اضافه وزن و چاقی را مشخص می کنند. به غیر از محدوده طبیعی وزن، سایر محدوده ها خطرناک هستند و اگر به طور جدی پیگیری نشوند، مشکلات زیادی برای بیمار ایجاد می کنند.
به عنوان مثال لاغری شدید باعث ضعف و بیحالی بیمار و مشکلاتی مانند ابتلا به کما می شوند. چاقی و اضافه وزن نیز مشکلات زیادی برای بیمار ایجاد می کنند که برای جلوگیری از بروز آن ها بهترین کار کاهش وزن و بهترین روش برای کاهش وزن و لاغری، استفاده از روش هایی مانند رژیم لاغری است.
با محاسبه شاخص توده بدنی و دریافت وضعیت بدنی بیمار، پزشک نوع رژیم و محدودیت های آن را برای بیمار مشخص می کند. بنابراین به منظور انجام این کار تنها باید به متخصصین با تجربه مراجعه کرد. یکی از بهترین پزشکان در این حوزه، دکتر کوهدانی می باشند.
رژیم لاغری با نان جو یا تمام رژیم هایی که برای کاهش وزن و لاغری استفاده می شوند، باید به شکل اصولی تهیه شوند تا نتیجه گیری از رژیم به بهترین شکل حاصل شود. فاکتورهای رژیم لاغری اصولی در تمام رژیم های استاندارد یکسان هستند. بعضی از این فاکتورها به شرح زیر می باشند.
یکی از ویژگی های رژیم لاغری اصولی، متمایز بودن رژیم برای هر فردی است. بعضی افراد برای صرفه جویی در هزینه یا وقت خود از رژیم های اینترنتی استفاده می کنند.
این رژیم ها برای همه افراد یکسان هستند و نه تنها باعث لاغری و کاهش وزن نمی شوند، بلکه چون شرایط بدنی فرد در تنظیم رژیم در نظر گرفته نمیشود، مشکلات بیشتری برای بیمار ایجاد میشود. بهترین کار برای دریافت یک رژیم لاغری اصولی، مراجعه به متخصص تغذیه همچون دکتر کوهدانی و دریافت رژیمی است که متناسب با شرایط فرد به صورت شخصی سازی شده طراحی شده باشد.
دیگر ویژگی یک رژیم لاغری اصولی، وجود تمام گروه های غذایی است. بعضی رژیمها با توجیه میزان بیشتر لاغری و کاهش وزن، برخی از گروه های اساسی در هرم غذایی مانند نان و غلات، شیرینی جات یا چربی ها را از رژیم حذف می کنند. در حالی که بدن به تمام مواد غذایی در طول روز نیاز دارد. تنها با توجه به میزان کاهش وزن مورد نیاز باید حجم غذای مصرفی در هر گروه را تنظیم کرد.
در یک رژیم غذایی اصولی و معتبر، هیچ وعده غذایی حذف نمی شود. برای کاهش وزن، فرد نیاز به مصرف ۵ وعده غذا در طول روز دارد که سه وعده آن وعده های اصلی صبحانه، ناهار و شام و دو وعده میان وعده های عصر و صبح را تشکیل می دهند.
پراکندگی مناسب وعده های غذایی در طول روز و عدم حذف هیچ کدام از آن ها، از احساس گرسنگی بیمار و مصرف مواد غذایی چاق کننده جلوگیری می کند. البته این که در هر وعده غذایی مواد غذایی مناسب مورد استفاده قرار گیرند نیز اهمیت زیادی دارد. به عنوان مثال در وعده صبحانه یا شام بهتر است از نان جو به جای سایر نان ها استفاده کرد.
دیگر ویژگی یک رژیم غذایی خوب و اصولی، کم هزینه یا تنظیم بر پایه هزینه ای مناسب است. هزینه رژیم غذایی چه در دریافت آن توسط پزشک و چه در تهیه مواد غذایی موجود در رژیم باید به گونهای باشد که برای بیشتر افراد قابل پرداخت باشد.
بعضی رژیم های غذایی از مواد غذایی کمیاب و گرانقیمت تشکیل می شوند یا در کنار رژیم از مکمل ها و داروهای بسیار پرهزینه استفاده می شود که این مسئله ادامه رژیم را برای بیماران سخت میکند.
در نهایت آخرین فاکتور مورد نظر در یک رژیم غذایی، اصولی کاهش وزن آن است. کاهش وزن در طول رژیم غذایی باید مداوم و معقول باشد. بعضی رژیمها با دریافت حداقل کالری، کاهش وزن زیادی ایجاد می کنند اما به همان اندازه که کاهش وزن با سرعت و مقدار زیاد اتفاق می افتد، بازگشت وزن نیز سریع خواهد بود. در حالی که یک رژیم غذایی اصولی، کاهش وزن مداوم و با احتمال برگشت کم دارد.
با مراجعه به پزشکان باتجربه می توان رژیمی برپایه اصول تغذیه دریافت کرد و بهترین نتیجه گیری را داشت. یکی از متخصصین خوب تغذیه که برای دریافت رژیم غذایی اصولی می توان به ایشان مراجعه کرد، دکتر کوهدانی می باشند.
چاقی و اضافه وزن عامل بسیاری از بیماری ها هستند. بیشتر مبتلایان به بیماری به خصوص موارد خاص مانند دیابت و مشکلات قلبی، زمانی که برای درمان به پزشک مراجعه می کنند، اولین توصیه درمانی به آن ها کاهش وزن می باشد. بیمارانی که نیاز به کاهش وزن و لاغری دارند، باید رژیم لاغری را متناسب با بیماری خود دریافت کنند. برخی نکات در تنظیم رژیم لاغری برای بیماران حائز اهمیت هستند که به شرح زیر می باشند.
بسته به نوع بیماری، فرد مجاز به مصرف برخی گروه های غذایی خاص است و بعضی غذاها به طور کل برای او ممنوع است. به عنوان مثال برای بیماران مبتلا به بیماری دیابت، مصرف مواد غذایی حاوی نشاسته ممنوع می باشد. این بیماران باید غذاهایی مانند نان سفید را با مواد سالم مانند نان جو جایگزین کنند.
همچنین در بیماران قلبی، مصرف مواد غذایی چرب و پروتئینهای تشکیل شده از گوشت قرمز ممنوع می باشد چون چربی خون را افزایش داده و موجب تشدید بیماری میشود.
دیگر نکتهای که در طراحی رژیم غذایی لاغری برای بیماران باید به آن توجه کرد، نوع داروهای مصرفی آن هاست. بعضی داروها با لبنیات یا گوشت قرمز تداخل ایجاد میکنند و سوء اثر خواهند داشت. در زمان تنظیم رژیم غذایی توسط دکتر کوهدانی، لیست داروهای مصرفی بیمار دریافت میشود تا غذاهای مصرفی در رژیم متناسب با بیماری و داروهای بیمار انتخاب شوند.
شرایط بیماران در طول درمان همیشه یکسان نیست. تغییر دوز داروهای مصرفی و فعالیت های بیمار در طول روز باعث تغییر وضعیت او می شود. در چنین شرایطی باید رژیم غذایی را متناسب با وضعیت بیمار تغییر داد. بنابراین در بیشتر رژیم های مناسب بیماران، وعده های غذایی جایگزین برای شرایط خاص بیمار اختصاص داده می شود.
وعده های غذایی در رژیم لاغری برای بیماران متناسب با تایم مصرف داروها باید تنظیم شود. به عنوان مثال اگر نیاز به داروی خاصی همراه با غذا در انتهای شب باشد، می توان با تقسیم میان وعده های ناهار تا شام به ۲ وعده کم حجم تر، وعده شام را به تاخیر انداخت.
بیمارانی که نیاز به رژیم لاغری دارند، باید به متخصص تغذیه مراجعه کنند و رژیمی اصولی دریافت کنند. یکی از بهترین متخصصین برای طراحی رژیم لاغری بیماران، دکتر کوهدانی می باشند.
مهم ترین علت چاقی، تغذیه نامناسب است و مهم ترین مسئله در تغذیه، استفاده از غذاهایی است که با وجود کالری بالا، انرژی کمی برای بدن تامین می کنند و فرد با مصرف آن ها احساس سیری نمی کند. در چنین شرایطی برای جبران کمبود انرژی، فرد ناچار به مصرف غذاهای دیگر می شود که این مسئله عامل چاقی و اضافه وزن است. بهترین مواد غذایی که می توان از آن ها در یک رژیم لاغری ایده آل استفاده کرد، به شرح زیر می باشند.
سبزیجات، از بهترین غذاها برای استفاده در رژیم غذایی می باشند. این گروه از مواد دارای ویتامین، املاح، مواد معدنی و فیبر به میزان زیاد اما با کالری کم است که همگی در کاهش وزن و لاغری موثر می باشند. سبزیجاتی مانند اسفناج، بروکلی، کاهو، مارچوبه، تربچه، گل کلم، هویج، بادنجان، گوجه و … از بهترین خوراکی ها برای استفاده در یک رژیم لاغری مناسب می باشند.
گروه بعدی که همانند سبزیجات سرشار از ویتامین هستند و به علت طعم مناسب و متفاوت، نیاز بدن به مصرف شیرینی جات را کاهش می دهند، میوه ها هستند.
البته باید دقت کرد که کالری میوه ها بیشتر از سبزیجات است و استفاده از آن ها به شکل پخته، کمپوت شده یا خشک شده کالری و قند بیشتری دارد. بعضی از میوه ها که برای استفاده در رژیم لاغری مناسب هستند، شامل سیب، هندوانه، گریپ فروت، لیمو، موز، توت فرنگی و … می باشند.
دیگر ماده غذایی مناسب برای استفاده در رژیم های لاغری، آجیل است. البته آجیل در صورت استفاده بیش از اندازه می تواند باعث چاقی نیز باشد. بنابراین در صورت تمایل به استفاده از آن، تنها باید به مقدار کافی و در حجم کم استفاده شود. بهترین آجیل هایی که در رژیم لاغری قابل استفاده هستند، پسته، گردو، بادام، تخمه آفتابگردان و … می باشند.
کربوهیدرات دیگر ماده غذایی مناسب برای استفاده در رژیم لاغری است. این ماده توسط سلول ها به عنوان سوخت نیز استفاده می شود. بنابراین بهتر است در حجم کم و از انواع کم کالری انتخاب و استفاده شود. نان جو، برنج قهوه ای، ماکارونی، نان گندم و … از کربوهیدرات های مناسب برای استفاده در رژیم لاغری می باشند.
انواع پروتئین ها به خصوص گوشت سفید مرغ یا ماهی بهترین مواد برای استفاده در رژیم غذایی هستند. این مواد حجم عضلات را حفظ می کنند و باعث می شوند که بدن فقط چربی بسوزاند.
بعضی از مواد غذایی به طور کلی و در تمام رژیم ها ممنوع می باشند و تنها بنا به تشخیص پزشک ممکن است مقدار کمی از آن ها هرچند وقت یک بار در رژیم غذایی مجاز به استفاده باشد. این غذاها معمولا با وجود کالری بالا ارزش غذایی پایینی دارند و تاثیر زیادی در چاقی و اضافه وزن دارند.
یکی از این خوراکی ها نان سفید است. نان سفید از آرد تصفیه شده تهیه می شود و این آرد دارای مقدار زیادی قند و گلوکز است. علاوه برچاقی و جلوگیری از چربی سوزی، نان سفید باعث بالا رفتن قند خون نیز می شود و احتمال بروز مشکلاتی مانند دیابت را افزایش می دهد. دکتر کوهدانی توصیه می کنند که برای لاغری و کاهش وزن، نان جو و نان های سبوس دار جایگزین نان سفید شوند.
کیک و شیرینی دیگر ماده ای هستند که مصرف آن در رژیم های لاغری ممنوع می باشد. این مواد از آرد سفید، قند تصفیه شده و روغن تهیه می شوند که تمام آن ها مانع کاهش وزن و لاغری می شوند. کالری شیرینی جات بسیار بالاست و حتی یک قطعه کوچک از آن نیز باعث جذب چربی زیادی می شوند.
چیپس و غذاهای سرخ شده دیگر خوراکی های مضر برای لاغری و کاهش وزن هستند. غذاهای سرخ شده و فست فودی چربی بالایی به خود جذب می کنند. این چربی در بدن ذخیره شده و باعث چاقی فرد می شوند.
دیگر گروه ممنوع برای مصرف در رژیم های غذایی، نوشیدنی های صنعتی هستند. نوشیدنی های صنعتی اغلب دارای قند بسیار زیاد می باشند که باعث چاقی می شوند. برای افرادی که در حال اجرای رژیم لاغری هستند، مصرف نوشیدنی های حاوی قند به طور کامل ممنوع می باشد.
البته غذاهای سالم نیز می توانند برای افرادی که در حال اجرای یک رژیم لاغری هستند، مضر بوده و بروز مشکل کنند. بهترین کار برای کنترل اضافه وزن و لاغری، حذف مواد غذایی گفته شده است. البته این کار باید زیر نظر پزشک مجرب انجام شود. از بهترین پزشکان در زمینه رژیم های لاغری می توان دکتر کوهدانی را نام برد.
از سوالات متداول بیمارانی که نیاز به رژیم لاغری دارند، انتخاب نوع مواد غذایی است. به عنوان مثال نان ها انواع مختلفی دارند و این مسئله که کدام نان بهترین و مناسب ترین نوع برای رژیم لاغری است، نکته ای است که باید بعد از مشورت با پزشک تغذیه و بررسی وضعیت بدن مشخص شود. برخی از نان های مناسب برای رژیم لاغری در ادامه معرفی شده اند.
انواع مختلف نان ها حاوی فیبر هستند. فیبر یکی از مواد مغذی و مهم برای بدن است که بخش زیادی از انرژی بدن را تامین می کند و برای حفظ عملکرد دستگاه گوارش نیز تاثیر دارد. فیبر موجود در نان باعث احساس سیری می شود.
سیر کنندگی نان بیشتر از سایر مواد مانند برنج است، به همین دلیل حداقل در یک تا دو وعده اصلی رژیم لاغری، مصرف این ماده توصیه می شود. فیبر موجود در این خوراکی علاوه بر کنترل اشتها، قند خون را نیز مدیریت می کند. البته این مسئله به شرط انتخاب نوع مناسب نان اتفاق می افتد.
نان هایی که برای رژیم لاغری مناسب هستند، انواع مختلفی دارند. نان پوسته دار یکی از نان های مناسب برای لاغری و کاهش وزن هستند، این نان ها ترد و نرم هستند و روی بافت نرم میان آن ها یک پوسته نازک و کاراملی وجود دارد. نان های دارای حباب بزرگ از دیگر نان های مناسب برای رژیم لاغری هستند.
این نان ها به راحتی قابل برش هستند و طعم مناسبی دارند. نان سنگک یکی دیگر از نان های مناسب برای استفاده در رژیم لاغری است. این نان از آرد سبوس دار تهیه می شود و نسبت به سایر نان های ایرانی ارزش غذایی بیشتری دارد.
بهترین نانی که برای لاغری و کاهش وزن می توان از آن استفاده کرد، نان جو است. این نان از آرد جو تهیه می شود که سیرکنندگی آن بسیار زیاد و کالری آن کمتر است. البته مزه این نان کمی متفاوت با نان های معمولی بوده و دیرهضم تر هستند.
همان طور که گفته شد، انتخاب نان در رژیم لاغری باید با مشورت پزشک انجام شود و به مقدار توصیه شده توسط پزشک مورد استفاده قرار گیرد. یکی از متخصصین تغذیه خوب برای دریافت رژیم غذایی، دکتر کوهدانی می باشند.
رژیم لاغری با نان جو بسیار مرسوم است. این نان بهترین انتخاب برای افرادی است که قصد کاهش وزن و لاغری دارند و رژیم های کم کالری را برای این کار انتخاب می کنند. نان جو کالری پایین تری نسبت به سایر انواع نان دارد اما سیر کننده تر از سایر نان هاست. به همین دلیل مصرف آن در رژیم لاغری بیشتر توصیه می شود.
نان جو بهترین جایگزین برای نان های نشاسته ای و سایر مواد حاوی نشاسته است. در رژیم لاغری با نان جو می توان این نان را به طور کلی جایگزین نشاسته و مواد حاوی نشاسته در برنامه غذایی کرد. این نان تا حد زیادی احساس سیری ایجاد می کند بنابراین می توان آن را در تمام وعده های غذایی استفاده کرد. نان و برنج، دو خوراکی جدا نشدنی از سفره ما ایرانیان هستند.
به جای این دو ماده می توان فرآورده های تولید شده از جو مانند نان جو را در کلیه وعده های غذایی جایگزین کرده و مورد استفاده قرار داد. نان جو در انواع مختلف نان های حجیم، نان تست، نان های معمولی و … تولید می شود که بسته به سلیقه و توصیه پزشک می توان نوع مناسب آن را در رژیم لاغری استفاده کرد.
در نوع دیگری از رژیم های لاغری، نان جو جایگزین یک وعده غذایی می شود. به عنوان مثال تنها در وعده صبحانه این نان به جای نان سفید استفاده شده و در سایر وعده ها از موادی مانند برنج و سیب زمینی برای تغذیه استفاده می شود.
نسبت به رژیم لاغری با نان جو، جایگزین کلی نشاسته کاهش وزن در این نوع رژیم کمتر است اما نیاز بدن به سایر مواد مانند نشاسته و گلوکز بسیار کمتر می شود چون به طور روزانه مقادیری از این مواد توسط مواد غذایی مختلف دریافت می شوند.
برای دریافت بهترین رژیم لاغری با نان جو باید به متخصص تغذیه مراجعه کنید. یکی از بهترین پزشکان در این زمینه دکتر کوهدانی می باشند.
از نظر بهداشتی و ارزش غذایی، نان جو یکی از بهترین نان هایی است که می توان در رژیم های لاغری از آن استفاده کرد. این نان خواص متعددی دارد که تمام آن ها به علت مواد مغذی موجود در آن است. ارزش غذایی نان جو نسبت به نان های تهیه شده از بسیاری غلات مانند سویا، ذرت و … نیز بیشتر است. بنابراین بیشتر متخصصین تغذیه در رژیم های لاغری این نان را قرار می دهند.
مواد مغذی موجود در نان جو بسیار زیاد هستند. گلوتن این نان کم است و در مقایسه با سایر نان ها انرژی نسبتا زیادی ایجاد می کند. برای افرادی که به مشکل سفیدی زودرس مو دچار هستند، مصرف این نان به منظور تاخیر انداختن این مشکل توصیه می شود.
کلسترول یکی از مواد مضر برای بدن است. این ماده به خصوص برای قلب و فشار خون نامناسب و خطرناک است. با مصرف نان جو تا حد زیادی می توان کلسترول بالا را درمان و کنترل کرد.
یبوست یکی از مشکلاتی است که در اثر تغذیه نامناسب ایجاد می شود و با تغذیه نیز می توان به درمان آن کمک کرد. یکی از روش های درمان یبوست، استفاده از مواد غذایی حاوی فیبر بالاست که نان جو یکی از آن ها می باشد. افرادی که در رژیم روزانه خود نان جو دارند و این ماده را به طور مرتب مصرف می کنند، کمتر از سایرین به یبوست دچار می شوند.
تقویت استخوان ها دیگر مزیت نان جو است. این نان با مواد مغذی که دارد، به استحکام استخوان ها کمک می کند. کودکانی که به نرمی استخوان مبتلا هستند، معمولا به مصرف این نان توصیه می شوند تا استخوان های آن ها به مرور تقویت پیدا کند.
نان جو برای درمان بسیاری از بیماری ها مناسب است. این نان دارای نمک کم و مواد مضر و نامناسبی است. بنابراین در رژیم های غذایی استفاده از آن بسیار مفید می باشد. این نان از تولید چربی خون جلوگیری می کند. همچنین فعالیت های دستگاه گوارش را کنترل کرده و به بهبود آن ها کمک می کند.
به تعادل رساندن فشار خون، تحریک ساخت انسولین و متعادل سازی قند خون، پاکسازی معده و … از جمله مشکلاتی است که با مصرف نان جو به جای نان سفید در رژیم لاغری می توان به برطرف شدن آن ها کمک کرد.
بهترین رژیم لاغری با نان جو و سایر رژیم های غذایی را می توانید با مراجعه به دکتر کوهدانی و قرار گرفتن زیر نظر ایشان دریافت کنید.
جو یکی از غلات خانواده گندمیان است که مواد مغذی زیادی داشته و برای استفاده در رژیم های لاغری بسیار مناسب است. ارزش غذایی این ماده نسبت به سایر غلات هم خانواده بیشتر است و این در حالیست که مواد خوراکی تهیه شده از آن کالری کمی داشته و مناسب انواع رژیم های لاغری هستند.
به جز رژیم های کم کربوهیدرات که به طور کل از غلات در آن ها استفاده نمی شود، سایر نان مورد استفاده در سایر رژیم های لاغری، نان جو است. احساس سیری کامل بعد از مصرف و گرسنگی دیرتر، دو مزیت این نان هستند که باعث انتخاب آن به عنوان بهترین نان در رژیم غذایی می شوند. نان جو انواع مختلفی دارد.
جو ساده یا سیاه یکی از انواع این غله است که تیره ترین رنگ را در میان انواع جو دارد. نان تولید شده از این نوع جو نیز اغلب به رنگ قهوه ای تیره یا سیاه است. نان سیاه نسبت به نان سفید ارزش غذایی بیشتری داشته و بهترین انتخاب برای افرادی است که قصد کاهش وزن و لاغری از طریق رژیم غذایی را دارند. این ماده می تواند بسیاری از ویتامین های بدن را تامین کند و با فیبر بالا باعث جلوگیری از بروز مشکلات مختلف شود.
نان جو دوسر نوع دیگری از این نان مفید و پر فایده است که به دلیل نداشتن گلوتن و دارا بودن سبوس زیاد، ویتامین ها و مواد معدنی متعددی داشته و فواید زیادی برای بدن دارد. نان جو دوسر تاثیر زیادی در کاهش وزن دارد و احتمال ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد. این نان همچنین برای پاکسازی پوست نیز بسیار مناسب است.
نان جو سفید نوعی از نان جو است که در فرآیند کاشت بلغور شده و رنگ آن روشن تر از دیگر انواع جو است. نان تهیه شده از این نوع جو نیز خواص دیگر انواع نان تهیه شده از این غله را دارد اما استفاده از آن در رژیم لاغری به دلیل دارا بودن مقادیر گلوکز توصیه نمی شود. این نان برای داشتن رنگ سفید معمولا با غلات دیگر مانند گندم و … ترکیب می شود که این مواد مانع لاغری و کاهش وزن می شوند.
نان جو سفید ممکن است از جو ساده یا پوست کنده تهیه شود. همچنین نان جو ممکن است صرفا با آرد جو یا از جو پرک تهیه شده باشد و با مصرف آن جو پرک را زیر دندان احساس کرد.
بیمارانی که به اضافه وزن و چاقی دچار هستند و قصد لاغری دارند، معمولا در شروع رژیم غذایی دچار سوالات و ابهامات متعددی می شوند. این بیماران برای بهترین نتیجه گیری نسبت به کوچک ترین جزئیات در رژیم لاغری خود حساس می باشند.
البته با مراجعه به متخصص تغذیه و انجام رژیم غذایی زیر نظر متخصصی مجرب همچون دکتر کوهدانی، بسیاری از این مشکلات برطرف می شوند. یکی از سوالات رایج بیماران در مورد رژیم لاغری با نان جو، مقدار مجاز مصرف این نان در رژیم غذایی است.
با مراجعه بیمار به متخصص تغذیه در اولین قدم، شاخص توده بدنی او بررسی میشود. در نتایج این شاخص، مقدار وزنی که فرد برای رسیدن به اندام ایده آل باید کم کند، مشخص می شود. مقدار مجاز مصرف هر ماده خوراکی در رژیم غذایی بعد از تشخیص دقیق شاخص توده بدنی و مقدار وزن اضافه تعیین می شود.
مقدار مصرف مواد به گونه ای تعیین می شود که فرد در طول روز مقدار مناسبی کالری دریافت کرده و بیشتر از کالری دریافتی مصرف و سوزاندن کالری داشته باشد. در این شرایط لاغری و کاهش وزن اتفاق می افتد.
نسبت به بعضی مواد امکان استفاده نان جو به مقدار بیشتر در رژیم غذایی وجود دارد. معیار مصرف نان در بیشتر رژیم های غذایی کف دست است. در رژیم هایی که از نان سفید برای مصرف بیمار استفاده می شود،
مقدار مجاز استفاده از نان در وعده صبحانه یک یا دو کف دست می باشد در حالی که در رژیم لاغری با نان جو ممکن است این میزان به سه یا ۴ کف دست نیز برسد که البته این به مقدار اضافه وزن بیمار و هدف کاهش وزن او بستگی دارد.
برای نتیجه گیری بهتر از هر نوع رژیم غذایی بهتر است از تغییر خودسرانه مواد در رژیم جلوگیری کرد. رژیم لاغری در صورتی نتیجه بخش خواهد بود که جزئیات آن توسط دکتر کوهدانی تنظیم شده باشد.
کالری مجاز برای مصرف نان در رژیم لاغری، به وزن فرد بستگی دارد. افرادی که تنها با استفاده از رژیم لاغری قصد کاهش وزن را دارند و فعالیت چندانی در طول روز نداشته باشند، باید کالری کمتری مصرف کنند تا بدن ناچار شود برای تامین انرژی از چربی ها استفاده کند. اما افرادی که در کنار رژیم لاغری از فعالیت هایی مانند ورزش نیز استفاده می کنند، مجاز به مصرف کالری بیشتری هستند.
در یک رژیم غذایی، مصرف فیبر و موادی که حاوی این ماده هستند، اهمیت زیادی دارد. در صورتی که رژیم لاغری با نان جو طراحی شود، بخش زیادی از نیاز بدن به فیبر با این نان تامین می شود.
مطابق توصیه انجمن های پزشکی، فردی که در طول روز مجاز به مصرف ۲۰۰۰ کالری غذا می باشد، حداقل به ۲۵ گرم فیبر نیاز دارد و بهتر است این فیبر بیشتر از غلات مانند جو تهیه شود.
مصرف این مقدار فیبر باعث کاهش بیماری ها و کاهش وزن فرد می شود. بسته به کالری مجازی که با استفاده از روش شاخص توده بدنی مشخص می شود، مقدار مجاز مصرف نان در رژیم غذایی کم و زیاد می شود. بیشتر پزشکان مصرف نان جو تا ۵ واحد در روز را برای بیمار مجاز می دانند.
هر واحد نان به طور تقریبی اندازه یک کف دست یا در نان های تست و ورقه شده یک ورق می باشد. البته در زمان خریداری نان جو باید دقت کرد که هرچقدر رنگ نان جو روشن تر باشد احتمال وجود آرد معمولی در آن بیشتر می شود. در نان های تیره، بو و مزه جو در آن ها غالب است و بیشتر نانوایی ها برای خوشمزه شدن نان از آرد معمولی در کنار آرد جو استفاده می کنند.
برای تشخیص کالری مجاز روزانه، متخصص تغذیه، وزن بیمار، وزن هدف و مقداری که در هفته باید کاهش وزن داشته باشد را مشخص می کند و سپس براساس آن ها گروه های غذایی مختلف را در برنامه قرار می دهد. یکی از بهترین پزشکان برای مراجعه و دریافت رژیم غذایی دکتر کوهدانی می باشند.
با توجه به خواص زیاد جو و مواد تهیه شده از این غله، رژیم لاغری با نان جو مناسب تمام افرادی است که قصد لاغری و کاهش وزن دارند. البته رژیم باید توسط پزشکی مجرب تهیه و تنظیم شده باشد و اجرای آن نیز زیر نظر پزشک باشد تا در صورت بروز مشکل، اقدامات لازم برای درمان به موقع انجام شود. با این حال رژیم لاغری با نان جو برای برخی از بیماران مناسب تر می باشد.
افراد مبتلا به بیماری های قلبی که به چاقی و اضافه وزن دچار بوده و نیاز به استفاده از رژیم لاغری برای کاهش وزن دارند، بهتر است از رژیم لاغری با نان جو استفاده کنند. فیبر موجود در نان جو برای این افراد مناسب است. همچنین نداشتن گلوتن و کاهش کلسترول بد خون نیز کمک می کند که چربی های زیان آور در خون تجمع پیدا نکرده و بسیاری از مشکلات قلبی که به علت چاقی به وجود می آیند، برطرف شوند.
افرادی که به چاقی مفرط مبتلا هستند نیز بهتر است این رژیم را برای کاهش وزن انتخاب کنند. هرچند چنین افرادی معمولا به دنبال روش های کاهش وزن سریع هستند، اما با استفاده از رژیم لاغری نان جو می توانند در کنار کاهش وزن با سرعت مناسب، به حفظ سلامتی بدن نیز کمک کنند.
یکی از مشکلات مهم لاغری در افرادی که به چاقی مفرط مبتلا بوده و اضافه وزن شدیدی دارند، افتادگی پوست بعد از لاغری و چروک شدن آن است. مزیت مهم استفاده از نان جو در رژیم لاغری جلوگیری از بروز این مشکل به دلیل خواص بالای جو است.
سبوس موجود در نان جو باعث پاکسازی دیواره روده و معده می شود. بنابراین بیمارانی که علاوه بر چاقی به سرطان روده نیز مبتلا هستند، باید این نوع از نان را برای حفظ سلامتی بدن مورد استفاده قرار دهند.
سایر انواع نان حتی اگر در کاهش وزن موثر باشند نیز به دلیل نداشتن سبوس تاثیر چندانی در پاکسازی روده و معده ندارند. هضم نان جو ساده تر اما طولانی تر است و فیبر آن کمک می کند که فرآیند دفع ساده تر شده و مشکلاتی مانند یبوست برای بیمار ایجاد نشود.
دیگر گروه افرادی که در صورت چاقی باید فورا وزن اضافه خود را کاهش دهند و اجرای رژیم لاغری با استفاده از نان جو برای آن ها مناسب است، بیماران مبتلا به دیابت می باشند. این بیماران نیز به دلیل قند کمتر و سبوس در نان جو بهتر است این نان را جایگزین سایر انواع نان در رژیم لاغری خود کنند.
رژیم لاغری با نان جو یک رژیم یکنواخت یا تک ماده نیست و علاوه بر نان جو می توان از مواد غذایی مختلف دیگر نیز در آن استفاده کرد. البته انتخاب مواد باید به گونه ای باشند که کالری مصرفی به اندازه مجاز بوده و ارزش غذایی بالایی نیز داشته باشند.
از جمله مواد خوراکی که در کنار نان جو در رژیم های غذایی مناسب هستند، می توان به سبزیجات اشاره کرد. سالاد حاوی سبزیجات برگ سبز به همراه فیبر و سبوس موجود در نان جو باعث احساس سیری طولانی مدت و جلوگیری از اضافه وزن می شود.
آبمیوه های طبیعی، دانه های مختلف به میزان مناسب و میوه های تازه از دیگر انتخاب های مناسب همراه با نان جو در رژیم لاغری هستند. همچنین در رژیم های لاغری چه با نان جو و چه سایر نان ها، نباید از پروتئین غافل شد. پروتئین نقش زیادی در حفظ عضلات بدن و سوختن چربی به جای عضله دارد و برای افرادی که به دنبال لاغری هستند، اهمیت زیادی در حفظ قوت بدن دارد.
البته انتخاب مواد غذایی توسط متخصص تغذیه انجام می شود. با وجود فایده بالای پروتئین ممکن است یک پزشک مصرف این ماده را به بیمار خود توصیه نکند. از بهترین پزشکانی که برای دریافت رژیم اصولی باید به ایشان مراجعه کرد، دکتر کوهدانی می باشد.
کاهش وزن به وسیله رژیم لاغری با نان جو، کاهش وزنی تدریجی اما مداوم است و احتمال بازگشت وزن در آن بسیار ناچیز است اما گاهی اوقات بیماران نیاز به کاهش وزن سریع دارند. در چنین شرایطی می توان درکنار رژیم لاغری از سایر روش های کاهش وزن به عنوان مکمل استفاده کرد.
به عنوان مثال بهترین روشی که استفاده از آن در کنار رژیم لاغری مفید بوده و به کاهش وزن بیشتر و سریع تر کمک می کند، ورزش کردن است. بالا بردن فعالیت های بدنی موجب افزایش سوخت و ساز می شود و چون در چنین شرایطی بدن نیاز به منبع تامین انرژی دارد، ناچارا از چربی های انباشته شده به عنوان منبع سوخت استفاده می کند. ورزش های هوازی مانند پیاده روی بهترین انتخاب برای سرعت بخشی روند کاهش وزن با استفاده از رژیم غذایی می باشند.
در مورد خواص نان جو در بخش های قبلی صحبت شد، بنابراین در رژیم هایی که این ماده به عنوان یکی از مواد اصلی رژیم استفاده می شود، فرد شرایط بدنی سالم تری دارد.
فشار خون افرادی که رژیم لاغری با نان جو را برای کاهش وزن انتخاب می کنند، اغلب در محدوده نرمال و سالم قرار دارد و حتی در صورتی که پیش از انجام رژیم، فرد فشار خون زیادی داشته باشد نیز با شروع رژیم لاغری و بعد از مدتی، این مشکل برطرف می شود. در رژیم هایی که نان جو قرار دارد، مشکلات پوست و مو کمتر اتفاق می افتد. استحکام استخوان ها با مصرف نان جو افزایش پیدا می کند.
بنابراین تمام بخش های بدن که ساختار نسبتا مشابه استخوان، مانند ناخن داشته باشند، با استفاده از نان جو تقویت شده و استحکام آن ها نیز بیشتر می شود.
با توجه به این که سبوس نان جو برای روده بزرگ بسیار مناسب است و موجب پاکسازی آن می شود، بسیاری از مشکلات دستگاه گوارش و مشکلات معده مانند رفلاکس معده در رژیم هایی که به جای نان سفید از نان جو در آن ها استفاده می شود، کمتر می شود.
البته ممکن است یک بیمار در کنار مصرف نان جو، نیاز به مصرف سایر انواع نان نیز داشته باشد که در این صورت باید بسته به کالری مجاز روز، مقادیر هرنوع نان در برنامه مشخص شود. این کار نیاز به دانش علمی در مورد ارزش های مواد غذایی و تاثیر هرکدام در مقدار کل کالری دارد. بنابراین بهتر است برای اطلاع از آن به متخصصین تغذیه با تجربه مانند دکتر کوهدانی مراجعه کرد.
با وجودی که مصرف نان جو مشکلات چندانی برای افراد ایجاد نمی کند، اما گاهی اوقات ممکن است بیمار در اجرای رژیم لاغری با نان جو دچار عوارض یا مشکلاتی شود که در این شرایط باید فورا به پزشک مراجعه کرد.
جو دارای فیبر است و گاهی اوقات افراد با تصور این که این ماده برای بدن مفید بوده و مشکلی ایجاد نمی کند، در مصرف این نان زیاده روی می کنند. علاوه بر تاثیر زیادی که مصرف مواد غذایی سالم در نتیجه گیری از رژیم غذایی دارد، مصرف مقدار زیاد فیبر ممکن است باعث بروز معده درد، نفخ و حبس شدن گاز در روده ها شود. در نتیجه این نوع نان تنها باید در مقدار توصیه شده توسط پزشک مورد استفاده قرار گیرد.
همچنین مواد موجود در نان جو ممکن است برای زنان باردار ایجاد مشکلاتی مانند سنگینی معده کند. این افراد در صورت نیاز به رژیم لاغری، تمام مواد غذایی مانند نان جو را باید بعد از تشخیص و تجویز پزشک مورد استفاده قرار دهند.
جو ممکن است در برخی افرادی که به آونین حساسیت دارند، مشکلات گوارشی ایجاد کند. بنابراین بهتر است این رژیم را تنها در صورت تجویز توسط متخصص تغذیه خوش سابقه مانند دکتر کوهدانی اجرا کرد.
بعضی از گروه های مواد غذایی بهتر است کمتر استفاده شوند تا فرد نتیجه بهتری از رژیم لاغری، به خصوص رژیم لاغری با نان جو دریافت کند. از جمله این مواد می توان به شیرینی جات اشاره کرد.
برخلاف تصور عموم که تنها قند و شیرینی به صورت کیک، شکر، مربا و … چاق کننده است، حتی نوشیدنی هایی که حاوی قند تصفیه شده باشند نیز تاثیر زیادی در اضافه وزن داشته و باید از رژیم های لاغری حذف شوند.
همچنین در رژیم لاغری با نان جو، مصرف مواد غذایی سرخ کردنی و حاوی روغن با ترانس بالا نیز ممنوع می باشد. مصرف نشاسته به مقدار زیاد و مصرف میوه به صورت خشک شده نیز در این نوع رژیم ممنوع می باشد. همچنین چربی های حیوانی مانند کره، خامه و شیر پرچرب نیز در رژیم لاغری با نان جو بهتر است پرهیز شده و کمتر استفاده شوند.
در صورتی که رژیم غذایی توسط متخصصی با تجربه مانند دکتر کوهدانی تنظیم شود، معمولا جزئیات و بایدها و نبایدهای رژیم به طور دقیق به بیمار گفته می شوند.
یک رژیم لاغری خوب، رژیمی است که نتیجه گیری از آن دائمی بوده و به محض رها کردن رژیم، فرد بازگشت وزن نداشته باشد. همچنین این رژیم نباید آسیبی به بدن وارد کند و اجرای آن به جای داشتن فایده، مضرات و ضرر و زیان داشته باشد. برای داشتن چنین رژیمی لازم است که به متخصص تغذیه مراجعه کرد.
متخصص تغذیه با دانش کامل در مورد تمام مواد غذایی، ارزش های غذایی هر ماده و تاثیر بر یکدیگر در رژیم غذایی، بهترین برنامه را برای تغذیه بیمار تنظیم می کند. رژیم هایی که توسط متخصص تغذیه تهیه و تنظیم می شوند، معمولا بدون عارضه بوده و بیمار در اجرای آن ها راحت تر و با انگیزه تر است.
همچنین در صورت بروز مشکل می تواند به موقع با پزشک خود مشورت کرده و برای حل آن اقدام کند. دکتر کوهدانی یکی از بهترین متخصصین تغذیه هستند که برای دریافت رژیم لاغری با نان جو می توان به ایشان مراجعه کرد.
ارزش غذایی نان جو نسبت به سایر انواع نان ها بیشتر است. به همین دلیل در اکثر رژیم های لاغری، این نوع نان برای بیمار توصیه می شود. البته زیاده روی در مصرف این نان نیز می تواند باعث مشکلات مختلفی برای بیماران شوند. به منظور تعیین دقیق میزان مصرف نان و برخورداری از رژیمی سالم، برنامه غذایی تنها باید توسط متخصص تغذیه تنظیم و زیر نظر او اجرا شود.
منبع: